Da li znate gde se pravi najbolji sladoled na svetu? | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Da li znate gde se pravi najbolji sladoled na svetu?


U malenom gradiću San Điminjano koji se nalazi u srcu Toskane, tačnije u regiji Kjanti koja je svetski poznata po vrhunskim vinima, pravi se već decenijama najbolji sladoled na svetu. Možda je malo pretenciozna ova tvrdnja, ali sladoledžija Dondoli za potvrdu ima čak 7 zvaničnih titula koje je dobio na festivalima sladoleda.

dondoli-san-gimignano

Gospodin Serđo Dondoli godinama priprema vrhunski sladoled. U njega je utkao svo svoje znanje i umeće, ljubav i strast Toskane, mirise i ukuse kojima se svet divi. Zaista je vredno probati, bez obzira na konstantan red koji je ispred njegove sladoledžinice. Ukoliko Vam se posreći sam gospodin Dondoli će Vas poslužiti sa izvrsnim smislom za humor.

Trebalo bi da probate autentične - originalne ukuse koje je sam gospodin Dondoli osmislio: "Crema di Santa Fina" (krem sladoled sa šafranom i orasima) - ovaj sladoled nosi ime svetiteljke Svete Serafine koja je rođena u San Điminjanu, a za njegov specifičan ukus pobrinuo se dodatak šafrana koji se vekovima proizvodi u okolini San Điminjana ("najbolji šafran na svetu"); preporuka je da probate i sledeće ukuse, "Champelmo" (sladoled sa grejpfrutom i prosekom), "Dolceamaro" (sladoled sa dodatkom aromatičnih biljaka) i svakako "Vernaccia Sorbet" koji se priprema od lokalnog belog vina Vernaćija. "

15.04.2021