Evropski gradovi -> Austrija -> Austrija -> Grac

Grac - Grad dve duše

Putovanja Grac

Grac

Grac je evropski grad kulture, nekada znan i kao Gradac (mali dvorac na vrhu brda ) nalazi se u jugoistočnom delu Austrije i njen je drugi je po veličini grad. Ujedno je administrativni, univerzitetski, privredni i kulturni centar i prestonica istorijske regije Štajerske, u kojoj čini zaseban gradski okrug. Grac je čuven po izuzetno lepom i očuvanom starom gradskom jezgru, zbog kojeg je 1999. godine stavljen na listu kulturne baštine UNESKO-a, kao primer harmoničnih građevina iz različitih vremenskih era i umetničkih stilova koje gradu daju jedinstvenu panoramu.


Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Regensburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaa). Oko fabrike se na 27 hektara prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja. www.zotter.at


Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping Grac, Putovanja Grac, Grac Vikend, Grac Soping


Evropski gradovi - Grac

Uskrs u Gracu
06.04. - 08.04.2018. 3 dana/ 2 noćenja autobusom


1.dan(06.04.2018.) Beograd - Grac
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.00h. Polazak autobusa u 06.30h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u Grac. Smeštaj u hotel. Panoramsko razgledanje Graca: zgrada Opere, fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena još davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do reke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003. godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja moderne umetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.


2.dan(07.04.2018.) Grac - Regensburg - Grac
Doručak. Nakon doručka, fakulatativni polazak ka Regensburgu, gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter. Obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolada. Fabrika se prostire na 5000m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu sa pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1h, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade sa: voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada, čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Sve se završava posetom eko farme koja se prostire na 27 hektara, sa brojnim životinjskim vrstama, od kojih su neke vrlo retke. Slobodno vreme. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.


3.dan(08.04.2018.) Grac - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do 13h. Polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.


Redovna Cena aranžmana po osobi: 145€


Plaćanje se vrši isključivo po prodajnom kursu Marfin Banke na dan uplate


U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotel 2* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Gracu, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje prema programu
- usluge vodiča,
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti
- ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Doplata za 1/1 sobu: 50€


Fakultativni izleti (deca do 12 godina ostvaruju popust):
- obilazak fabrike čokolade Zotter i Eko farme – odrasli 25€ / deca 20€./

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928