Letovanje -> Letovanje Grčka -> Letovanje i putovanje -> Glifada

"2 u 1" Glifada 2017 - 339€

Letovanje + putovanje Glifada 2017

Glifada apartmani

Glifada je moderno predgrađe Atine, smešteno jugoistočno od samog grada, u podnožju planine Himetus. Najveće je predgrađe Atine i podeljeno je na dve oblasti, Kato Glifada, bogatiji kraj i bliži moru i Ano Glifada odmah pod planinom Himetus. Ova čudesna rivijera ponosna je na svoje prelepe vile, bašte i modernu marinu uz obalu. Pogledajte detaljnije informacije i našu ponudu hotela u mestu Glifada.


Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada Grcka Letovanje - Glifada

Meteori – Glifada – Atina –Delfi
Termini putovanja 28.07. i 11.08.2017. 10 dana/8 noćenja

Program putovanja:


1. dan Beograd
Polazak iz Beograda u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.


2. dan Meteori - Glifada
Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim satima. Dolazak na Meteore u prepodnevnim satima. Obilazak Meteora, koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Sam naziv Meteori potiče od grčke reči „meteora“-lebdeće kamenje, tj. kamenje koje lebdi u raju. Nekada je bilo 20 manastira, a danas je ostalo samo 6 (4 muška i 2 ženska): Veliki Meteor ili Preobraženjski, Varlam, Rusanu, Sv. Nikola Anapauski, Sv. Stefan i Sv. Trojica. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a.. Obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam ...). Po završetku programa obilazak jedne od „fabrika ikona“ u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Glifadi. Dolazak na Glifadu u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3.-8 dan Glifada
Boravak u hotelu na bazi noćenja sa doručkom. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Tokom boravka na Glifadi, odlazak do Atine na poludnevni izlet: panoramsko razgledanje Atine autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), neoklasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neoklasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koji čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna gradjevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Odlazak na Akropolj i poseta remek dela iz zlatnog doba Atine: Propilei, hram boginje Atine, Erehteon i Partenon. Nakon obilaska Akropolja slobodno vreme u centru Atine za šoping i individualne aktivnosti. Povratak u hotel u popodnevnim satima.


Tokom boravka na Glifadi mogućnost organizovanja fakultativnih izleta:
- Argolida (Peloponez): Obilazak Epidaurusa koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga medicine. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., sa oko 14000 mesta, čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorista jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Nafplion, nekadašnju prestonicu Grčke. Pauza u ovom prelepom gradu na moru. Dolazak u Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i ceo taj period grčke istorije naziva “mikenskim”. Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapija Mikene, Lavljih vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dve lavice). Celo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine "kiklopskih" zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgradjene hiljadu godina pre spomenika klasične Grčke.
- Vuljagmeni - Sunion:
Odlazak do Vuljagmenija, ekskluzivnog odmarališta na atinskoj rivijeri, takodje i velike marine u kojoj su usidrene prelepe jahte. Prošetaćemo promenadom ovog mondenskog letovališta. Nastavak putovanja ka Sunionu, najjužnijoj tački Balkanskog poluostrva. Obilazak ostataka Posejdonovog hrama (posvećenog bogu mora), koji je okružen morem sa tri strane. Mesto je danas izuzetno popularno medju turistima, obzirom da suton u Egejskom moru, kada se gleda iz ruševina, pruža spektakularan prizor.


9. dan Glifada – Delfi
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Delfima. Po dolasku, obilazak Delfa: Apolonov hram, antičko pozorište, atletski stadion, muzej... Smeštaj grupe u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


10. dan Delfi - Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju. Dnevno-noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.


Cene aranžmana po osobi: 339 € po osobi

First minute ponuda: 10% popusta za uplate u celosti do 01.05.2017


Popusti i doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 198€
- Popust za decu do 12 godina: 20%


Cena aranžmana je po osobi i obuhvata:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv/dvd) prema programu putovanja;
- 8 noćenja sa doručkom (Glifada -7; Delfi -1) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama;
- Razgledanje Meteora, Atine, Akropolja i Delfa.
- Stručnog vodiča tokom putovanja;
- Troškove organizacije putovanja.


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje;
- Ulaznice za lokalitete: Meteori 3€, Akropolj 12€, Delfi 9€;
- Individualne troškove.


Fakultativne izlete:
-Argolida (Peloponez) - 45€ (sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu);
-Vuljagmeni-Sunion - 25€ (sa ulaznicom za Sunion);

Napomena: za realizaciju fakultativnih izleta minimum je 30 osoba.


Informacije o hotelima:
Glifada: Hotel „Palmyra Bech“ 4* www.palmyra.gr ili Hotel „Emmantina“ 4* www.emmantina.gr
Delfi: Hotel “Fedriades“ 3* www.fedriades.com ili Hotel „Parnassos“ 3* www.parnassos.org

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana do 15.11.2017. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)


Napomene:
Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti ( npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima sami informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije( potrebna novčana sredstva za boravak, putno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na internet stranici Delegacije Evropske Unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Ukoliko putnik ne poseduje dokumenta i finansijska sredstva, agencija Organizator doo neće snositi odgovornost zbog eventualnih dodatnih troškova putnika ili u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.


Glifada mapa

Glifada video

Glifada plaže letovanje 2017

/

Glifada izleti letovanje 2017

Argolida (Peloponez)
Obilazak Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina; Obilazak pozorišta iz 4. v.p.n.e., sa oko 14000 mesta, čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti


Glifada apartmani

Vuljagmenija - Sunion
Odlazak do Vuljagmenija, ekskluzivnog odmarališta na atinskoj rivijeri, takodje i velike marine u kojoj su usidrene prelepe jahte. Prošetaćemo promenadom ovog mondenskog letovališta. Nastavak putovanja ka Sunionu, najjužnijoj tački Balkanskog poluostrva. Obilazak ostataka Posejdonovog hrama (posvećenog bogu mora), koji je okružen morem sa tri strane. Mesto je danas izuzetno popularno medju turistima, obzirom da suton u Egejskom moru, kada se gleda iz ruševina, pruža spektakularan prizor.


Glifada apartmani

Grčko veče
Osetite duh i atmosferu lokalnog stanovništva, u centru Atine, na Plaki u taverni „Neos Rigas“, večera sa pićem + muzičko-folkorni program


Glifada noćni život i zabava letovanje 2017

Mnogo mogućnosti za zabavu. Prodavnice, butici, zlatare, umetničke galerije, bioskopi, lokalni restorani, diskoteke, barovi i noćni klubovi imaju šta da ponude za svačiji ukus i svako godište.


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928