Evropski gradovi -> Grčka -> Tragom srpske istorije Krf

Krf - Ostrvo spasa

Tragom srpske istorije Krf

Ostrvo vido

Ostrvo Vido na nekim mapama je prikazano i kao ostrvo Ptichia, ili ostrvo zmija, u našim enciklopedijama nosi i naziv „ostrvo smrti“. Svaki posetilac ostrva Vido nije više samo turista već postaje hodočasnik. Ovo sveto mesto pohodi godišnje oko 15.000 Srba. Ostvro Vido, plava grobnica i 27 vojničkih grobalja na Krfu večni su dom za oko 10.000 srpskih junaka. Pesma “Plava grobnica” objavljena je 1917. godine u Solunu u zbirci “Pesme bola i tuge”. Zbirka govori o egzodusu i golgoti sopstvenog naroda ali i o podvigu istog tog naroda i armije koja se okrepljena, reorganizovana i sabrana trijumfalnim pohodom probila Solunski front 1918. godine i oslobodila otadžbinu, te stvorila Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca!


Ostrvo Vido Plava grobnica Kerkira Solun Meteori Zebrnjak

Tragom srpske istorije Krf 195€

Tragom srpskih junaka
Skadar – Šenđin – Drač – Valona – Krf - Solun
07.11 – 12.11.2018.


1. dan: (Sreda, 7. Novembar)
Polazak autobusa iz Novog Sada u 20 časova sa parkinga ispred Lokomotive kod Žel. stanice. Potom sledi polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u 21.30 čas. Sledi noćna vožnja preko Lazarevca, Čačka, Požege, Užica, Zlatibora, Prijepolja i dalje preko Crne Gore ka Skadru… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan: (Četvrtak, 8. Novembar
Očekivano vreme dolaska u grad SKADAR na Bojani oko 9 časova izjutra. Po dolasku prvo sledi jednočasovna pauza u centru grada za osveženje i šetnju lepom pešačkom zonom Idromeno… U dogovoreno vreme, odlazak do najvećeg znamenja Skadra, čuvene tvrđave Rozafa. Obilazak tvrđave uz upoznavanje sa istorijatom njene izgradnje i narodnim predanjima koja govore o zidanju Skadra na Bojani od strane braće Mrnjavčević (napomena: do tvrđave vodi uspon dug oko 300m!). Nastavak putovanja do luke ŠENĐIN, odnosno Sveti Jovan Medovski. Jedan krak srpske vojske koja se povlačila preko Albanije došao je do ove luke iz koje su trebale da krenu saveznički brodovi sa evakuacijom, no brodovi nikada nisu stigli, a srpska vojska je morala da krene dalje ka Draču i Valoni… Nakon jednočasovnoh boravka u luci uz priče o golgoti, nastavićemo put dalje ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Odmah po dolasku sledi odlazak do centra grada i kraći obilazak: Pravoslavna crkva, luka iz koje su krenule savezničke lađe ka Krfu, Venecijanska kula, ostaci Rimskog teatra… Odlazak u hotel, smeštaj u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.


3. dan: (Petak, 9. Novembar)
Doručak i napuštanje hotela do 8.30 časova. Nastavak putovanja do luke VALONA iz koje je izvršena evakuacija najvećeg dela srpske vojske. Boravak u Valoni oko 2 sata i nastavak putovanja ka Grčkoj i luci Igumenica. Po dolasku u IGUMENICU sledi ukrcavanje na feribot i plovidba ka ostrvu KRF. Po iskrcavanju, sledi odlazak u hotel u istočnoj regiji ostrva u nekom od mnogobrojnih krfskih letovališta. Smeštaj. Odmor. Noćenje.


4. dan: (Subota, 10. Novembar)
Doručak. Polazak u celodnevno razgledanje lokaliteta vezanih za boravak srpske vojske na ostrvu Krf. Posetićemo mesta GUVIJA u kojem je boravila naša vojska, potom seoce AGIOS MATEOS u kojem se nalazi spomenik Drinskoj diviziji i vojničko groblje, i na kraju grad KRF. U gradu Krfu obićićemo zgradu pozorišta u kojoj je potpisana Krfska delegacija, potom mesto boravka srpskog kralja na Krfu, i posetićemo Srpsku kuću koja čuva od zaborava uspomene na boravak srpskih vojnika i srpske vlade na ovom grčkom ostrvu. Iz luke grada uputićemo se brodićem ka ostrvu VIDO i Mauzoleju srpskih vojnika u kojem se nalazi preko 3000 grobnica. Osvrnućemo se, nezaobilazno, i na „Plavu grobnicu“ u kojoj počiva preko 5000 duša srpskih… Povratak u hotel do 20 časova. Noćenje.


5. dan: (Nedelja 11. Novembar)
Doručak. Odjava iz hotela do 8.30 časova i polazak ka gradu Krfu. Ukrcaj na feribot i povratak u luku Igumenica. Nastavak putovanja ka Solunu… Dolazak u SOLUN u popodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada uz razgledanje: crkva Sv. Dimitrija, crkva Sv. Sofije, Rotonda, Bela kula, Ignjacija… Smeštaj u hotel i odmor. Noćenje.


6. dan: (Ponedeljak, 12. Novembar)
Doručak. Odjava iz hotela do 9 časova. Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik i obilazak uz priču našeg domaćina. Nakon obilaska Zejtinlika, sledi polazak ka Srbiji u 12 časova. Putovanje preko Makedonije, i dalje linijom preko Niša ka Beogradu i Novom Sadu. Povratak u Beograd oko 23 časa i u Novi Sad iza ponoći. Kraj putovanja.


First minute cena aranžmana po osobi: 23.990,00 rsd
(za prijave i revervacije do 01.09.2018)

Redovna cena aranžmana po osobi: 25.990,00 rsd


Termini putovanja:
07.11 – 12.11.2018.


Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, audio/video oprema, klima…) – autobus sa maksimum 60 sedišta
- Transfer feribotom na relaciji Igumenica-Krf-Igumenica
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Draču
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Krfu
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Solunu
- Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
- Organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Sve druge nepomenute usluge
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (tvrđava Rozafa u Skadru – oko 2 € / Srpska kuća u Krfu – u trenutku pravljenja programa ulaz je bio slobodan / Transfer brodićem na ostrvo Vido – 2 € povratno)
- Obavezno međunarodno putno/zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 700 dinara)
- Mogućnost doplate za 2 večere na Krfu + 1 večera u Solunu u ukupnom iznosu od 3.500 dinara - plaćanje u agenciji pre polaska na putovanje!


Opis hotela:
- HOTEL „Dependance Akileda“ 3***, Drač (https://harmoniahotelsgroup.com/akleda-depandance/) ili sličan
Hotel se nalazi u novom delu Drača – letovalištu, oko 11 km od starog, istorijskog centra grada. U neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorančića i barova, ali budući da je van sezona, uglavnom ništa u ovom periodu godine ne radi u Draču! Obavezno se snabdeti usput sa vodom, hranom… Hotel je standardne „budžet“ kategorije, sa skromnim nivoom usluga i sadržaja. Pripada najvećoj hotelskoj grupaciji u Draču „Harmonia Hotels“. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, sef na recepciji… Sobe su sredlje komforne, dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni treći ležaj. Sve sobe poseduju kupatilo sa tušem. Sobe poseduju televizor, klima uređaj, centralni grejni sistem.
- HOTEL „HELLINIS“ 3***, Krf - Kanoni (http://hellinis.cnichotels.com/) ili sličan
Hotel se nalazi u predgrađu grada Krfa Kanoni, nedaleko od međunarodnog aerodroma, i na oko 4 km od starog grada Krfa i prekoputa jedne od atrakcija Krfa, Pontikonisi (Mišije ostrvo). Hotel poseduje bazen na otvorenom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), info pult, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, restoran, WiFi konekciju,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tušem, WiFi konekciju, TV, klima uređaj, telefon.
- HOTEL „TELIONI“ 3***, Solun (https://www.telioni.gr/) ili sličan
Hotel se nalazi u centru Soluna, nedaleko od crkve Sv. Dimitrija i na samo 1,5 km od glavnog, Aristotelovog trga. Hotel poseduje standardne sadržaje u vidu recepcije otvorene 24 sata, aperitiv bara i restorana za posluženje doručka („švedski sto“). Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tušem, TV Sat, klima uređaj. U javnim delovima hotela obezbeđen je besplatan WiFi. Hotel je pristojan, ali skroman sa „budžet“ uslugom!


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Građevine koje preporučujemo da posetite tokom Vašeg boravka na Krfu su: Jonska akademija, Stara i nova tvrđava, Katedrala, vizantijska crkva Svetog Jasonosa i Sosipatrosa, crkva Svetog Spiridona, osnivača i zaštitnika Krfa, Muzej arheologije, sa postavkom od neolita do rimskog perioda, te Muzej azijske umetnosti i Muzej Vizantije, tunel ljubavi. Detaljnije na Atrakcije na Krfu

/

Krf je čuven po bogatom noćnom životu. Glavni grad ima mnoštvo barova sa zabavom i muzikom za svačiji ukus. Van glavnog grada, u turističkim naseljima Kavos, Roda, Ypsos, Gouvia i Dassia nalaze se brojni barovi koji se naveče praktično pretvaraju u velike klubove sve do ranog jutra. Detaljnije Krf Noćni život.


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928