Festival Folklora | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Festival Folklora - Neos Marmaras cup


U sklopu kulturnih i sportskih manifestacija pod pokroviteljstvom opštine SITONIJA i u organizaciji turističke agencije Club Paradiso i KUD "Sveti Sava", svake godine u maju i u septembru se u Neos Marmarasu održava festival folklora "Neos Marmaras Cup". Na predhodnih preko deset festivala učestvovale su grupe iz Grčke, Srbije, Bugarske, Rumunije, BiH, Slovenije, Ukraine, Crne Gore... "Neos Marmaras Cup" festival je rastao iz godine u godinu, tako da je prerastao iz revijalnog u takmičarski.

Neos Marmaras je dugogodišnji domaćin Međunarodnog festivala folklora "Neos Marmaras Cup". Inicijativu turisticke agencije Club Paradiso iz Beograda održavanje ove međunarodne kulturne manifestacije podrzala je lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom i kompletnom gradskom upravom Neos Marmarasa, što je proizvelo da festival preraste u vodeću kulturno zabavnu manifestaciju na Halkidikiju. Festival se odrzava dva puta godisnje, treće nedelje maja i treće nedelje septembra - festival u maju je namenjen pre svega decijim i omladisnkim grupama, dok festival u septembru okuplja prve postave folklorno-muzičkih ansambala sirom sveta.

Program festivala:

1. dan: Dolazak u Neos Marmaras. Check-in, smeštaj u apartmane posle 13 časova. Slobodno vreme. Sastanak predstavnika grupa, upoznavanje sa programom festivala. Večera. Noćenje.
2. dan: Doručak. Sastanak predstavnika grupa i doručak sa gradonečelnikom Neos Marmarasa. Slobodno vreme. 19h svečani defile i otvorenje festivala u centru. Revijalni nastup, druženje. Večera. Noćenje.
3. dan: Doručak. Slobodno vreme (mogućnost organizovanja fakultativnih izleta ili sportskih takmičenja). Večera. Noćenje.
4. dan: Doručak. Slobodno vreme. Takmičarsko veče. 19h nastupi ansambala, dodela nagrada i priznanja, druženje. Večera. Noćenje.
5. dan: Doručak. Slobodno vreme (sport, druženje…) Večera. Noćenje.
6. dan: Doručak. Check-out iz apartmana. Povratak iz Neos Marmarasa.

Boravak + ishrana 180€
Termini festivala: Maj 28.05 - 02.06; Septembar 17.09 - 22.09

Aranžman obuhvata:
- Smeštaj u 1/3, 1/4, 1/5 studijima i apartmanima sa TWC-om (doplata za 1/2 sobu =  20 € po osobi )
- Usluga na bazi 5 polupansiona - ŠVEDSKI STO
- Usluge predstavnika agencije – pratioca grupe
- Troškove organizacije putovanja
- 2 gratisa na 50 plativih
- Učešće na smotri
- Dodatno: mogućnost organizovanja prevoz autobusom turističke klase (full oprema, klima, tv, video)  na navedenoj relaciji (za ansamble iz Srbije), minimum prijavljenih 45 putnika. Cena doplate 75€

Uslovi festivala:
- Internacionalni Folklorni festival "Neos Marmaras Cup", održava se pod potkoriteljstvom opštine Sitonija, i okuplja folklorne grupe iz svih krajeva sveta.
- Organizatori festivala su opština Sitonija i Club Paradiso, Beograd.
- Festival je takmičarskog karaktera, i otvoren je za sve grupe, bez starosne granice. Pobednicima će biti dodeljeni trofeji i diplome.
- Takmičarsko veče festivala nije obavezno za sve grupe, samo za grupe koje se za to prijave. Sve grupe će učestvovati u revijalnom delu festivala.
- Pobednicima u 5 kategorija će biti dodeljene nagrade i to za: najbolji nastup, najbolji muzički orkestar, najbolji hor, najbolji kostim, najbolji scenski nastup
- Muzička pratnja tokom nastupa može biti i uživo muzika i muzika sa CD.
- Smeštaj učesnika je obezbedjen u 1/3 i 1/4 studijima i apartmanima sa TV, frižiderom, na bazi polupansiona. Svakoj grupi sleduju 2 1/2 sobe. Svaka dodatna 1/2 kao i 1/1 soba se dodatno plaća.
- Svaka grupa će dobiti diplomu za učešće na festivalu kao i DVD reportažu, nakon završetka festivala.
- Grupa treba da imas zastavu zemlje iz kojedolazi, kao i tablu sa imenom društva