Radno vreme: 09h - 15h, subotom 09h - 14h
 

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.

Japan - Zemlja izlazećeg Sunca


Japan ili Zemlja izlazećeg sunca, samuraja, gejši, manga anima i autenčnih hramova, mistična je i intrigantna, a ujedno moderna i futuristička. Japan je stratovulkanski arhipelag od skoro 7000 ostrva od čega četiri najveća: Honšu, Hokaido, Kjušu i Šikoku zajedno čine  97% japanske površine.

Sreća, sudbina i sujeverje su od velike važnosti za Japance. Mnogi kupuju amajlije u hramovima ili svetilištima i nose ih sa sobom za sreću. Molitve su često napisane na drvenim tablama koje nazivaju ema i kače ih u stotinama oko hramova. Najbitniji deo godine u Japanskom kalendaru je Nova godina, koja se slavi od 1. do 3. januara. Za Novu godinu Japanci odlaze do grobova svojih predaka i mole se. Prvu posetu svetilištu u godini smatraju bitnom jer veruju da će im osigurati sreću.

Japance odlikuju mnoge dobre osobine, pre svega ljubav prema domovini, predanost radu, negovanje tradicije, običaja i kulture i briga o prirodi. Jednostavnost, skromnost, sklad uma, duha i tela su osnovni principi koji ih definišu i održavaju u životu. Lojalnost, obaveza i požrtvovanje, “mono no aware” svest o prolaznosti života i stvari sa elementom natprirodnog su česte teme u japanskoj klasičnoj književnosti i pozorištu.


Način prevoza: Avio prevoz

Broj noćenja: 8

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.