Evropski gradovi avionom -> Italija -> Katania

Katania

Katania

Evropski gradovi Katania 2017

Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Ukoliko vas zanima zbog čega ovaj grad posećuju turisti iz svih krajeva sveta, možda je dovoljno reći da je gradsko, barokno jezgro grada stavljeno na spisak svetske baštine UNESCO-a. Katanija ima dobro očuvane antičke ostatke, a to su: Starogrčko pozorište (2. vek p.n.e.), Rimski amfiteatar (2. vek) i starorimska kupatila (2. vek). Simbol grada je Slonova fontana (sicilijanski naziv u Liotru), koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja. Fontanu je izgradio Đovani Batista Vakarini, a ona prikazuje drevnog kamenog slona iznad kojeg se nalazi egipatski obelisk iz Asuana. Samo neki od mnogobrojnih znamenitosti koji se mogu videti u Kataniji su: katedrala Svete Agate, opatija svete Agate, crkva Svetog Plaćida, Svetog Josifa, stara crkva Svete Agate, Licej Santa Marija, crkva Svetog Franje Asiškog, kao i mnoštvo prelepih fontana iz 16, 17. i 18. veka.


Evropski gradovi - Katania

Sicilija – Uskrs i Praznik rada2018

First minute


Program putovanja:
1. dan: Beograd - Budimpešta - Katanija.
Transfer iz Beograda i Novog Sada mini busom do aerodroma u Budimpešti. Direktan let do Katanije low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje aviona je u 19:05h a sletanje na aerodom u Kataniji je u 21:10h. Povratni transfer od aerodroma do hotela moguće je rezervisati preko agencije i on košta oko 40€ po osobi. Druga alternativa je javni prevoz koji saobraća od aerodroma do centra grada a cena karte koja važi 90 minuta košta oko 4€ po pravcu. Ukoliko želite da koristite taksi vozilo cena od aerodroma do hotela bi bila oko 25€ po pravcu po vozilu. Za više informacija pogledajte link: https://www.airportsineurope.com/airports/catania-fontanarossa-airport/. Smeštaj u hotel i noćenje.


2. dan- 3/4/5. dan: Katanija.
Posle doručka u hotelu predlažemo Vam da upoznate Kataniju sa lokalnim vodičima koji organizuju besplatne ture po gradu. Oni će vas najbolje uvesti u tajne ovog šarmantnog sicilijanskog grada i potruditi se da Vam daju informacije za dodatne obilaske i ekskurzije koje se organizuju po ostrvu. Na linku: http://www.frommers.com/destinations/catania/walking-tours možete pronaći više informacija o ovoj turi.


Na sledećem linku se možete informisati šta sve možete videte u Kataniji: http://turismo.provincia.ct.it/english/upload-file/opuscolo_catania_eng.pdf.


Za ekskurzije koje se organizuju iz Katanije, možete se informisati na recepciji hotela, u turističkoj organizaciji Katanije čije kancelarije se nalaze na aerodromu, železničkoj stanici, luci ili u centru grada u Palati Minoriti koja se nalazi u ulici Via Etnea, 63/65, a detaljnije ponude izleta možete dobiti i u našoj agenciji. Slobodno vreme. Noćenje.


4/5/6 dan: Katanija - Budimpešta.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do odlaska na aerodorm. Individualni transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje aviona je u 21:50 h. a sletanje u Budimpeštuje u 23:55 h.


5/6/7 dan: Budimpešta - Beograd.
Transfer do Beograda ili Novog Sada. Kraj programa.


Specijalna ponuda! broj mesta ograničen


Cena aranžmana po osobi:

Uskrs avionom - polazak 05 ili 07 april:

7 dana / 5 noćenja – od 599€
5 dana / 3 noćenja – od 540€


Praznik rada - polazak 29/28/30 april (**let iz Beograda preko Rima**):

5 dana / 4 noćenja – od 465€
4 dana / 3 noćenja – od 445€


Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena individualnog aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Budimpešta - Katanija - Budimpešta direktnim letom low coast kompanijom Wizz Air sa uključenim svim aerodromskim taksama ili avio prevoz avio kompanijom Air Serbia/ Air Italija preko Rima
- Smeštaj na bazi 3, 4 ili5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu sa 3* koji se nalazi na odličnoj lokaciji u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
- Troškove organizacije putovanja.
-Ručni prtljag do 10 kg dimenzija 55 × 40 × 23 cm.
- Troškove organizacije putovanja.
- Transfer: Beograd- Budimpešta- Beograd.


Cena individualnog aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškove putnika;
- Povratni transfer od aerodroma do hotela;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu;
- Veliki prtljag - kofer do 20Kg


Hoteli u ponudi:
Hotel Ivana BB 3* www.ivanabeb.it
Hotel se nalazi u centru Katanije, samo 100 metara od Giardino Bellini, a hotel ima ima svoj bar. Doručak je uključen, a Piazza Giovanni Verga je udaljen svega 800 metara.Terase hotela imaju prelep pogled na grad, a sve sobe imaju besplatan Vi-Fi, kupatilo, flat-screen TV, fenom i ormanom. Gosti Catania Centro mogu uživati u raznim restoranima i barovima u okviru 10 - minuta hoda od hotela. Ovaj se objekt nalazi na 12 minuta hoda od plaže, 700 metara od Trga “Piazza del Duomo” I cetra grada. Luka u Kataniji je takođe blizu na 5-10 minua hoda. Sobe u hotelu imaju svoje kupatilo, Tv sa Dvd plejerom, tuš ili kadu I klima uređaj. U restoranu hotela se za goste služi italijanski doručak sa kafom, čajem, ili đusom. Trg “ Piazza Vincenzo Bellin” je mesto za noćni provod je udaljeno samo 500 metara od hotela. Aerodrom “Fontanarossa “ je udaljen samo 6km.

Hotel De Curtis B&B 3* www.hotelscombined.com/Hotel/De_Curtis_Bed_and_Breakfast.htm
De Curtis B & B nalazi se u centru Catanije nedaleko od turističkih lokaliteta , kao što je rimski amfiteatra i Teatro Massimo Bellini. Okružen je lokalnim barovima i restoranima , i udalje je 10 minuta od Centrale železničke stanice Catania .De Curtis B & B Catania uključuju besplatan parking a hotel takođe pruža uslugu transfera do aerodroma.Sobe u hotelu su moderne sa flet TV i mini barom. Sobe imaju kupatilo sa fenom i tušem.

Catania Centro Rooms - Catania 3* www.cataniacentrorooms.com
Hotel se nalazi u centru Katanije , samo 100 metara od Giardino Bellini , a hotel ima ima svoj bar. Doručak je uključen, a Piazza Giovanni Verga je udaljen svega 800 metara. Terase hotela imaju prelep pogled na grad, a sve sobe imaju besplatan Vi-Fi , kupatilo , flat-screen TV , fenom i ormanom. Gosti Catania Centro mogu uživati u raznim restoranima i barovima u okviru 10 - minuta hoda od hotela.
... Ili sličan hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti.


Cena je rađena na dan 19.02.2018. I važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.
Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja

Organizator individualnog putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928