Evropski gradovi -> Austrija -> Austrijska jezera

Austrijska jezera

St. Wolfgang, St. Gilgen

St. Wolfgang je šarmantan gradić koji se nalazi na strmim obalama jezera Volfgangsee. Iako su njegove ulice često začepljene sa mnogobrojnim posetiocima tokom dana, gužva i vreva se obično smiri od rane večeri, kada je i najbolje vreme za šetnju duž jezera. St. Wolfgang je nastao kao mesto hodočašća, a i danas posetioci koji dolaze mogu i dalje da vide crkvu iz XIV. veka, prepuna umetničkih blaga.


Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera Austrijska jezera, Putovanja Austrijska jezera

Austrijska jezera

Austrijska jezera


Austrijska jezera
Salcburg –Volfgangze - Bad Išl - Halštat

1. dan: Beograd
Polazak iz Beograda oko 20h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.


2. dan: Salcburg
Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan: Salcburg - Vofgangze
Doručak. Dolazak u Salcburg. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. U Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv.Gilgen - Sv.Volfgang). Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan: Bad Išl - Halštat
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Nastavak putovanja ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. Fakultativna poseta rudniku soli ili slobodno vreme za šetnju. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.


5. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.


Redovna cena aranžmana po osobi: 159€


Termini putovanja:
20.09 – 24.09.2018.
11.10 – 15.10.2018.
09.11 – 13.11.2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom visoke klase sa kompletnom opremom (klima, audio-video)
- 2 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu u zavisnosti od smene
- Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
- Obilaske prema programu uz tumačenja vodiča
- usluge turističkog vodiča
- Organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Sve druge nepomenute usluge
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Obavezno međunarodno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.)
- Fakultativne izlete: (minimum 25 prijavljenih; obavezna prijava u agenciji; plaćanje na licu mesta)
- stanična usluga 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
- fakultativan obilazak rudnika 30 € (uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, toboganima, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku)
- fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20 €
- obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15 €


Opis hotela:
- Berghof Dachsteinblick 3*, berghof-dachsteinblick.at
Pansionski objekat lociran u mestu Eugendorf, oko 15 km od Salcburga. Skroman objekat sa skromnim nicoom usluge i sadržajima. Sobe su sa kupatilom, TV, mini barom.
- Zum Auerhahn 3*, www.auerhahn.at
Pansionski objekat lociran u mestu Feklabruk (Vöcklabruck) oko 70 km od Salcburga. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom…


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928