Top 10 egzotičnih destinacija u svetu | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Top 10 egzotičnih destinacija u svetu


U potrazi za destinacijama, za koje ste možda čuli, ali niste znali da su ovako lepe, predstavljamo vam predivna mjesta, koja će vas očarati svojom prirodnom lepotom.


1. Oahu, Hawaji

Surferska nacija Havaji – Oahu, je najveće havajsko ostrvo, koje je blagosloveno neverovatnim mestima koja oduzimaju dah. Od stene u obliku srca na Mauiju, do Halona otvora u Oahuu, ovaj ostrvski grad je idealna destinacija, sa predivnim plažama, zalivima, zelenim dolinama, koje su često bile poleđina holivudskih klasika, kao što su Igre gladi i Park iz doba Jure.



Oahu

2. Kankun, Meksiko

Krećući se jugoistočno, prema jukatanskom poluostrvu, nailazimo na predivni grad Kankun u Meksiku. Smešten u Karipskom moru, ovaj grad je najpoznatiji po svom konceptu očuvanja morskog života, što najviše privlači turiste. Najbolji deo ovog koncepta je podvodni muzej Musa, koji predstavlja preko 500 podvodnih statua i nalazi se pored Mančones grebena. Jedini način na koji možete doživeti ovu lepotu je ronjenjem u dubine mora.



Kankun

3. Hormozgan, Iran

Put do ekstremnog juga Irana, odvešće vas do ove predivne provincije koja se zove Hormozgan. Pored tradicionalnog hamama, hindu hramova i kraljevskih vila nekadašnjih kraljeva i kraljica, ono što se najviše izdvaja kao popularna turistička lokacija u ovom delu zemlje, je plaža protkana fitoplanktonima, zbog kojih neodoljivo svetluca tokom večernjih časova.



Hormozgan

4. Atlantis Palm Resort

Kraseći veštački kreirano ostrvo u Dubaiju, Atlantis Palm Resort je jedno od najjedinstvenijih odmarališta, smešteno nadomak ultimativne šoping destinacije Bliskog Istoka. Putnici se jednostavno ne mogu zasititi enterijera i kraljevske usluge koja ih ovde dočekuje. Ovde se nalazi i Aquaventure vodeni park, koji je označen kao najbolji park ove vrste u Evropi i na Bliskom Istoku, a daje vam mogućnost da plivate sa ajkulama. Vi ćete biti smešteni u prozirnim vodenim cevima, koje su strateški razmeštene u smrtonosnoj vodi koja je puna ajkula. Ovo će vam svakako podići nivo adrenalina.




5. Secrets Huatulco Resort u Meksiku

Slikoviti lokaliteti Huatulco odmarališta su definitivno predivni prostori. Sa granicom na obali Tihog okeana, ovo odmaralište ima 36 plaža i devet zaliva sa izobljem prefinjenih hotela u kojima možete odsesti. Ovde postoji spa odmaralište namenjeno samo odraslim osobama, koje ima sve od privatnih bazena koji gledaju na obalu okeana i horizont, do romantičnog osećaja egzotične destinacije. Savršeno je za medeni mesec ili obično putovanje sa voljenom osobom.



Secrets Huatulco Resort

6. Kauai, Hawaji

Kauai je jedno od najstarijih tropskih ostrva na Havajima. Nazvano drugačije i Garden Isle, ovo ostrvo je egzotična lokacija koja vam nudi obilazak morskih pećina, rafting i druge enegične aktivnosti. Imaćete priliku da posetite i prirodnu znamenitost koja se zove Pećina sa otvorenim plafonom, a zapravo je šupljina u planini.



Kauai

7. Montserat, Barselona

U ovom mirnom selu nalazi se pravi raj. Ovde se nalaze razni manastiri, a interesovanje za ovo mesto najviše bude glasine o Svetom Gralu i duhovnom značaju planinskih vrhova. Veličanstveno zaobljene stene krase ovo mesto i predstavljaju veoma retki prirodni fenomen. Ovde se nalaze i najviše stepenice sveta, visoke 1235 metara. Ovde je i najveći vrh Katalonije, odakle možete videti celu Barselonu.



Montserrat

8. Francuska rivijera

Kada već govorimo o toplim utiscima i udobnosti, ne smemo propustiti priliku da pomenemo i francusku rivijeru i njenu neprikosnovenu lepotu. Mediteranska obala, koja se pruža preko jugoistočnog dela Francuske, idealna je za posetu tokom bilo kog doba godine. Tropska klima koja je krasi, čini je niti toplom niti hladnom, dok joj omogućava da stalno bude savršena.



Francuska rivijera

9. Crab Cay National park, Kolumbija

Jedno od najmanjih ostrva u Kolumbiji, je u isto vreme i najstariji Nacionalni park. Najviše pažnje privlači jer je idealni prostor za organizovanje zabave bilo koje vrste, sa plažama koje oduzimaju dah i pune srce toplinom i uzbuđenjem.



Crab Cay

10. Bavarske kolibe, Nemačka

Da li ste znali da u Bavariji možete pronaći ove malene kolibe, koje su savršena mjesta za odmor i opuštanje? Smeštene su nadomak umirujućih vodenih površina, poput Obersee jezera, a nude vam nežno, prirodno okruženje, sa prijatnim vremenom i bezbednom okolinom. Sledeći put kada posetite Nemačku, setite se i ovih koliba, i doživite pravo iskustvo uživanja, u veoma originalnom okruženju.



bavarskas