Evropski gradovi -> Češka - > Dvorci Češke

Dvorci Češke - Zamkovi iz mašte

Dvorci Češke

Češka Republika je atraktivna turistička destinacija koja nudi posetiocima brojne spomenike bogate kulturne i istorijske baštine. Panorama Češke je ukrašena velikim brojem dvoraca, a većina njih je dostupna za posetu. Dvorci su dokaz velike arhitektonske umetnosti koja je bila razvijena na prostorima Češke, a vrlo često su opremljeni bogatim umetničkim blagom. Unutrašnji nameštaj je dopunjen dragocenim kolekcijama slika, oružja, porcelana, stakla i drugih finih predmeta. Skoro 60 dvoraca, zamkova i ostataka dvoraca je upisano u Registar nacionalnih kulturnih spomenika, a nekoliko njih se nalazi i na listi UNESCO-vih svetskih kulturnih i prirodnih istorijskih mesta, a šest lokacija uvršćeno je u UNESCO-vu listu svetske baštine, izmedju ostalog i istorijski centar Praga.
Evropski gradovi - Dvorci Češke

Dvorci Češke 3 noćenja sa doručkom
15.08 - 20.08.2017

1. dan: Beograd
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 20.30h. Polazak autobusa u 21.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 23.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.


2. dan: Češki Krumlov - Češke Buɖevice
U prepodnevnim satima dolazak u Češki Krumlov, gradić u gornjem delu reke Vltave i jedan od najlepših gradića Češke, nad kojim dominira zamak sa crkvom Sv.Vita. Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Razgledanje grada koji posle Hradčana ima najveći zamak u Češkoj. Slobodno vreme za individualno razgledanje. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Češkim Buđevicama, grada na jugu Češke. Smeštaj u hotelu. U večernjim satima predlažemo posetu nekoj od mnogobrojnih pivnica u gradu i nezaobilazno probati najpoznatije domaće pivo – Budweiser. Noćenje.


3. dan: Češke Buɖevice - Hluboka Nad Vltavom - Konopište - Prag
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak na fakultativno razgledanje prelepog dvorca Hluboka nad Vltavom. Osnovan još u XIII veku od strane Pšemisla Otakara II. Današnji izgled dvorac dobija sredinom XIX veka kada je porodica Schwarzenberg, u čijem je vlasništvu dvorac bio još od 1661.godine, izvršila rekonstrukciju u neo-gotičkom stilu po uzoru na kraljevski dvorac Vindzor. Dvorac ima 140 soba i 11 tornjeva od kojih najveći ima 60m, park u engleskom stilu, Aleš South Bohemian Gallery… Nastavak puta ka Konopištu. Razgledanje prelepog dvorca koji je izgradjen u XIII veku u gotskom a potom prepravljen u baroknom stilu. Danas je jedan od najpopularnijih dvoraca u Češkoj i nekada omiljena rezidencija Franca Ferdinanda. Možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio strastveni lovac, kolekciju oklopa i srednjevekovnog oružja, salu za gadjanje sa pokretnim metama, kao i baštu sa italijanskim renesansnim statuama. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


4. dan: Prag - Hradčani - Karlštejn - Prag
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv.Vita, bazilike Sv.Ɖorđa, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja polazak do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Obilazak srednjevekovnog, gotskog zamka Karlštejn, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika koja predstavlja jednu od najvećih zbirki slika na svetu kada su u pitanju dvorci. U zamku se takodje nalazi i najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava… Povratak u Prag. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi sa večerom uz panoramsko razgledanje grada. Noćenje.


5. dan: Prag - Češki Šternberk
Doručak. Nakon doručka, napustanje hotela i polazak do dvorca Česki Šternberk… Ovaj ranogotički dvorac nazvan „Biser Posаzаvi“ postаvljen je nа strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime „Šternberk“. (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju sa usputnim zadržavanjem radi odmora i prelaska granice


6. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi 155€


Cena aranžman sadrži:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Češkim Buđevicama i 2 noćenja sa doručkom u Pragu, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


Cena aranžman ne sadrži:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno putno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
- krstarenje Vltavom uz večeru – 20€ - Hluboka nad Vltavom – 20€ - Konopište – 20€ - Karlštajn – 20€ - Česki Šternberk – 20€ Paket ulaznica za dvorce – 70€ (Hluboka nad Vltavom, Konopište, Karlštajn, Česki Šternberk).


Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2h možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…) Hluboka nad Vltavom – www.zamek-hluboka.eu/en/ Konopište – www.zamek-konopiste.cz/en/ Karlštajn – www.hradkarlstejn.cz/en/ Česky Šternberk – www.hradceskysternberk.cz/?en.index
Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:
- Hotel Kod tri lava 3*, www.hotelutrilvu.cz Hotel Kod tri lava nalazi se pokraj istorijskog centra u Češkim Buđevicama. Broj smeštajnih jedinica je 36. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – buffet servis (samoposluživanje).
- Hotel Slavia 3*, www.slaviahotel.com Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana. Doručak – buffet servis (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928