Limnos apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Limnos - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Tasos
Skiatos
Skopelos

Limnos - Drugi dom Bogova sa Olimpa

Letovanje Limnos 2024: vile, apartamani, hoteli

Limnos je ostrvo koje su zbog svoje lepote Bogovi sa Olimpa odabrali za svoj drugi dom. Limnos, ili Limnos, je grčko ostrvo u severnom delu Egejskog mora, na oko pola puta između poluostrva Halkidiki i turske obale. Limnos je ostrvo iz grčke mitologije. Po njoj, pripadalo je Hefestu, bogu vatre i kovačkog zanata, poznatom po tome što je zbog pada sa Olimpa postao hrom. Po drugom mitu, Limnosom su vladale žene Amazonke, koje su prethodno pobile sve muškarce na ostrvu. Neke od najpoznatijih plaža na Limnosu su: Plati, Richa Nera, Nevgatis, Feneraki, Thanos, Keros, Zematis...

Ostrvo Limnos

Limnos je nova destinacija u našoj turističkoj ponudi. Ostrvo Limnos je prava destinacija koja je idealna za miran odmor i za diretkan kontakt sa netaknutom prirodom. Zaklonjeni zalivi, dugačke plaže i panorama vulkanskih stena, ukrašenih sa malim brdima i tradicionalnim selima sa jedinstvenim kamenim kućicama, odlika su ovog prelepog ostrva koje spokojno pluta na severu Egejskog mora. Vulkansko ostrvo boga Hefesa, boga vatre, poseduje plodne voćnjake, od kojih lokalno stanovništvo proizvodi najbolje proizvode posebnih ukusa i odličnog kvaliteta, kao što je čuveni „Muskat“ sa Limnosa, poznat po fantastičnom kvalitetu slatkog belog vina zlatne boje i bogatog ukusa. Jedan od specijaliteta sa Limnosa je i sir „kalithaki“ (mala korpa), vrsta belog sira, koja se suši u prirodi u malim pletenim korpicama. Isto tako i vrsta sira zvana „melichloro“ (u prevodu - mekani sir boje meda). Ukusan med od majčine dušice i sveža jela od ribe su jedan od najvećih poklona prirode na Limnosu. Jedna od tajni ostrva Limnos je i „Ammothines“ pustinja, jedina pustinja u Evropi.


Istorija Limnosa je izgubljena u magli vremena. Prema mitologiji, Hefes je ovde bio silan i ovde su bili njegovi prvi stanovnici, Sintie, koji su razvijali umetnost bakra. Ostrvo je cvetalo i tokom praistorije. Davne 512. godine pre nove ere ostrvo je bilo osvojeno od strane Persijanaca, ali je povratilo svoju slobodu na kraju Persijskih ratova. Od tad, bilo je stalno pokoravano od strane Rimljana, Venecijanaca i Turaka, sve dok nije konačno oslobođeno 1912. godine, tokom prvog Balkanskog rata.


Destinacije i letovališta na Limnosu

Mirina

Glavni grad Limnosa je prepoznatljiv po svojim tradicionalnim popločanim uličicama, starim kamenim palatama, promenadama uz more, i poslednje, ali ništa manje bitno, po njegovom Vizantijskom Zamku. Impresivni zamak sa kog se pruža pogled na ceo grad, leži na kamenom i strmom poluostrvu, na jednoj strani brda, gde možete videti i male jelene kako slobodno trčkaraju.


Plati

je jedno od najlepših mesta na Limnosu, svega 2km južno od Mirine, smešteno na padini obližnjeg brda. Poznato je po različitim sportskim aktivnostima na vodi. Peščana plaža i kristalno čisto more čine ga idealnim za odmor. Duž plaže, unutar mesta možete naći brojne restorane u kojima možete probati veliki broj lokalnih specijaliteta.


Agios Ioanis

je malo mesto svega 6km udaljeno od Mirine, glavnog grada Limnosa. Smešteno je na obroncima planine „ST. Athanasius“ – Sveti Atanasije. Ovo mesto je poznato po širokoj peščano-šljunkovitoj plaži, kao i po smokvama i bademima.