Evropski gradovi -> Rusija -> Moskva

Moskva - Nepromenljiva

Moskva

Smatra se da je Moskva osnovana 1147. godine uz reku Moskvu. U bukvalnom prevodu sa staroruskog naziv znači Grad uz reku Moskvu, a veruje se da naziv potiče i od finske reči, koja u prevodu znači zamućen. Grad je neprekidno trebalo braniti od Mongola, a napadi prestaju tek u XV veku. Od tada uspon Moskve kao trgovačkog središta više nisu mogli da zaustave ni požari, ni glad, ni bitke protiv Mongola i Tatara. Moskva se proslavila i slavnom pobedom nad moćnim Napoleonom 1812.godine. U Moskvi je sve najveće (crkve, zgrade, ulice). Danas je i dalje najveći i glavni grad Rusije, a u njoj živi oko 11,5 miliona stanovnika. Moskva je više godina za redom proglašena za najskuplji grad na svetu za život..


Moskva, Moskva putovanje Moskva, Moskva putovanje Moskva, Moskva putovanje Moskva, Moskva putovanje Moskva, Moskva putovanje

Evropski gradovi - Moskva

Moskva polasci

Stari i Novi Arbat, Kitai Gorod (stari grad – u njemu je trouglasti Kremlj), Kremlj, Crveni trg, Boljšoj teatar, crkva Vasilija Blaženog, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora (Park pobede), muzej Panorama Borodinske bitke, moskovski metro (nalik na muzeje), Car zvono, Car top, Oružana palata, Uspenska i Arhangelska crkva, Tretjakovska galerija (najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika), mauzolej Lenjina.

/

/Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928