Evropski gradovi -> Italija -> Čokoladna avantura

Čokoladna avantura - Samo za sladokusce

Sajam čokolade u Peruđi

Kažu da je čokolada hrana bogova. Vodimo Vas u Italiju, na sajam čokolade u Peruđi da se osetite Bogovski. Skoro milion turista svake godine poseti ovaj festival, na kojem možete uzivati u svim vrstama čokolade. Tokom sajma videćete razne uzorke čokolada, skulpture, čak i čokoladnu banju. Ako Vam fontana di Trevi, Vatikan, Milanska katederala, Venecijanski kanali nisu dovolji da posertite Italiju, sigurni smo da ovo putoanje ne smete propustiti.


Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura Cokoladna Avantura

Čokoladna avantura

Kjanćano - Orvieto – Spoleto - Asizi - Peruđa
17. – 21. Oktobar 2018. 2 noćenja sa doručkom


1. dan: (Sreda 17. Oktobar)
Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim satima (oko 21h/22h). Polazak iz Čačka oko 18h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...


2. dan: (Četvrtak 18. Oktobar) Kjanćano terme
Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto pa potom preko Emilija Romanje i Toskane. Dolazak u KJANĆANO TERME u ranim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Sastanak sa vodičem u dogovoreno vreme na recepciji hotela i polazak u laganu orijentacionu šetnju banjom ka starom gradu KJANĆANU. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.


3. dan: (Petak 19. Oktobar) Asizi – Spoleto - Orvieto
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 8.30h i povratkom do 21h. Putovanje do ASIZIJA, po mnogima najlepšeg grada Umbrije. Po dolasku u Azizi sledi kraća šetnja izuzetno živopisnim istorijskim centrom grada do nadaleko čuvene bazilike Sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda u rimokatoličkoj crkvi. Budući da je ovaj red jedan od najpoštovanijih u crkvi, bazilika koja je izgrađena kako bi se u njoj čuvale mošti Sv. Franje, predstavlja remek-delo srednjovekovne umetnosti. Sastoji se iz Gornje i Donje bazilike, a obe su bogato umetnički obrađene od strane velikih imena umetnosti, poput Đota, Ćimabue, Lorencetija i dr. Slobodno vreme za individualnu posetu bazilici i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja u 13h. Odlazak do grada SPOLETO. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje: bazilika San Salvatore – remek-delo lombardske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a, Duomo – katedrala iz 11. veka, trg Merkato sa prelepom fontanom Fonte di Piazza,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 16h. Odlazak do ORIVIETA. Po dolasku podno starog grada, odlazak funikularom do istorijskog centra. Šetnja uz razgledanje: bunar Sv. Patrika (bez ulaska), Duomo – katedrala iz 13. veka sa raskošnom gotskom fasadom, palata Naroda… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Orvieta ka hotelu u 19.30h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.


4. dan: (Subota 20. Oktobar) Kjanćano - Peruđa
Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa obilaskom PERUĐE. Dolazak u Peruđu oko 10h. Sa terminala mini-metroa polazak ovim atraktivnim prevoznim sredstvom ka istorijskom centru grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: glavni gradski trg IV Novembra sa lepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od belog i pink mermera, Korzo Vanuči – glavna trgovačka zona grada,… Slobodno vreme. Polazak iz Peruđe u 17h. Putovanje ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.


5. dan: (Nedelja 21. Oktobar)
Dolazak Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima i Čačak u podnevnim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 119€


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 60€ samo 50€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Izlet za Azizi, Spoleto i Orvieto (bez karte za vožnju finikularom) prema programu
- Izlet za Peruđu (bez karti za mini metro)
Povratna karta za funikular u Orvietu košta oko 3€
Povratna karta za mini-metro u Peruđi košta oko 4€
Karte se isključivo kupuju na licu mesta, individualno!


Termini putovanja:
17. – 21. Oktobar 2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Kjanćano Termama
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
- obilazak Kjanćana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €
- Gradsku turističku taksu koja u Kjanćanu iznosi oko 1 € po osobi i noćenju (ukupno 2 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na recepciji hotela


Fakultativni izleti:
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- Azizi-Spoleto-Orvieto bez karti za funikular – 35€
- Peruđa bez karti za mini-metro– 25 €


Opis hotela:
- HOTEL „AVE“ 3***, Kjanćiano Terme www.hotelave.it ili sličan
Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 900 metara, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, klima. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928