Evropski gradovi avionom -> Turska -> Kapadokija

Kapadokija - "Zemlja lepih konja"

Novo! Kapadokija

Kapadokija

Smeštena na hiljadu metara nadmorske visine, u srcu Anadolije, Kapadokija je vulkanska visoravan na kojoj su vode i vetrovi tokom hiljada godina u mekanom vulkanskom tufu uobličili raznolike forme, čitave šume kupastih brežuljaka, često sa tvrđim kamenom na vrhu, koji se bolje odupro eroziji. Nazivaju ih krunisanim piramidama ili vilinim dimnjacima. Taj gotovo mesečev pejzaž smiruju boje stena – bledo siva, žuta, plava, ružičasta. Oblast je slavna po klasiranoj baštini pećinskih crkava iz vizantijskog doba, pod zaštitom UNESKO-a i zapanjujućim trogloditskim selima.


Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike kapadokija Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike kapadokija Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike Kapadokija, Kapadokija slike

Evropski gradovi - Kapadokija

Program putovanja Kapadokija


Kapadokija Konja, Goreme, Mesečeva pokrajina, Antalija, Aspendos avionom
Polasci: Oktobar, Novembar i Mart 2016

Program putovanja

1. dan: Beograd - Antalija
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, u holu za međunarodne polaske, 2 sata pre poletanja aviona. Redovan let na relaciji Beograd - Istanbul - Antalija. Nakon sletanja transfer do hotela uz pratnjiu vodiča i koktel dobrodošlice uz osvežavajući napitak. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Antalije.


2. dan: Manastir mevlana - Kapadokija
Doručak. Vožnja autobusom ka Konji, gradu koji u ranom srednjem veku bio prestonica Turaka Seldžuka i njihovog sultana. Razgledanje manistira Mevlana, današnjeg muzeja i riznice muslimanske umetnosti. Nastavak puta prema Kapadokiji. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Kapadokije.


3. dan: Kapadokija - Goreme
Doručak. Poseta gradu Goreme i podzemnoj pećinskoj crkvi ukrašenu freskama, kulturnom spomeniku neprocenjive vrednosti pod zaštitom UNESCA. Ovde se priroda totalno predala mašti. Okolina je ispunjena neobičnim vulkanskim stenama kupastog oblika. Zatim Vas vodimo dolinom Simon ili po lokalnom nazivu Dolinom monaha, odnoso Dolinom vilinskog kamenja. Okolina, sa svojim originalnim i savršenim kamenim oblicima koji dostižu visinu do 10 metara, jedinstvena je i opravdano predstavlja veliku atrakciju. Na Uchisarju, sa najvišeg vrha, uživaćete u nezaboravnom pogledu na okolinu koja je formirana prirodnom erozijom. Povratak u hotel. Noćenje na području Kapadokije.


4. dan: Kapadokija - Mesečeva pokrajina
Doručak. Pokrajina Kapadokija sa svojim neobično oblikovanim pejzažom, podzemnim crkvama i naseljima se može uporediti sa površinom Meseca. Tvorac ovako oblikovane okoline je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine lave. Vremenom, pod uticajem prirodnih sila neki su se slojevi travertina nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prve izbeglice naselile su ovu pokrajinu u 7. veku. Nakon njih ovamo dolaze sveštenici koji su crkve, kapele i manastire isklesali u mekim stenama. Razgledanje prelepih pokrajina iz autobusa Avcilar, Guvercinlik i Cavusin sa pauzama za fotografisanje. Tokom dana posetićete i predionicu tepiha gde ćete upoznati ceo proces - od proizvodnje sirovina: svile, pamuka i vune pa sve do tkanja gotovog proizvoda. Povratak u hotel. Noćenje na području Kapadokije.


5. dan: Kapadokija - Antalija
Doručak. Polazak autobusa u smeru stanice za karavane Obruk Han iz vremena Seldžuka. Nakon razgledanja put se nastavlja kroz čudesnu Taurus planinu sve do Antalije. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Antalije.


6. dan: Antalija
Doručak. Poseta jednom od najlepših gradova turske rivijere - Antaliji. Zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovo je grad u kojem uspeva bogata vegetacija. Videćete simbol grada, spoljašnost džamije Yivli Minare, s izrezbarenim minaretom. Na Kalekapisiju, “vratima kule”, nalazi se toranj sa satom na staroj kuli gradskih zidina. U šetnji gradom pružiće Vam se brojne mogućnosti za kupovinu povoljnog nakita i modnih proizvoda od kože. U popodnevnim časovima poseta čuvenom vodopadu Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Noćenje na području Antalije.


7. dan: Aspendos
Doručak. Danas ćete posetiti Aspendos. Elegantan lučni most i veliki akvadukt podsetiće će Vas na slavne dane Aspendosa. Najveća znamenitost grada je teatar koji prima 15.000 gledalaca, a koji i dan-danas služi za održavanje muzičkih i pozorišnih predstava. Povratak u hotel. Noćenje na području Antalije.


8. dan: Antalija - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Redovan let na relaciji Antalija - Istanbul - Beograd. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla”. Kraj programa.

Tačno vreme leta, avio kompanije i naziv hotela biće poznat 7 dana pred početak aranžmana


14.10.
21.10.
18.10.
25.10.
27.10.
03.11.
03.11.
10.11.
01.03.
08.10.
08.03.
15.03.
15.03.
22.03.
269 249 229 209 209 229 249

Cene su izražene u evrima po osobi u 1/2 sobama na bazi noćenja sa doručkom.


Aranžman obuhvata:
- Povratni let - Poznata avio kompanija, Pegasus ili Turkish Airlines prevešće Vas na relaciji Beograd-Istanbul-Antalija i natrag na relaciji Antalija-Istanbul Beograd
- Transfer autobusom: aerodrom ➞ hotel ➞ aerodrom
- Prevoz autobusom visoke turističke klase (AC,TV) po programu
- 7 Noćenja u vrhunskim hotelima - tokom celog putovanja bićete smešteni u prvoklasnim hotelima sa 4 i 5 zvezdica lokalne kategorizacije u 1/2 standardnim sobama.
- 7x Doručak na bazi švedskog stola (samoposluživanje).
- Vodič na srpskom jeziku
- Troškove i organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Obavezne aerodromske takse po osobi 56 €
- Doplatu za jednokrevetnu sobu po osobi / noćenju 14 €
- Obavezna doplata za full paket - 7x večera na bazi švedskog stola + svi obilasci po programu putovanje 99,- € /po osobi/ (umesto rezervacije na licu mesta u Turskoj 149€)
- Doplatu za putno zdravstveno osiguranje

Sa sobom možete poneti:
- 1 komad prtljaga max. 20 kg po putniku
- 1 ručni prtljag max. 8 kg (20x40x50 cm)

Popusti i doplate:
- Doplata za 1/1 sobu: 14 € dnevno

Način plaćanja:

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 20 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana najkasnije do 20.02. 2016. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou
- platnim karticama ( Visa, Master)

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj će biti u nekom do navedenih hotela ili sličnom:
1. Hotel Peri Tower - www.peritower.com
2. Hotel Avrasya - www.avrasyahotel.com
3. Hotel Altinyazi - www.altinyazi.com
Svaki do navedenih hotela ima restoran, bar, lobi. A svaka soba ima kupatilo/WC, TV, mini bar (uz doplatu). Tačno ime hotela biće saopšteno 7 dana pred početak aranžmana

VAŽNO:
Po turskim propisima, Vaš pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od datuma povratka. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Aqua bgd travel OTP br. 93/2013

Vilinski dimnjaci

Vilinski dimnjaci ili oblici koje je najlakše opisati kao našu Đavolju varoš, samo daleko veće. Ogromni konusi od tufa su danas mahom preobraćeni u smeštaj za turiste


Kapadokija

Posebnu atrakciju predstavlja vožnja balonom, koja traje oko 45 minuta i pruža mogućnost posmatranja ovog zadivljujućeg regiona iz ptičije perspektive. Takođe, postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla.


Kapadokija

Nezaboravna avantura je i jahanje konja, kojima se organizovano mogu obići sve znamenitosti ovog jedinstvenog kraja.


Kapadokija

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928