Evropski gradovi -> Nemačka -> Oktobarfest

Oktobarfest - Samo za prave pivopije

Duh Bavarske, pivo i kobasice

oktobarfest

Kada pomislite Minhen i Bavarsku, prva asocijacija je naravno "Oktobarfest". Zaštitini znak ove pokrajine datira još od pre 200 godina, kada je upriličena velika konjička trka, povodom venčanja prestolonaslednika Ludviga Bavarskog i princeze Tereze Saksonske 12.10.1810. godine. Narednih godina trka se tradicionalno održavala, da bi kasnije prerasla u festival koji je danas poznat kao Oktobarfest. Svake godine se popije na milione litara piva, jedu pečeni volovi, bele kobasice, kolenice, liciderska srca, mirisni slatkiši.

Oktoberfest je najveći festival piva na svetu. Sve pivopije, ali i oni željni dobre zabave sjate se krajem septembra u Minhen, gde se ovaj festival održava od 1810. godine. Svake godine ovaj Oktoberfest poseti preko šest miliona ljudi, koji su smešteni u 14 velikih šatora u kojima se isključivo služe pivo, kobasice i perece. Ove godine festival traje 22.09.2018. – 7.10.2018. Svake godine se ovaj festival piva održava na Terezijinim poljima na kojima su razapeti šatori. Ulaz se naravno ne naplaćuje, ali za pivo mora da se izdvoji pozamašnija suma novca. Krigle od 0,33 do 2 litre se toče u šatorima, a atmosfera je zaista jedinstvena… Uz zvuke tradicionalnog bavarskog melosa, uzvikivanje, podvikivanje, ojkanje, odnosno jodlovanje… Veseli Bavarci će Vam se dopasti svakako! Na tone sjajne kobasice, hektolitri piva, sve se to potroši tokom Oktoberfesta.


Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest

Oktobarfest

Oktoberfest 27. Septembar – 1. Oktobar 2018.
Salcburg – Minhen - Grac


1. dan: (Četvrtak 27. Septembar)
Polazak iz Beograda oko 21h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Vožnja autoputem kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje i obavljanje carinskih formalnosti.


2. dan: (Petak 28. Septembar) Salcburg
Dolazak u Salcburg u prepodnevnim satima. Upoznavanje sa Mocartovim rodnim mestom i jednim od najlepših gradova srednje Evrope. Obilazak uz razgledanje, pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgrađenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan: (Subota 29. Septembar) Minhen / Oktoberfest
Doručak. Nakon doručka polazak za Minhen. Po dolasku, kratko upoznavanje sa gradom pa odlazak na najveći i najznačajniji festival Nemačke - Oktobarfest. Prvi Oktobarfest održan je 1810. godine u čast kralja princa Ludviga (kasnije Ludvig I od Bavarske) koji se tada venčao s princezom Terezom von Sashen - Hildburghausen. Tradicija nije održana u razdoblju od 1854. do 1873. zbog velike epidemije kolere, kao ni tokom dva svetska rata. Festivalu svake godine prisustvuje više od 6 miliona ljudi koji ga posećuju da bi takođe upoznali nemačku (pre svega bavarsku) kulturu kao i da bi probali tradicionalna nemačka piva, kobasice… koji su poznati širom sveta. U večernjim časovima povratak za Salzburg. Noćenje.


4. dan: (Nedelja 30. Septembar) Salcburg – Grac -
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Gracu. Dolazak u drugi po veličini grad u Austriji. Upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova kada je predviđen polazak za Srbiju.


5. dan: (Ponedeljak 1. Oktobar)
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi: 169€


Termini putovanja:
27. Septembar – 1. Oktobar 2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u okolini Salcburga
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
- obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 70 € - isključivo na upit!
- staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
- fakultativni program (Helbrun palata sa magičnim fontanama – 15 €; minimum 25 prijavljenih!)



Opis hotela:
- Hotel 3* Nalazi se u širem okolini Salcburga (do max 90 km od grada). Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini bar, telefonom...


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928