Parga - Nevesta Epira | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Parga

Parga - Nevesta Epira


Parga - Nevesta Epira

Ovaj prelepi gradić je smešten u zapadnom delu Grčke,u regiji Epir. Od Soluna je udaljen 375km, celom dužinom je novoizgrađeni autoput, od luke u Igumenici je udaljena 47 km, od aerodroma u Prevezi 62 km. Parga poseduje impresivnu vegetaciju, okružena je planinama i maslinjacima, prelepim plažama, mirnim uvalama, smaragdnim morem, uzanim ulicama popločanim kaldrmom i nudi svakome po nešto.

Koreni samog grada sežu čak do antičkog perioda, a sve to je još više doprinelo njegovom šarmu i mističnosti. Ako vas interesuje istorija, ima i vama šta da ponudi, od Mikenskog groba, preko tvrđave u Pargi, tvrđave na ostrvu Panagia (do kog možete preplivati), Ali-Pašine tvrđave, pa do manastira Vlaheron, crkve svetog Sostisa…

A ukoliko ste rešili da svoj odmor posvetite isključivo aktivnostima na vodi, i tu imate više mogućnosti kao sto su: Scuba Diving Club, gde možete naučiti da ronite ili se otisnuti u ove dubine sa instruktorima, takođe možete sebi priuštiti i let paraglajderom, ili surfovati na otvorenom moru… Ukoliko volite ekskurzije, onda je i za Vas ovo prava destinacija: obiđite Lefkadu, Zakintos, Kefaloniju, Krf, Paxos, Antipaxos, Albaniju. Takođe, tu je i obilje tradicionalnih taverni, restorana, kafića.

Žurke i noćni provod u Pargi

Ljubiteljima noćnog provoda, Parga nudi za svakog po nešto, nekoliko rok barova, brojne taverne pa čak i jedan pravi kineski restoran. "Sugar" bar je jedan od najpomiljenijih kod mladeži, nalazi se na samoj obali, a od diskoteka popularne su "Sail In" bar i "Camaran". Na plaži Valtos nalazi se "Yacht Club" koji ima veoma kvalitetna jela i raznovrsan meni. Svi lokali rade dokle god imaju posetioce pa u Pargi fajront ne postoji! Za grad Parga važi krilatica da nudi provod osam dana u nedelji!

Plaže

U gradu Parga i okolini su lepe plaže,nabrojaćemo neke od njih:

- Krioneri (u prevodu sa grčkog:hladna voda) je glavna gradska plaža koja je peščana i nalazi se na samom šetalištu u centru mesta. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke, suncobrane i pedaline a postoji i škola plivanja za neplivače.

- Piso Krioneri (u prevodu sa grčkog: iza hladne vode), je mala zaklonjena plaža stenama koje joj daju prirodan hlad, šljunkovito - kamenita je a odmah po ulasku je duboka voda.

- Do najpoznatije plaže Parge dolazi se laganom šetnjom ili brodićima koji voze iza „druge strane brda“ - plaže Valtos. Ova plaža duga je gotovo 2 km i odlikujeje tirkizno more i velika čistoća. Pravi je mamac za avanturiste i glavno mesto za ljubitelje sportova na vodi, klubova sa bazenima. Na Valtos plaži je najfiniji šljunak, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima.

Vile i apartmani - Smeštaj u Pargi

Parga je uvek atraktivna za turiste iz celog sveta.  Jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u Epiru, a oznata je i kao jedino turistički razvijeno mesto na obali Jonskog mora. Za letovanje 2024 pažljivo smo napravili selekciju vila i apartmana za koje verujemo da će u potpunosti odgovarati Vašim afinitetima.

Sa ponosom Vam predstavljamo ponudu Parga apartmani letovanje 2024 - verovatno najkopmletnija ponuda apartmanskog smeštaja.

Parga vile i apartmani letovanje 2024