Evropski gradovi -> Italija -> Italijanska jezera

Italijanska jezera i Boromejska ostrva

Jezero garda (Sirmione) - Bergamo - Jezero Como (Como, Bellagio) - Jezero Maggiore (Verbania, Stresa, Boromejska ostrva) - Jezero Orta

italijanska jezera

Glečerska jezera na južnoj padini italijanskih Alpa, u raskošnom predelu okolnih planina, oduvek su izazivala divljenje pesnika, pisaca ili umetnika koji su imali privilegiju da ih vide i na njima borave. Tako je čarobno utočište latinskog pesnika Katula bio rt Sirmione, gde je jezero Garda krunisano tvrđavom porodice Scaligera, koja je Evropi dala sjajne humaniste. Stendal je na obalama jezera Como proslavio divne pejzaže i vegetaciju Bellagia kojem su se jednako divili skulptori Canova i Thorvaldsen. Njihove su uspomene začarale vilu Carlotta, dok u blagoti izuzetne mikroklime uživaju elegantne cvetne kompozicije vrtova u vilama Serbelloni i Melzi. Najzad, iz Strese se može otići na razgledanje jezera Maggiore i Boromejskih ostrva, među kojima se izdvaja Isola Bella, ostrvo u srcu prekrasnog planinskog kadra i rajske prirode, s palatom iz 18. veka za grofa BoromejaItalijanska jezera

Italijanska jezera

Jezero Mađore – Jezero Komo - Jezero Garda-Sirmione
03.10.2018 - 08.10.2018. autobusom


1. dan: (sreda, 3. oktobar 2018.) Beograd
Sastanak grupe u 17:30 kod Arene, polazak u 18:00 časova. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.


2. dan: (četvrtak, 4. oktobar 2018.) Bergamo – Dalmine
U prepodnevnim časovima dolazak u Bergamo. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel u mestu Dalmine, udaljenom od Bergama oko osam kilometara. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan: (petak, 5. oktobar 2018.) Dalmine– Lago Di Maggiore
UDoručak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Lago Di Maggiore. Jezero ima povrsinu od 212 km² i drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima: Isola Bella i Isola Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića. Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak do mondenskog mesta Stresa, poznatog po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.


4. dan: (subota, 6. oktobar 2018.) Dalmine – Lago Di Como – Lecco
UDoručak. Posle doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz XIV veka. Fakultativna vožnja brodićem po jezeru. Nakon obilaska odlazak do mesta Lecco, koje se nalazi na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti po tipičnom gradiću ove regije, poznatom po baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Lecco je poznat i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u XIV veku. Povratak u hotel u mesto Dalmine. Noćenje.


5. dan: (nedelja, 7. oktobar 2018.) Dalmine – Lago Di Garda - Sirmione
UDoručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije, koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu nalazi se zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke,Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.


6. dan: (ponedeljak, 8. oktobar 2018.) Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.


Redovna cena aranžmana po osobi: 179€


Termini putovanja:
03.10.2018 - 08.10.2018


Aranžman obuhvata:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa četiri zvezdice u mestu Dalmine)
- Razgledanje prema programu
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge vodiča za sve vreme putovanja


Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativni izleti
- ulaznice za Isola Bella
- međunarodno putno osiguranje


Fakultativni izleti:
- Celodnevni izlet na Boromejska ostrva –(vožnja brodom po jezeru i obilazak palate) - 35 € odrasli
- Vožnja brodom po jezeru Como 15 € ● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “NAJLEPŠA JEZERA”● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.


Opis hotela:
- ONE HOTEL 4* u mestu Dalmine http://www.one-hotel.it/
Izuzetno moderan hotel, koji se nalazi u mestu Dalmine. Udaljen je oko 8 km od centra Bergama sa kojim je dobro povezan. Hotel ima restoran, bar, parking, fitnes centar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, mini bar , WI FI u holu hotela. Doručak – kontinentalni švedski sto
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928