Evropski gradovi avionom -> Rusija -> Sankt Peterburg avionom

Sankt Peterburg - Ruski prozor na zapad

Sankt Peterburg

Legendarni Petar Veliki je sagradio Sankt Peterburg (4,5 miliona staovnika), na močvarnom tlu ušća reke Neve. Zapadnjački grad na severu Rusije brzo se pretvorio u nešto posebno što uopšte nije rusko, jer je car Petar Veliki želeo da njegov prozor na zapad bude sagrađen u evropskom stilu i da malo podseća na Prag, nosi trag Beča, a da zapravo bude Amsterdam. Rusi su živeli na vrhu finskog zaliva još od VIII veka. Grad je izgrađen na deblima, sledeći primer Amsterdama. Rad je bio naporan, te su mnogi radnici izgubili život. Zato se kaže da je Sankt Peterburg sagrađen na ljudskim kostima. Petar je ovde preselio svoju prestonicu, a građane iz unutrašnjosti je primorao da se presele na obalu Baltika. Grad je pretrpeo teška oštećenja tokom II svetskog rata i tada se zvao Lenjingrad.


Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg Sankt Peterburg

Legendarni Petar Veliki je sagradio Sankt Peterburg (4,5 miliona staovnika), na močvarnom tlu ušća reke Neve. Zapadnjački grad na severu Rusije brzo se pretvorio u nešto posebno što uopšte nije rusko, jer je car Petar Veliki želeo da njegov prozor na zapad bude sagrađen u evropskom stilu i da malo podseća na Prag, nosi trag Beča, a da zapravo bude Amsterdam. Rusi su živeli na vrhu finskog zaliva još od VIII veka. Grad je izgrađen na deblima, sledeći primer Amsterdama. Rad je bio naporan, te su mnogi radnici izgubili život. Zato se kaže da je Sankt Peterburg sagrađen na ljudskim kostima. Petar je ovde preselio svoju prestonicu, a građane iz unutrašnjosti je primorao da se presele na obalu Baltika. Grad je pretrpeo teška oštećenja tokom II svetskog rata i tada se zvao Lenjingrad.


Evropski gradovi - Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Moskva avionom


Moskva - Sank Peterburg 20.08 - 26.08.2017. avionom

1. dan: Beograd – Moskva
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan: Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva, sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Moskva
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Fakultativni program: Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Moskva – Sankt Peterburg
Doručak. Transfer do zeleznicke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik ... (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro  grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice.Transfer u hotel. Smeštaj. Noćenje.

5. dan: Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro  grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Sankt Peterburg    
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

7. dan: Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa...  Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:30 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:10 časova. Kraj usluge.


Cena aranžmana po osobi: 648€
Termin putovanja 20.08 - 26.08

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja


Doplate i popusti:
- 1/1 soba - 190 €
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) - 590 €

Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, u hotelu Best Western Vega 4* - u jednokrevetnoj sobi; Za polazak 20.08 - u Moskvi, u hotelu Delta 4* - u jednokrevetnoj sobi
- u St.Peterburgu, u hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju*
* dopunski lezaji su nestandardni i nepogodni za krupnije osobe

Cena aranžmana obuhvata:
- avio prevoz - Air Serbia: Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd.
- prevoz vozom – Sapsan: Moskva-Sankt Peterburg
- smeštaj u Moskvi u hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom; Za polazak 20.08 smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
- smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
- transfere prema programu;
- turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
- usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 98 €, podložno je promeni);
- Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
- Individualne troškove.

Opisi hotela


Opisi hotela
Moskva, Hotel Best Western Vega 4*: www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, 2012. godine je potpuno renoviran, a danas je u sklopu lanca hotela Best Western. U hotelskom kompleksu je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini nacionalni restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Metro stanica je na 70-80m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. Doručak švedski sto. Za polazak 20.08

Moskva, Htl Delta 4* www.izmailovo.ru
Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 500 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korisćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova i kafea. U sadržaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masazom i ruskom i turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica . Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.
Dorucak švedski sto

Napomene:
U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.

Fakultativni program:

Moskva
• Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR *
• Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
• Panorama Borodinske bitke 25 EUR
• Krstarenje rekom Moskvom 35 EUR
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
St.Peterburg
• Petropavlovska tvrdjava 25 EUR
• Ermitaž 35 EUR
• Vožnja kanalima i Nevom 30 EUR
• Puškin (Carsko selo) 55 EUR *
• Peterhof, Gornji i Donji park 45 EUR
U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
*) Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.11.2017. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa)

Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.


Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 21.09.2015

Sankt Peterburg Moskva avionom

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010


Stari i Novi Arbat, Kitai Gorod (stari grad – u njemu je trouglasti Kremlj), Kremlj, Crveni trg, Boljšoj teatar, crkva Vasilija Blaženog, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora (Park pobede), muzej Panorama Borodinske bitke, moskovski metro (nalik na muzeje), Car zvono, Car top, Oružana palata, Uspenska i Arhangelska crkva, Tretjakovska galerija (najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika), mauzolej Lenjina.

FAKULTATIVNI IZLETI:

• Peterhof - Petrov dvorac
Nalazi se na obali Finskog zaliva pedesetak kilometara od Sankt Petersburga. Jedan od najlepših letnjih carskih dvoraca. Vrlo često se upoređuje sa Versajskom palatom u Francuskoj, a mnogi posetioci očarani njegovom lepotom kažu da je lepši od Versaja. Pored raskošne i grandiozne palate, pretvorene u muzej, kompleks obiluje ogromnim parkovima sa mnoštvom raskošnih i velelepnih fontana. Fontane su raspoređene u vidu kaskada oko glavne zgrade dvorca ukrašene skulpturama i raznovrsnim sistemom vodoskoka. Kompleks je sagrađen u 18 veku, vremenu Baroka tako da obiluje dekoracijom skulptura ukrašenih zlatom, reljefa, bujne vegetacije što sve doprinosi kitnjastom i veoma raskošnom baroknom duhu.

• Jusupovski dvorac
Jedinstveno arhitektonsko delo nastalo u periodu 18-19 veka. Spomenik istorije i kulture koji je nazvan enciklopedijom ruske aristokratije. U dvorcu je živelo pet generacija kneževske porodice Josupovih. Ušao je u istoriju kao mesto ubistva Grigorija Rasputina. U dvorcu se može videti sva raskoš u kojoj je živela ruska aristokratija. Veliki broj izložbenih dvorana, za muzičke koncerte, balove, biblioteka, salona, spavćih soba upoznaju nas sa kneževskom aristokratijom dva veka. Ovaj dvorac predstavlja vrhunsko delo bogatsva i raskoši ruskog društva. Porodica Jusupovih je generacijama unajmljivala najvece umetnike sveta da rade umetnicka dela za ovu palatu. Veliki umetnici poput Rodena, Ticijana radili su za njih. Rusi stalno podvlace da je porodica Jusupovih bila bogatija od carske porodice. Pa onda mozete samo zamisliti raskos i grandioznost ove palate.

• Ermitraž
Ovo je jedan od najvećih, najstarijih i najpozatijih umetničkih i kulturnih muzeja na svetu. Pored Luvra, Metropolitena i Britanskog muzeja ovo je jedan od najposećenijih muzeja. Kolekcija ovog muzeja započeta je u 18 veku za vreme carice Katarine II i za dva i po veka je narasla na više od 3 miliona eksponata raspoređenih u nekoliko objekata. Ovde su izložena dela najvećih umetnika na svetu: Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Pusena, Kloda Lorena, Vinsenta van Goga, Pabla Pikasa, Kanaleta, Matisa i mnoštva drugih velikih majstora. Nema velikog umetnika čije se delo ne nalazi ovde. Doci u Petrograd a neobići ovaj muzej je isto što i otići u Pariz a neobići Luvr. Ovaj muzej je i zaštitni znak Petrovgrada. Njegova veličenstvena dela ostaviće vas bez daha, jer jedno je gledati neko delo na reprodukciji a nešto sasvim drugo je stajati pred njim i uzivati u njemu.

• Muzej Dostojevskog
Muzej sa najinteresantnijom prezentacijom zivota Dostojevskog. Ovaj muzej ostavice vas bez daha, svojom originalnoscu i emotivnoscu. Postavka je uradjena na najsavremeniji nacin sa ciljem da istakne emotivni momenat porodicnog zivota Dostojevskog. Ovo je retka prilika da upoznate ovog velikog pisca iz jednog potpuno drugog ugla. I da cujete kako Rusi vide i sta osecaju prema ovom velikom knjizevniku.
Život F.M. Dostojevskog bio je tesno povezan sa Sankt Petersburgom. Promeno je dvadestetak adresa stanovanja a mnoge od njih su našle mesto u njegovim delima. Lokacija gde se danas nalazi muzej je mesto gde je Dostojevski živeo i proveo svoje poslednje dane. Njegova kuća pretvorena je u muzej posvećen ovom velikom književniku. Muzej obiluje eksponatima koji su vezani za njegov privatni život ali ima dosta eksponata koji su povezani za njegova književna dela.

• Carsko selo
Muzej rezervat, kako se može naći u literatur i obuhvata površinu od 300 hektara. Predstavlja izuzetan primer svetske arhitekture i pejzažne umetnosti. Centralne građevine ovog kompleksa su Ekatarinin dvorac sagrađen veoma raskošno u baroknom duhu i Aleksandrov dvorac u duhu klasicima. U Puškinovom parku nalazi se više od 100 različitih arhitektonski objekata: Muzej, dvorci, paviljoni, mostovi, mermerni spomenici... Ovaj grad je na stogodišniicu smrti Puškina dobio i njegovo ime. Puškin se tu školovao a i proveo jedan deo svog života. Ovaj kompleks ima ogromnu umetničku ali i kulturnu vrednost carske rusije. U Ekaterinskom dvorcu nalazi se prostorija od cilibara.

• Rudnik soli - Velička
Rudnik soli proizvodio je so kontinuirano od 13. veka sve do 2007. godine i , spada u najstarije rudnike u Poljskoj. Rudnik ima devet spratova i doseže dubinu od 327 metara. U rudniku je izloženo mnoštvo skulptura, može se videti i najveća podzemna crkva na svetu (Sv. Kinga) koju su rudari isklesali od žive kamene soli. Mnoštvo rudarskih hodnika je ukrašeno predivnim skulpturama, oltari, i slano jezero predstavljaju pravu turistički atrakciju koju svake godine poseti oko 2 miliona turista. Rudnik je fenomen koji ne smete da propustite. Kada silazite u jamu ocekujete da vidite tunele i jame itd.... Ali Welicka je sve drugo samo ne tipican rudnik kakvim ga mi zamisljamo. Ocaravaljuci podzemni svet prica nam istoriju rudnika i toga kraja. Velelepne podzemne dvorane ocarace vas svojim ukrasima, a prelepi kristali soli dace slankast ukus vasem dahu. Podzemne crkve daju specifican osecaj duhovnosti koji retko gde mozete da osetite. Poseta ovom rudniku vredi svake date pare.

• Ausvic
Na oko 50 kilometara zapadno od Krakova nalazi se maleni grad Osvjenćim koji je nakon nemačke okupacije Poljske septembra 1939, priključen nemačkoj i ime mu je promenjeno u Aušvic. Ovo mesto palo bi u zaborav da nije bilo nacističke odluke da se ovde podigne koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau (ksanije i logor smrti). Ovde su Jevreji i ostali narodi masovno dovođeni u logor i ubijani na najokrutnije načine. U koncentracioni logor Aušvic ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde ih je pobijeno 1,1 milion, od čega milion Jevreja. Većina žrtava je ubijena odmah po prispeću u logor u gasnim komorama Aušvica II. Ostali su umrli od sistematskog izgladnjivanja, prinudnog rada, nekontrolisanih epidemija, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Među stradalima je i 19.000 Roma koji su ubijeni u julu 1944, i oko 83.000 Poljaka. Komandant logora Rudolf Hes je na Nirnberškom procesu svedočio da je do 2,5 miliona ljudi umrlo u Aušvicu. Nakon završetka Drugog svetskog rata, mesto je pretočeno u muzej i memorijal i prima preko milion posetilaca godišnje. Tura obilaska logora traje tri sata, i uključuje oba logora, Aušvic I i Aušvic II-Birkenau. Obilazak logora je nezaobilazni deo prilikom posete Krakovu. Za mnoge posetioce, ova poseta predstavlja veliko i duboku iskustvo.

/

Pogeldajte još:

Kipar avionom od 226€

Kipar avionom

Polasci svake nedelje

Pariz avionom

Polasci: Utorak, Subota

Venecija avionom

Polasci: Utorak, Četvrtak, SubotaPrijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928