Evropski gradovi -> Nemačka -> Dvorci Bavarske

Dvorci Bavarske - Cena aranžmana već od 179€

Dvorci Bavarske - Zamkovi iz mašte

Osam vekova sticano državno bogatstvo, bavarski kralj Ludvig II uspeo je da potroši za kratko vreme podižući i renovirajući svoje dvorce iz mašte – Nojšvanštajn, Linderhof i Nimfenburg. Izgradnja i opremanje ovih dvoraca državu u to vreme dovela je do bankrotstva ali danas ovi dvorci vraćaju državi svoj dug kroz posete miliona turista.


Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece Dvorci Bavarske, Dvorci Bavarske prolece

Evropski gradovi - Dvorci Bavarske

6 dana autobusom / 3 noćenja u minhenu
Minhen – Nimfenburg – Linderhof – Nojšvanštajn – Kimze – Salcburg

Termini putovanja:
24. – 29. Oktobar 2018.
07. – 12. Novembar 2018.

1. dan: (Sreda, 24. Oktobar / 7. Novembar)
Polazak iz Beograda i Novog Sada u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan: (Četvrtak, 25. Oktobar / 8. Novembar) Kimze – Minhen
Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porculana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan: (Petak, 26. Oktobar / 9. Novembar) Minhen - Nimfenburg
Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,... Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.


4. dan: (Subota, 27. Oktobar / 10. Novembar) LINDERHOF – Nojšvanštajnminhen
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.


5. dan: (Nedelja, 28. Oktobar / 11. Novembar) Minhen - Salcburg
Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg SALCBURGA u Austriji. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak baroknog grada uz razgledanje: dvorac Mirabel sa fantastičnim vrtovima, Katedrala – veličanstvena barokna crkva sa dva zvonika, Rezidencija – sedište biskupske uprave u srednjem veku, Mocartova rodna kuća, panorama Salcburškog zamka… Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.


6. dan: (Ponedeljak, 29. Oktobar / 12. Novembar
Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.


First minute cena aranžmana po osobi: 189€
(za prijave i revervacije do 01.10.2018)

Redovna cena aranžmana po osobi: 209€


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 80€ samo 50€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Dvorac Nimfenburg sa ulaznicom i obilaskom prema programu
- Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa obilascima prema programu i uključenim ulaznicama za dvorce
- Obilazak ostrva Hereninsel, dvorca Herenkimze sa uključenom ulaznicom i ostrva Frauinsel (bez karte za brod)


Termini putovanja:
24. – 29. Oktobar 2018.
07. – 12. Novembar 2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u široj zoni grada Minhena
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
- obilaske Minhena i Salcburga prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
- Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien – 8 €


Fakultativni izleti:
- Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana – 15 €
- Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce i autobuskim prevozom – 45 €
- Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel - 20 €


Opis hotela:
- HOTEL 3*** - Hotel „MERCURE MÜNCHEN MESSE OST“ 3***, Minhen ili sličan www.accorhotels.com
Hotel se nalazi u istočnom kvartu grada, nedaleko od čuvenog Sajma. Ispred hotela dve autobuske linije staju i voze ka centru grada do kojeg se stiže za 20-tak minuta vožnje. Hotel je standardne kategorije 3* iz čuvenog hotelskog lanca Mercure hotela. Poseduje lobi sa recepcijom otvorenom 24 sata, WiFi, aperitiv bar, restoran, 167 smeštajnih jedinica… Standard sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Sat, klima uređaj, WiFi…


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928