Evropski gradovi -> Turska -> Istanbul

Istanbul – Sjajno svetlo Bosfora

Istanbul

Istanbul

Istanbul je grad pun suprotnosti, koji se prostire na dva kontinenta. Bosfor istovremeno povezuje i razdvaja Evropu i Aziju. Na evropskoj strani ljudi su prihvatili evropski stil odevanja i ponašanja, dok je u azijskom delu jak orijentalni uticaj. Živopisna i teška napetost između tradicije i kulture daje atmosferu ovom gradu, koji ima 13 miliona stanovnika, a neprestano se obnavlja već 2.000 godina. Istanbul je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. U trenutku nastanka 657 g. pne, grad se zvao Vizant. U IV veku, car Konstantin ga je izabrao za svoj „drugi Rim“ i ubrzo ga je nazvao po sebi – Konstantinopolj. Ubrzo je grad postao centar Istočnog Rimskog carstva. Vrhunac u razvoju, Konstantinopolj je doživeo u VI veku, tokom vladavine Justinijana I, a pod tursku vlast pada u XV veku. Pre nego što je nazvan Istanbul, grad su još nazivali i Carigrad. Sedište je Vaseljenske Patrijaršije.


Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom

Evropski Gradovi – Istanbul

Istanbul autobusom (6 dana / 3 noćenja)


Program putovanja:


1. dan: Beograd
Polazak grupe iz Beograda u 17h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.


2. dan: Istanbul
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan: Istanbul
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.


4. dan: Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.


5. dan: Istanbul
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.


6. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.


TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA
USKRS: 05.04 – 10.04.2018. Hotel 3* 129 € 119 €
1.MAJ: 27.04 – 02.05.2018.(siguran polazak) Hotel 3* 129 € -
PROLEĆE: 16.05 – 21.05.2018. Hotel 3* 125 € 115 €

Aranžman obuhvata:
– Prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
– Tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u Istanbulu u hotelu sa 3*,
– Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– Razgledanja i obilaske prema programu,
– Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
– Usluge lokalnog vodiča,
– Troškove organizacije putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
– Fakultativne programe,
– Individualne troškove,
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


Doplate i popusti:
– Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20€,
– Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€,
– Putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu imaju popust 10€,
– Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 40€,
– Doplata za 1/1 sobu 50€.


Cene fakultativnih programa:
– Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Topkapi palata – 45€,
– Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom – 20€,
– Obilazak Dolmabahče palate – 30€,
– Tursko veče – 30€.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.


Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:


Hotel Dalan 3* (website 🔗)
Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray-Laleli, na oko kilometar od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, a dva kilometra od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 metara od glavne ulice Ordu Caddesi, kojom saobraća moderan tramvaj na liniji T1, i 400 metara od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Hotel raspolaže restoranom, barom, Wi-Fi-om, liftom. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om.


Hotel The Center 3* (website 🔗)
Hotel se nalazi u starom evropskom delu istanbula, Aksaray-Laleli, na oko kilometar od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, a dva kilometra od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 150 metara od glavne ulice Ordu Caddesi, kojom saobraća moderan tramvaj na liniji T1, i 400 metara od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, besplatnim Wi-Fi-om, parkingom, liftom. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, Wi-Fi internet konekcijom, mini barom, sefom (uz doplatu).


Mogući načini plaćanja:
1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2018. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Polasci iz drugih gradova:
Sigurni polasci iz Novog Sada (kod Lokomotive), Čačka (železnička stanica), Kraljeva (kod keja) – doplata 10€;
Kruševca (preko puta autobuske stanice) – doplata 5€.
U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova, isti se transferišu do Beograda i nazad (putnici iz Novog Sada) ili do Pojata i nazad (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).


Napomena:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Kalkulacija je rađena za najmanje 65 putnika.


Aja Sofija, Plava džamija, palata Topkapi, cisterna Jerebatan, Golden most, trg Taksim, Zlatni rog, palata Dolmabahče, brdo Čamlidža, Sulejmanova džamija, ulica Istiklal, Bugarska crkva Sv.Stefana, Galata kula, Prinčevska ostrva,Fatihova džamija, Muzej mozaika, Carigradski bedemi, Olimpijski stadion Ataturk. Grad je poznat i po šopingu – Bejolu, Veliki Bazar, Pijaca začina.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928