Da li osiguranje pokriva troškove lečenja ukoliko se dijagnostikuje Covid? | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Da li osiguranje pokriva troškove lečenja ukoliko se dijagnostikuje Covid?


Tokom poslednjih dana bilo je mnogo nagađanja, mišljenja i neproverenih informacija kada je su u pitanju putno-zdravstveno osiguranja i korona virus. Gostujući u jednoj informativnoj emisiji na TV, direktor YUTA, Aleksandar Seničić, naveo da zdravstveno osiguranje pokriva sve troškove, pa i testiranje, a postoje određeni protokoli u svakoj zemlji gde se uvodi karantin ili lečenje koje je - besplatno.

"Zdravstveno osiguranje pokriva sve troškove, pa čak i testiranja ukoliko ima indicija da putnik treba da bude testiran, do momenta dok se dijagnoza ne uspostavi. Onog trenutka kada se uspostvi dijagnoza da je neko pozitivan na ovaj virus konkretno, postoje određeni protokoli u svakoj zemlji. Dakle, uvodi se karantin, ili mera izolacije. Ili ukoliko je neko životno ugrožen bolničko lečenje, koje je besplatno. Dakle besplatno za sve one koje se nalaze u toj zemlji. Obzirom da postoje međunarodni protokoli kada je reč o pitanju pandemije ili epidemije na svetskom nivou. I to je ono što je jako važno."

 

Podelite ovu vest sa osobama koje planiraju letovanje

26.05.2020