Diznilend | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Diznilend - Zakoračite u bajku


 

Diznilend je udaljen od Pariza 32 km i prostire se na 200 hektara, što bi, otprilike, bila petina Pariza. Park ostvaruje snove Volta Diznija, evocira uspomene na vreme Divljeg Zapada, ali i romantične likove poput Uspavane lepotice, Pepeljuge i Petra Pana. Moćete probati sladoled iz sredine XX veka, obrijati se kod starinskog berberina. Možete se vratiti u prošlost, ali i odlutati u budućnost. Susrešćete i pirate sa Kariba, voziti se svemirskim brodom, gledati 3D film ili se upustiti u neku od avantura Žila Verna. Možete se slikati sa Diznijevim junacima, a tako načinjena fotografija biće pravi suvenir...


Diznilend

Diznilend je u Parizu, na radost dece i njihovih roditela, otvoren 12 aprila 2006 godine. Ovaj bajkoviti park prostire se na 2. 000 hektara, i godišnje ugosti oko 13 miliona turista. Kompleks parka se sastoji se iz dva zasebna dela Diznilend parka i Diznijevog studija I podeljen je na četiri zone: Advanturalend, Frontirland, Fantazilend i Diskoverlend.


Kroz park prolaze vozići i posetioci mogu obići lavirint, začaranu Snežaninu šumu, ući u princezin zamak, upoznati Mikija Mausa, posetiti kući straha, ploviti brodom koji krstari rekom, ući u podmornicu “Nautilus”, neustrašivo proći kroz gusarske pećine, posetiti Petra Pana ili zamisliti želju u Aladinovoj kući gde se nalazi čarobna lampa.


Diznilend

Disney park ima restorane i prodavnice, koji su uređeni u skladu sa tematskim delom gde se nalaze. Cene hrane i pića u parku su visoke pa možete uštedeti novac ako u rancu ponesete sokiće i snedviče za vas i vaše klince.


Zima u Disneylandu je idealno resenje, nema mnogo turista i manje su guzve, nego u proleće i leto a park radi sa svim sadžajem kao i leti. Mozda je samo smanjen broj parada koje prolaze Disneylandom ali je sve drugo identicno. Za Disneyland je najbolje da odvojite 1 dan i da kupite ulaznice za jedan dan/ jedan park. Osim glavnog Disneyland parka tu nalazi i noviji Disney Studio Park, gde posetioci mogu zaviriti iza kulisa filma i televizije, gde je ljubiteljima akcije dozvoljeno da vide uzbudljive tajne specijalnih efekata i animacije. , što deci često nije interesantno pa se parovima sa decom preporučuje samo obilazak glavnog parka.


Diznilend

Najbolje je da u 10 sati budete na ulazu u parkl (tada se park otvara). Sa ulaznicom protirčite kroz park, snimite atrakcije koje Vam se sviđaju i kod svake uzmete fast pass, koje Vam omogućuju bži obilazak atrakcija. Vreme na kartici je u rasponu od nekih pola sata. Ova kartica na žalost ne znači da pri ulasku nećete čekati u redu. Prednost je što red za one koji imaju fast pass ide mnogo brže i oni imaju prednost nad ostalima a sve zavisi od gužve u samom parku.


Za vaš boravak u Diznilendu prepšoručujemo neki od oficijalnih Disney hotela u okruzenju koji se nalazi u našoj ponudi. Smestaj je malo skuplji u letnjem periodu dok je u zimskom jeftiniji i do 40%(osim 20-31 decembra).


Diznilend

Kada bukirate hotel uz cenu smestaja su vam uracunate i jos neke pogodnosti. Tu su naravno karte, koje možete kupiti na recepciji hotela, često i jeftinije nego na samom ulazu a sve zavisi od perioda boravka. Tu je i ulaz pre ostalih, za goste svih oficijalnih hotela ulaz u Disneyland je od 8:00h , dok je za ostale ulaz od 10:00. Svi hoteli su na bazi Nocenje/Dorucak (osim ako ne izaberete drugacije u procesu bukiranja). Sve sobe su prostrane, čiste i uglavnom su namenjene i opremljene za cetvoroclane porodice. Svi hoteli, nude besplatan povratni prevoz do parka i nazad.


Više o parku možete pogledati na zvaničnom sajtu: www.disneylandparis.com/en ili nas pozovite za više informacija