Evropski gradovi -> Mađarska -> Budimpešta

Budimpešta - Carica Dunava

Budimpešta - Festival čokolade

Na mestu nekadašanjeg Panonskog mora, spajanjem Budima, Obudima i Pešte 1873. godine, nastao je glavni grad Mađarske - Budimpešta, u kojoj danas živi oko 2 miliona stanovnika. Dunav je simbol čitavog grada preko kojeg se proteže najviše mostova na ovoj reci u jednoj metropoli. On razdvaja grad na Budim - brdoviti, stariji deo grada sa kaldrmisanim ulicama, malim živopisnim kućama i srednjevekovnom kulturom; i Peštu – koja je smeštena niže, na prostranoj ravnici Dunava i to je noviji, moderniji i komercijalniji deo grada, kojeg odlikuju prostrani bulevari sa modernim radnjama. Zahvaljujući banjama, termalnim vodama, peščarama, 1.500 godina staroj istoriji i kulturnom blagu, koje su brojne civilizacije ostavile za sobom, glavna privredna grana čitave države, a i samog grada je turizam.


Festival čokolade – postoji mnoštvo festivala posvećenih vinu, kobasicama… Ali postoji i festival za one koji vole slatkiše. Budimpeštanski festival čokolade i slatkiša nudi priliku da osetite raznolike proizvode od kakaa. Učesnici iz Mađarske i iz inostranstva će predstaviti svoje tradicionalne proizvode sa dodacima: voća, semenki, kafe, vanile, voćnih sirupa, meda, vina… U čijim čarima možete uživati.Evropski gradovi: Budimpešta

Budimpešta festival čokolade
15.09 - 17.09.2017 2 noćenja sa doručkom


1.dan (15.09.2017.) Beograd - Budimpešta
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.30h. Polazak autobusa u 07.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja preko Novog Sada i Horgoša sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Po dolasku u Budimpeštu panoramsko razgledanje grada sa obilaskom brda Gelert i Citadele, budimske tvrđave i kraljevske palate na Budimskom brdu, razgledanje najstarijeg dela Budima oko hotela Hilton, Crkve Matijaša Korvina i Ribarske kule, spomenika Vuku Karadžiću, itd. Vožnja lančanim mostom, Parlament, Trg heroja sa monumentalnim spomenikom “Milenijum”. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Uveče fakultativna vožnja brodom po Dunavu. Povratak u hotel. Noćenje.


2.dan (16.09.2017.) Budimpešta
Doručak. Nakon doručka u prepodnevnim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Tropikarijuma i poznatog tržnog centra Campona. Slobodno vreme za posetu Festivalu čokolade koji se održava na Budimu. Uveče fakultativna večera u čardi uz program i muziku. Noćenje.


3.dan (17.09.2017.) Budimpešta - Sent Andreja - Beograd
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i fakultativni odlazak za Sentandreju, gradić severno od Budimpešte, nekadašnje sedište srpskog patrijarha. Danas je Sentandreja poznato turističko mesto, stecište boema i umetnika. Obilazak spomenika Vuku Karadžiću, spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve. Slobodno vreme za šetnju trgovačkim i turističkim centrom Sentandreje. Gradić obiluje radnjama sa suvenirima, antikvarnicama, buticima, restoranima, poslastičarnicama. Povratak u Budimpeštu. U dogovoreno vreme polazak za Beograd, oko 15h. Vožnja teritorijom Mađarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi 99€


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Budimpešti, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- ulaznice za festival čokolade se kupuju na licu mesta (www.edesnapok.hu)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Cene fakultativnih programa:
- vožnja brodom po Dunavu – 15€
- Tropikarijum i Campona – 15€
- izlet u Sentandreju – 10€
- večera u čardi uz program i muziku – 25€.


Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.


Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnom hotelu:
Best Western Hotel Hungaria 4* Rakoczi ut. 90; 1074 bestwestern.com
Hotel u centru grada, u blizini Keleti stanice. U neposrednoj blizini nalaze se trgovački centri, šoping zona, Vaci ulica i brojne znamenitosti grada. Svaka soba poseduje TV, klima uređaj, minibar, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – buffet servis (samoposluživanje).

Hotel Danubius Arena 4* www.danubiushotels.com
Hotel Danubius Arena je smešten u blizini Sportske arene Laslo Pap, Kongresnog centra SYMA i čuvenog stadiona Ferenc Puškaš (nekadašnjeg Nep stadiona ili narodnog stadiona). Hotel se nalazi nedaleko od stanice metroa Štadionok, od koje za nekoliko minuta možete stići do svih odredišta i železničkih stanica u gradu. Do centra grada možete stići metroom za 10 minuta. Sve sobe su renovirane i poseduju TV, telefon, kupatilo sa fenom. Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – buffet servis (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

Nezaobilazni delovi grada, spomenici, ulice i zgrade su: Trg Heroja, Bazilika Sv. Stefana, Parlament, Ribarska tvrđava, katedrala Sv. Matijaša, Budimski dvorac, Srpska četvrt sa spomenikom Vuku Stefanoviću - Karadžiću, brdo Gelert, mostovi na Dunavu (a najzanimljiviji je i najlepši lančani most Sečenji; pa most Eržebet), Andraši bulevar, Opera, Baletski institut, Ruzveltov trg, Citadela, kraljevski dvorac, ulica Vaci (glavna šetačka ulica u gradu).


Mađarsko veče (večera, ciganska muzika i folklorni program)

Krstarenje Dunavom (vožnja brodom)

Sent Andrea sa vodičem – 10€ (min 15 osoba)

Tropicarium

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928