Evropski gradovi -> Kipar avionom

Kipar - Larnaka
Najpopularniji City break aranžman u našoj ponudi

Kipar Larnaka 8 dana/ 7 noćenja avionom

Kipar avionom

Larnaka je autetntičan kompaktan grad i definitivno srce celog Kipra. Ovo je najduže naseljen deo ostrva sa istorijom starom preko 10 000 godina, a opet dobro povezan sa svim delovima Kipra. Pored fenomenalnih istorijskih vrednosti, Kipar je istovremeno moderan mediteranski grad, koji je pravo mesto za odmor i savršeno letovanje. U luku ovog luksuznog letovališta pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u svemu onome što Larnaka nudi – čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu, mnogobrojim festivalima. Kada biste da malo "odmorite" od ležanja na plaži, tu su i druge aktivnosti da vaš dan učine ispunjenim: bioskopi, muzeji i istorijske atrakcije. Obiluje raznovrsnom obalom, mešavina je tradicionalnog i modernog, sa mnoštvom spomenika i ustanova. U blizini Larnake je i Veliko slano jezero, svratište flaminga; zatim, grob svetog Lazara, srednjovekovni muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke, antički grad Kition.


Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom

Evropski gradovi - Kipar

USKRS i Praznik rada avionom 2018


1. dan. Beograd – Larnaka
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja. Direktan let kompanijom Wizz Air. Poletanje u 12:20h. Sletanje na aerodrom u Larnaci u 15:50h. Individualni transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.


2. dan – 3/7. dan Larnaca
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor, kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


4/8. dan – Larnaca – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma u Larnaci. Direktan let kompanijom Wizz Air. Poletanje u 16:25h. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 18:10h. Kraj programa.


Cena individualnog aranžmana po osobi:

Uskrs - polasci 03 april i 07 april:

Hotel 3*
8 dana / 7 noćenja – od 380€
4 dana / 3 noćenja – od 325€

Hotel 2*
8 dana / 7 noćenja – od 370€
4 dana / 3 noćenja – od315€


Praznik rada - polasci 28 april i 1 Maj

Hotel 3*
5 dana / 4 noćenja – od455€
4 dana / 3 noćenja – od429€

Hotel 2*
5 dana / 4 noćenja – od419€
4 dana / 3 noćenja – od399€


Aerodromske takes uključene u cenu aranžmana

Cena individualnog aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd - Larnaka - Beograd sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3 ili 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* koji se nalazi u centru Larnaci, na odličnoj lokaciji u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnimsobama;
- Troškove organizacije putovanja;
- Ručni prtljag do 10 kg dimenzija 55 × 40 × 23 cm


Cena individualnog aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškoveputnika;
- Povratni transfer od aerodroma do hotela;
- Lokalne boravišne takes koje se plaćaju u hotelu;
- Veliki prtljag (kofer) do 20kg.


Hoteli u ponudi:


Hotel Costantiana Beach Hotel Apartments 3*www.costantianahotel.com

Hotel Flamingo Beach 3*www.flamingohotelcyprus.com/

San Remo Hotel 2*www.sanremo.com.cy/

Cena je rađena na dan 08.01.2018. I važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.
Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja

Organizator individualnog putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

1. Larnaca okružni arheološki muzej - Zanimljiva zbirka nalaza iz L.arnaca područja, datira iz neolita do rimskog razdoblja.


2. Pierides muzej - Izvanredna privatna zbirka kiparskih starina, koju je sakupio Demetrios Pierides (1811.-I895), a zbirku su proširili članovi njegove porodice.


3. Tvrđava - Tvrđava u Larnaci nalazi se na samoj obali. Izgrađena je 1625, I korišćena je kao zatvor u prvim godinama britanske vladavine. U njoj se danas nalazi mali arheološki muzej, s iskopinama iz Kitiona i Hala Sultan tekije. Tvrđava se takođe koristi kao kulturni centar opštine Larnaka.

Larnaka zamak


4. Agios Lazaros Crkva - Veličanstvena crkva sagrađena od strane cara Leona VI, u 9. veku. Obnova je sprovedena u 17. Veku po originalnim nacrtima, a crkva je pravi primer vizantske arhitekture. Grob Lazara, koji se nakon što ga je Isus podigao iz mrtvih u Betaniji, došao na Kipar, živeo ovdje još trideset godina i bio je posvećen kao arhiepiskop Kitiona sv Barnaba i Svetog Marka, može se videti ispod crkve. Ikonostas koji odvaja oltar od glavne crkve, je izvrstan primer barokne umetnosti rezbarenja. U neposrednoj blizini crkve su nadgrobni spomenici Evropljana koji su živeli u Larnaci, u 17. do 18. Veka . Osam dana prije Uskrsa, ikona sv Lazaros iznosi se iz crkve I iprolazi glavnim gradskim ulicama.

Agios Lazaros Crkva


5. Kition - Oko 500 m. severo-istočno od Arheološkog muzeja, nalazi se jedan od najvažnijih antičkih kraljevstava, i arhitektonski ostaci koji datiraju iz 13. Veka prie Hrista. Oko 1200 godina pre Hrista, područje je obnovljeno od strane Mikena (Ahajskih Grka), a mogu se videti ostaci kiklopskih zidova od divovskih kamenih blokova, I kompleks od pet hramova.

Kition Larnaka


6. Palme (Phinikoudes) - Šetalište je uz more se nalazi izmedju velikih palmi a grad vrvi s kafićima, konobama, trgovinama i barovima.

Larnaka setaliste


7. Larnaca Marina - Larnaka marina može da usidri 450 jahti, privlači mnoge brodove kao sigurno mesto zimovanja.


8. Kamares - Akvadukt iz 18 veka.

1. Hala sultan tekke
3 km zapadno od Larnake na putu prema Kiti, kada se prođje aerodrom nalazi se džamija Hala sultan Izgrađena 1816 nad grobom I’mm Haram, koji je umro na tom mestu 649 tokom prvih arapskih racija. Prema legendi l’mm Haram je rođak proroka Muhameda a Tekija je važno mesto muslimanskog hodočašća po rangu odmah nakon u Meke, Medine i Al Akshe u Jerusalimu.


2. Angeloktisti crkva (Kiti selo, 11 km zapadno od Larnake)
Angeloktisti znači "izgrađena od strane Anđela". Ova vizantijska crkva iz 11. Veka izgrađena je na jednoj uništenoj ranohršćanskoj bazilici, apsida koja je preživela burna vremena zajedno sa crkvom ima jedan od najlepših mozaika vizantijske umetnosti iz 6. Veku. Na mozaiku su oslikani Devica Marija i dete između dva arhanđela, koji je sličan mozaicima u Raveni.


3. Chapelle ROYAL (Pyrga selo, 35 km južno od Nikozije, 32 km od Larnake)
Izgrađen od strane Lusinjanskog kralja Jenusa 1421. sadrži zidnu sliku kralja sa svojom suprugom, Charlotte de Bourbon, na jednom od svojih zidina. Smatra se jednim od najzanimljivijih struktura preživelih iz franačkog razdoblja, obnovljena je 1977.


4. Stavrovounl samostan (9 km na putu - Limassol Nicosia, 40 km od Larnake)
Smešten na stjenovitom vrhu, 750 metara iznad mora. Stavrovouni znači planina od krsta, a prema tradiciji osnovala ju je Sveta Jelena, majka Konstantina Velikog, koji je ostavio fragment Svetog Krsta u manastiru. Bratstvo je vrlo pobožno, imajući zavete koji su strogi kao i oni na Svetoj gori Atosu. Ženama nije dozvoljen ulazak u manastir. Muškarci mogu posetiti samostan dnevno, od zalaska sunca, osim od 12:00 do 13:00 (15,00 sati u letnim mesecima). Tu je impresivna svečanost i proslava 14. Septembar, na dan veličanja Svetog Krsta. Manastir Agia Varvari (Sveta Barbara) nalazi se u podnožju brda Stavrovouni, i lako je dostupna. Monasi, kao i u Stavrovouni imaju visoku reputaciju u ikono-slikarsvu.


5. Khirokitia (48 km južno od Nikozije, na putu Limassol Nicosija i 32 km od Larnake)
Neolitsko naselje datira iz 6800 godina prije Hrista. Iskopavanja su doneli na videlo jedan od najranijih neolitičkih kultura u svetu. Nalazi iz Khirokitia se nalaze muzeju u Nikoziji.


6. Lefkara (8 km od Skarinou, na putu Limassol Nicosia puta, 40 km od Larnake)
Slikovito naselje, delom obnovljeno i zaštićeno, poznato po svojoj lokalnoj čipki znanoj kao 'Lefkaritika' I izradi srebrnih escjaga . Prema tradiciji, Leonardo Da Vinci je posetio selo i kupio oltarnik, koji je donirao katedrali u Milanu. 'Lefkaritika' je dostupna u trgovinama u svim gradovima. Kuća Patsalos koja je obnavljena je muzej čipke i srebra u Lefakari. Crkva Arhangela Mihaila u Kato Lefkari je od jednobrodna crkva sa kupolom. Fresko slikarstvo datira iz 12. Veka. U Pano Lefkari je crkva Svetog Krsta s prekrasnim ikonostasom iz 18. Veka i jedinstvenim srebrnim krstom iz 13. Veka. Slava koja se održava na 13-14 Septembar, posvećena je veličanju Svetog Krsta.


7. Agios Minas (manastir Blizu Lefkare)
Ženski Manastir iz 15. Veka s crkvom u središtu koji je poznat po ikonoslikarstvu I proizvodnji meda.

Larnaka može da se pohvalim sa bogatim noćniim životom. U ponudi ovog grada su barovi, kafići, diskoteke i klubovi. Verovatno najpoznatiji klub je "Club Deep", koji je smešten u ulici Finikoudes Promenade. Pored njega tu su i ostali kubovi poput "Geometry club", The Meeting Pub & Cafeteria, Vogue Exclusive Club.

Beach bar "Ammos" na Macenzie plaže je pravo mesto za Vas ukoliko volite da pijuckate koktele uz uzbudljive house electro zvukove. Poznato kao mesto koje predstavlja avangardnu muziku, ovaj lokal je i ujedno atraktivni noćni klub, koje redovno posećuju međunarodni bendovi i pevači, koji stvore sjajnu atmosferu. Odlično je mesto za privatne žurke. Pošto je bar uvek vrvi od ljudi, preporučujemo Vam da unapred izvršite rezervaciju.Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928