Upustvo za popunjavanje PLF obrasca | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Upustvo za popunjavanje PLF obrascaPoštovani putnici,

Od 1.jula republika Grčka uvodi novi protokol vezan za ulazak u zemlju.

Iako je kod svih nas to izazvalo određenu vrstu neprijatnosti i odmah smo pomislili da se jedno obično putovanje dodatno komplikuje moramo razumeti da je upravo suprotno te da su novi protokoli uvedeni sa ciljem bržeg prelaska granice na isti način kao što to omogućava samostalna prijava na let odnosno online check na aerodromu. Umesto da putnik na granici daje sve podatke odakle dolazi i gde ide što bi znatno produžilo svaki pojedinačni prelaz svako svoje podatke unosi kod kuće i prelazak je brz kao i pre.

Što se tiče aspekta kontrole i testiranja ono se radi na veoma malom nasumičnom broju putnika, a konkretno u našem iskustvu od 1000 gostiju koji su već krenuli u Grčku testirano je manje od 10. Svi su potvrdili pozitivna iskustva sa bugarske granice kao i za put kroz Bugarsku. Očekuje se otvaranje i granice Evzoni.

Svi moramo prihvatiti da je situacija sa koronom globalni problem i iako se i nama ne svidja nova procedura koja zahteva 10ak minuta za računarom pre puta ovu proceduru vidimo kao efikasan način republike Grčke da zadrži stabilnu epidemiološku situaciju.

Dok je Srbija juče brojala 250 zaraženih Grčka je imala 10 i svakako je mnogo bezbednije mesto u ovom trenutku. Ne žele turiste po svaku cenu i žele da Grčka ostane zemlja bez Covida. To se na kraju najviše i isplati svima koji žele da putuju jer će na taj način biti na odmoru u bezbednoj zemlji.

UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE PLF OBRASCA preuzmite OVDE