Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Istanbul & Jedrene

Pošaljite upit

Pozovite 011/724-70-12Istanbul je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. U trenutku nastanka 657 g. pne, grad se zvao Vizant. U IV veku, car Konstantin ga je izabrao za svoj "drugi Rim" i ubrzo ga je nazvao po sebi – Konstantinopolj. Ubrzo je grad postao centar Istočnog Rimskog carstva. Vrhunac u razvoju, Konstantinopolj je doživeo u VI veku, tokom vladavine Justinijana I, a pod tursku vlast pada u XV veku. Pre nego što je nazvan Istanbul, grad su još nazivali i Carigrad. Sedište je Vaseljenske Patrijaršije.

Prema grčkoj legendi Jedrene je osnovao Orest, sin spartanskog kralja Agamemnona i dao mu po sebi ime Orestias. Međutim, na osnovu istorijskih činjenica, Jedrene je grad koji je u 2. veku podigao rimski car Hadrijan, po kome je nazvan Hadrijanopolj. On se vrlo brzo razvio i postao glavni grad rimske provnicnije Trakije.

Jedrene se razvija kao deo Vizantije, a turski sultan Murat I zauzeo je grad 1365. godine. U vreme Osmanlija Jedrene doživljava procvat pošto je bio glavni grad Otomanskog carstva od 1365. do 1453. godine, kada se prestonica seli u Istanbul. Jedrene je bio multinacionalni grad u kome su, uz muslimane, živele značajne hrišćanske i jevrejske zajednice.


Način prevoza: Autobuski prevoz

Broj noćenja: 4

Za informacije i rezervacije pozovite

011/72 47 012, 011/72 40 928

Zatražite ponudu


Pošaljite upit

Preko našeg internet booking servisa omogućena Vam je potpuno besplatna usluga slanja upita i rezervacije smeštaja u kapacitetima. Molimo vas, obratite pažnju da li ste ispravno uneli email adresu, broj kontakt telefona kao i da li se datumi dolaska i povratka koji ste uneli poklapaju sa mogućim terminima boravka, ukoliko su termini boravka naznačeni u cenovniku.Saglasan sam da primam reklamni materijal (ponude TA Club Paradiso), na e-mail, kućnu adresu ili mobilni telefon

Važno: Usled velikog broja upita na koje odgovaramo na dnevnom nivou, moguće je da odgovor dobijete u spam folderu. Ukoliko nemate odgovor na Vaš upit u inboxu, pogledajte spam folder. Hvala na razumevanju.Pozovite 011/724-70-12