Pratite nas na:

Evropski gradovi


 • Proleće/Jesen
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Doček Nove Godine -> Nova godina Alzas 2019

  Nova godina Alzas 2019

  Nova godina Alzas 2019

  Doček nove godine Alzas 2019

  Strazbur turiste "kupuje" centrom grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom Uneska (1988. godine). Nedaleko od centra, okolinom dominira Katedrala Notrdam (La cathédrale Notre-Dame), ali i ušuškani kvart Mala Francuska (La Petite France) sa mnogobrojnim restoranima i kafeima koji nude razna jela i specijalitete regije Alzas - šukrut (choucroute) i tart flombe (tarte flambée) odlično idu uz pivo. Sve to zajedno u restoranu pored reke (centar grada je na vodi) odaje utisak da ste u francuskoj Veneciji. Duh Nemačke koja je preko puta meša se sa francuskim duhom koji ga nadvladava...  Nova godina Alzas 2019


  Alzas – Švarcvald - Lindau – Strazbur – Freiburg – Colmar – Rikvir
  Kajzersberg – Hajdelberg – Baden Baden
  Triberg – Jezero Titzie – Donaušingen

  6 dana/3 noćenja – autobusom
  28.12.2018. - 02.01.2019.


  1. dan (petak, 28.decembar) Beograd – Novi Sad – Mađarska
  Sastanak putnika u Beogradu u 14.30 h. Polazak autobusa u 15.00 h. Polazak iz Novog Sada u 16.15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.


  2. dan (subota, 29.decembar) Mađarska – Strazbur – Kel
  Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u mestu Kel, 8km od Strazbura. Noćenje.


  3. dan (nedelja, 30.decembar) Kel – Freiburg – Kolmar – Kajzersberg – Rikvir – Kel
  Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika , smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.


  4. dan (ponedeljak, 31.decembar) Kel – Hajdelberg – Baden Baden – Kel
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Individualni odlazak na doček nove 2019. godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


  5. dan (utorak, 01.januara ) Kel – Strazbur – Triberg – Jezero Titize – Donauešingen – Mađarska
  Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.


  6. dan (sreda, 02.januar) Mađarska - Novi Sad - Beograd
  Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.


  Cena aranžmana po osobi: 229€


  U cenu putovanja je uračunato:
  - prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  - tri nodenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
  - razgledanja prema programu
  - usluge licenciranog vodiča
  - troškovi organizovanja putovanja.


  U cenu putovanja nije uračunato:
  - fakultativni izleti i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


  Doplata:
  - za jednokrevetnu sobu je 89€


  Umanjenja:
  - Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
  - Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
  - Umanjenje za sopstveni prevoz 75€ po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)


  Smeštaj:
  - Hotel EUROPA***, Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates–hotel.de
  Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km deli ih samo istoimeni most koji je ujedno i granica između ove dve države. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja. Organizator zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.


  Fakultativni izleti i posete:
  - Izlet “Alzas I Švarcvald ” u trajanju od oko 9 sati sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
  - Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” u trajanju od oko 10 sati Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
  - Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.


  Važne napomene:
  - Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  - Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.
  - Budimpešta je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.


  Mogući načini plaćanja:
  1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
  2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2019 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
  3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
  4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


  Napomena:
  Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Cenovnik od 10.10.2018


  Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Filip travel, licenca OTP 196/2010

  Narodni muzej, Gradski muzej, Akademija umetnosti, Muzej arhitekture, Geološki muzej, Prirodnjački muzej, Filharmonija, Pozorište Laboratorijum, Alzasska Opera, Pozorište pantomime, Lutkarsko, Savremeno pozorište, Gotička gradska većnica na vroclavskom trgu, Katedrala Sv.Jovana Krstitelja, crkva Sv. Krsta, crkva presvete Bogorodice, barokna skupina građevina Alzasskog univerziteta, Plac Solni, Novi Trg, ulica Svidnjicka, Botanička bašta, ZOO vrt, staro jevrejsko groblje, Veliko ostrvo.

  /

  /


  Prijave i informacije

  Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

  011/72 47 012; 72 40 928