Skriveni biser koji je tako blizu | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Polinjano a Mare: Skriveni biser koji je tako blizu


Jedan od najlepših obalskih gradova u Italiji skriva malu, ali potpuno čarobnu plažu. Kamene ulice, mirni trgovi i mistične morske pećine mame vas da dođete u Polinjano.
Ovaj grad je nastanjen još od praistorijskog vremena. Njegove mračne špilje bile su dom ljudima još u doba neolita, kasnije su ga osvojili Germani, a vladarske porodice smenjivale su se sve do 19. veka.
Gradić se nalazi na jugu italijanske čizme u blizini Barija i, za divno čudo, ne živi od turizma već od ribarenja i poljoprivrede. Baš u tome je njegova čar. Na ulicama nećete masovno sretati razgolićene i razuzdane turiste, već obične južnjake koji žive svoj tradicionalni život.Ispod grada nalazi se plaža koja je na elitnom popisu Koste dei Truli, grupe plaža koje zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta vode i čistoće životne sredine. U špiljama koje se nalaze na litici ispod grada smešteni su restorani sa pogledom na pučinu, a te iste pećine i litice Red Bul koristi za održavanje svoga Klif dajving takmičenja.Ako mislite da je ovaj grad u nekoj zabiti i da je do njega komplikovno doći - varate se. Ukoliko ste avanturista možete do Bara, odatle trajektom do Barija, a onda vrlo lako do Polinjana.
Postoji i druga varijanta, a to je avion. U susednom mestu dalazi se međunarodni aerodrom, odakle autobusi voze svakih sat vremena tokom celog dana. Međutim, najbolja opcija je da iznajmite auto i uživate u prizorima dok se vozite prema ovome mestu u regiji Puljia. Bez obzira za koju vrstu prevoza se odlučite na pravom ste putu, jer je ovo mesto pravo blago.


Source: www.zanimljivedestinacije.info