Daleke destinacije -> Safari u Zanzibaru

Safari u Zanzibaru

Safari u Zanzibaru: 12 dana – avionom – od 1199€

Putovanje u Zanzibar na safari

Na samo šest stepeni južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj indijskog okeana – Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Svahili jela i gostoljubivih ljudi. Nezamislive različitosti afričkog tla menjaju poglede na svet: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva, izlaz na kilometarsko dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled na horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo na kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, često na udaru osvajača, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.Safari u Zanzibaru

Safari u Zanzibaru

12 dana – avionom / sigurni polasci
28.10.2017 – 09.11.2017. / 13.11.2017 – 25.11.2017.
08.01.2018 – 18.01.2018. / 29.01.2018 – 08.02.2018.
10.02.2018 – 20.02.2018. / 12.02.2018 – 24.02.2018.
26.02.2018 – 08.03.2018. / 05.03.2018 – 17.03.2018.
07.03.2018 – 18.03.2018.


1. dan: Beograd – Zanzibar
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Zanzibara sa usputnim presedanjima…


2. dan: Zanzibar – Kameni grad
Dolazak na Zanzibar. Transfer do Kamenog grada i smeštanje u hotel u centru grada. Slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima, upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: svahili, arapskoj, indijskoj, a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene britanske grupe Queen, Palatu čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrđavu, tržnicu robova, odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, pijacu Daradžani. U večernjim satima sledi odlazak na pijacu Fordohani i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinaka, indijskih hlebova, prženih banana… Povratak u smeštaj. Noćenje.


3. dan: Nungvi
Odlazak na sever ostrva do mesta Nungvi, gde se nalazi jedna od najlepših plaža ostrva. Dan predviđen za kupanje i uživanje u čarima Indijskog okeana. Zaslužili smo! Šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nas hrane i odmaraju. Šta više možemo poželeti? Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.


4. dan: Ostrvo Čangu (Zatvorsko ostrvo)
Predlažemo Vam fakultativni odlazak do Zatvorskog ostrva, koje je udaljeno oko šest kilometara od Kamenog grada. Na idiličnom ostrvu se nalaze prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Prava je šteta ukoliko bismo propustili da se okupamo na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmorimo u hladu stena i prelepog rastinja, ronimo i istražimo morske dubine koralnog grebena. Povratak u Kameni grad. Noćenje.


5. dan: Farma začina
Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako uzgajaju tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje po kojima su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, đumbir, kurkuma, vanila i drugi, da saznamo ko je kraljica, a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet – pilau (pilav) začinjen raznim biljem. U povratku obilazimo čuvenu plažu Mangapvani. Povratak u Kameni grad. Slobodno vreme. Noćenje.


6. dan: Kizimkazi i plivanje sa delfinima, šuma Džozani
Dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva, gde se nalazi nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom, iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima, odlazimo do šume Džozani, prepune crvenog mahagonija i mangrova, koja se prostire na preko 2500 hektara i dom je retke vrste endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica. U povratku, posećujemo fantastičnu plažu Padže, raj za kajtsurfere. Povratak u Kameni grad. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Predlažemo Kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelepom panoramom. Slobodno vreme. Noćenje.


7. dan: Safari blue
Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugozapada ostrva, iz mesta Fumba, tradicionalnim brodom dau, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na jednoj od peščanih ada – Nakupenda, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, marakuju, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijski okean. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben, gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okeana. Nastavljamo prema ostrvu Kvale i, ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangrovima i plivati u prelepom prirodnom okruženju. Zatim, odlazimo na plažu Kvale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do jedinstvenog baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Transfer do Kamenog grada. Noćenje.


8–10. dan: Dar es Salam i safari / Kameni grad
Naredna tri dana predlažemo da provedete u obilasku najlepših plaža Zanzibara, pre svega na istočnoj strani ostrva, gde ćete se u potpunosti prepustiti čarima ovog komada raja na zemlji na belim peščanim plažama, kraj tirkizno plave boje vode. Ukoliko ste za akciju, sledi trodnevni fakultativni izlet do Dar es Salama i safari u nacionalnom parku Mikumi. Mikumi se nalazi u kopnenom delu Tanzanije, na putu između Dar es Salama i Iringa. Dobrodošli u kraljvstvo lavova! Imaćete priliku da u divljini Mikumija vidite zebre, žirafe, impale, slonove, gnuove, afričke bivole, nilske konje, krokodile, gnezda termita, hijene, divlje mačke, a nadamo se i samog kralja i kraljicu životinja – lavove. Po povratku iz nacionalnog parka, upoznaćemo se sa Dar es Salamom i probati raznorazno voće, povrće i morske plodove na pijacama i restorančićima ovog lučkog grada.


11. dan: Zanzibar – Beograd
Pakujemo stvari, šetamo Kamenim gradom, kupujemo suvenire, začine i predlažemo zajednički odlazak do Zanzibar Coffee House-a, gde možete omirisati, popiti i kupiti najbolju kafu na ostrvu i prisustvovati prezentaciji o gajenju, obradi i pečenju vrhunske arapske kafe. Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u dogovoreno vreme. Polazak aviona za Beograd sa usputnim presedanjem.


12. dan: Beograd
Dolazak u Beograd. Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi:
(avionski prevoz sa svim taksama, smeštaj, transferi i usluge vodiča)

Redovna cena: 1299€
Promotivna cena: 1199€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate.
Smeštaj:

Zanzibar (Kameni grad): Tausi Palace Hotel 4*
Nalazi se u širem centru i turističkom delu Zanzibara (Kameni grad), u kojem se nalaze tržnice i kafići i poseduje mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Hotel poseduje restoran i terasu na krobu, sa koje se pruža panoramski pogled na Kameni grad. Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, dekorisane u zanzi stilu. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, SAT-TV i Wi-Fi internet.
Aranžman obuhvata:
– avionski prevoz Beograd – Zanzibar i Zanzibar – Beograd sa uključenim taksama;
– smeštaj u hotelu sa 4* (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom) po planu i programu puta sa uključenim doručkom (kontinentalni švedski sto);
– transfere po programu;
– usluge stručnog vodiča za vreme boravka;
– usluge organizacije i vođstva puta.


Aranžman ne obuhvata:
– tanzanijsku vizu – 50$ po osobi (plaća se prilikom ulaska u zemlju);
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
– fakultativne izlete i obilaske;
– napojnice;
– individualne troškove putnika.


Napomene:
– U slučaju promene cena avionskog prevoza od strane avio kompanija, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
– Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte. Nakon kupovine, avio karte je nemoguće refundirati.


Mogući načini plaćanja:
1) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak na jednake rate čekovima građana (poslednji ček najkasnije dva meseca nakon povratka sa putovanja),
3) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


/

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928