Daleke destinacije -> Velika azijska tura: Mjanmar, Vijetnam, Kambodža, Tajland

Velika azijska tura: Mjanmar, Vijetnam, Kambodža, Tajland

Velika azijska tura: Mjanmar, Vijetnam, Kambodža, Tajland
43 dana – avionom i autobusom – od 2999€

Putovanje u Mjanmar, Vijetnam, Kambodžu, Tajland

Spremite se za jedno veliko putovanje – veoma, veoma veliko putovanje. U ovoj velikoj azijskoj turi, obići ćemo četiri velike zemlje: Mjanmar, Vijetnam, Kambodžu i Tajland. Bangkok, Rangun, jezero Inle, Pagan, Mandalej, Hanoj, zaliv Halong, Hue, Hoj An, Ho Ši Min, delta Mekonga, sistem tunela Ku Ći, Pnom Pen, Sijem Reap, Angkor Vat, Ajutaja, plutajuća pijaca u Bankoku, Ko Pangan, morski park Mu Ko Ang Tong, Ko Nangjuan – sve ovo su samo one najveće atrakcije koje ćete videti na ovom epskom putovanju od skoro mesec i po dana! Spremite se za kulturni šok, spiritualno putovanje i jednu veliku avanturu koju ćete pamtiti zauvek. Da ne trošimo reči, pročitajte program putovanja koji se nalazi dole.Velika azijska tura: Mjanmar, Vijetnam, Kambodža, Tajland

Velika azijska tura

Mjanmar, Vijetnam, Kambodža, Tajland
05.01.2018 – 16.02.2018. / 43 dana – avionom


1. dan: Beograd – Bangkok
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Bangkok sa usputnim presedanjem.


2. dan: Bangkok
Dolazak u Bangkok. Transfer do guesthouse-a koji se nalazi u blizini ulice Kaosan. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, šetnja po ulici Kaosan. Slobodan dan za odmor. Noćenje.


3. dan: Bangkok – Rangun
Nakon doručka napuštamo Bangkok. Transfer do aerodroma, let za Rangun. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.


4. dan: Rangun
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Ranguna, koji je kulturni, ekonomski, duhovni i obrazovni centar Mjanmara. Brojne arhitektonske građevine koje datiraju iz 19. veka, stare kolonijalne zgrade, hramovi i lokalni marketi, vratiće nas u period kada je Mjanmar (koji se tada zvao Burma) bio britanska kolonija. Po završetku šetnje, opustićemo se u nekom od lokalnih restorana, uz čuveni čaj i degustaciju tradicionalnih jela. Povratak u smeštaj. Noćenje.


5. dan: Rangun – jezero Inle
Posle doručka, napuštamo hotel. Čeka nas poludnevna fakultativna poseta pagodi Švedagon, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Mjanmaru. Upoznaćemo se sa njenom istorijom, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijom i verovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti da lakše upoznamo i razumemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posete, sabiramo utiske i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vreme do polaska autobusa na jezero Inle u večernjim časovima. Noćna vožnja autobusom.


6. dan: Jezero Inle – Njaungšve
Dolazak u Njaungšve u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smeštanje u sobe. Jezero Inle je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u državi Šan, okruženo selima. Sela su izgrađena na stubovima, a u njima vekovima živi narod Inda, poznat po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru će nam otkriti prirodne lepote jezera, videćemo pagode i hram mačaka koje skaču, plutajuće bašte i pijace. Preporučujemo da probate lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smeštaj. Noćenje.


7. dan: Jezero Inle – Njaungšve
Slobodan dan za sumiranje utisaka i, za one koji žele, organizovana je fakultativna vožnja brodićem po južnom delu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznaćemo pripadnike etničke grupe Pa-O, koji su karakteristični po svojoj indigo nošnji i crveno–narandžastim turbanima. Čućete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uslovima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričati sa monasima. Prelepa priroda i pogled na jezero Inle učiniće ovaj dan savršenim. Povratak u smeštaj. Noćenje.


8. dan: Njaungšve – Bagan
Nakon doručka, transfer do autobusa i polazak za Bagan, drevni grad u oblasti Mandalej. U periodu izmedju 9. i 13. veka, grad je bio prestonica drevnih kraljevstava u Burmi, i u tom periodu je izgrađeno neverovatnih 10.000 hramova, pagoda i manastira, od kojih je preko 2000 i dan danas prisutno! Ostatke ovih znamenitosti posećuje isti broj ljudi kao i Angkor Vat, nekadašnju prestonicu Kmerskog carstva, koji se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku: Ako si pravi Burmanac, mora da si bio u Baganu. Dolazak u grad u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.


9. dan: Bagan
Budimo se i krećemo na celodnevni fakultativni izlet električnim biciklima po Baganu, gde ćemo se upoznati sa najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Damajandži, Sulamani i Tatbjinju (poznat i kao Sabnjuburar) sigurno će vas ostaviti bez daha. Napravićemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje da obilazimo ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posete pagodi Pjatadži, uživaćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotke. U večernjim satima sledi povratak u smeštaj. Slobodno vreme za sabiranje utisaka. Noćenje.


10. dan: Bagan – vulkan Popa
Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkansku planinu Popa, gde je mesto rođenja Nat duhova, u koje Burmanci veruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha odakle se prostire neverovatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.


11. dan: Bagan – Mandalej
Nakon doručka, pakujemo stvari i krećemo ka autobuskoj stanici, gde nas čeka dnevna vožnja do Mandaleja. Mandalej je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je po veličini grad Mjanmara i glavni grad istoimenog regiona. Više od 30 posto stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u poslednjih dvadeset godina doselili iz provincije Junan. U popodnevnim satima stižemo u grad, odakle nas čeka transfer do smeštaja. Noćenje.


12. dan: Mandalej
Nakon buđenja, krećemo na fakultativno razgledanje Mandaleja i okolnih mesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gde danas možete videti velelepne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagaina i Amarapure. Posetićemo manastir Mahagandajon sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog mosta U Bein, napravljenog od tikovine. Povratak u smeštaj. Noćenje.


13. dan: Mandalej – Mingun
Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Videćemo Mingun pagodu, tačnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. veka, koja je sa svojih 160 metara trebalo da bude najviša pagoda tog doba. Plovićemo brodom rekom Iravadi, videti mingunsko zvono i pagodu Singpjume, koja predstavlja mitsku pagodu Sulamani na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalej, kupovina suvenira, odmor i poslednji dodir sa burmanskom kuhinjom. Noćenje.


14. dan: Mandalej – Hanoj
Nakon doručka, odjavljujemo se iz smeštaja. Polazak na aerodrom i let za Hanoj. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, ludilo u saobraćaju, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice. Noćenje.


15. dan: Hanoj
Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, pagoda Ćua-mot-kot (poznatija kao Jednostubna pagoda), predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, trg Ba Dinj… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, stara gradska kapija, gradska katedrala, hram Ngok Sun (hram Žad-planine), jezero Hoan Kjem. Nakon završenog obilaska, u večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Slobodno vreme. Noćenje.


16. dan: Hanoj – zaliv Halong
Slobodni dani u Hanoju ili vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u zaliv Halong – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora ostaviće vas bez daha i ostati vam urezan u sećanje za ceo život. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a i osmog svetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca. Noćenje na brodu.


17. dan: Zaliv Halong – Hanoj
Povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vreme za šetnju i poslednju kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.


18. dan: Hanoj – Hue
Ustajanje. Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hue, staru kraljevsku prestonicu Vijetnama. Dobrodošli u Hue, grad u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva, mada je veliki deo njegovih zgrada uništen u Američkom ratu. Deo šarma ovog grada leži na obali Mirisne reke (Song Hjeng), koja mu, čak i po ne tako lepom vremenu, daje dušu. Po smeštanju u guesthouse, prošetaćemo obalom reke i odmoriti se na fenomenalnoj noćnoj pijaci – instituciji dalekog istoka pa tako i Vijetnama. Noćenje.


19. dan: Hue
Dan posvećujemo odmoru ili fakultativnom obilaženju i uživanju u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi delovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir iz 17. veka – pagodu Nebeske Dame (Tjen Mu). Tokom posete, videćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgon 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Konačno, posećujemo grob cara Tu Duka pre polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom. Noćenje.


20. dan: Hue – Hoj An
Ujutru se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo ka Hoj Anu. Lampionima osvetljene ulice, ulični prodavci, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmesi Hoj An čine nezaobilaznim mestom. Slobodno vreme. Noćenje.


21. dan: Hoj An
Slobodan dan za istraživanje Hoj Ana. Preporučujemo šetnju kaldrmisanim ulicama prepunih unetničkih galerija. Iznajmite bicikl i vozite se pirinčanim poljima do plaže Kua Daj. Slikarske radnje, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na pijacama i kineskim radnjama. Posetite jednu od stotinu krojačkih radnji i sašijte sebi odelo po meri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored reke. Slobodno vreme. Noćenje.


22. dan: Hoj An
Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u lepoti Južnog kineskog mora. Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.


23. dan: Hoj An – Ho Ši Min
Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Ho Ši Min. Transfer do smeštaja. Nakon kratkorajnog odmora, sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje.


24. dan: Tuneli Ku Ći
Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Ku Ći tunele, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Ovo je sistem više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje.


25. dan: Delta reke Mekong
Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u jugoistočnoj Aziji i sedmom najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500 km prolazi kroz šest zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000 km². U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.


26. dan: Pnom Pen
Ujutru se odjavljujemo iz hotela. Vožnja autobusom do Pnom Pena. Dolazak u glavni grad Kambodže u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.


27. dan: Pnom Pen
Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Pnom Pena. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (Crvenih Kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Nacionalni muzej, Hramove Vat Pnom i Vat Unalom, ozloglašeni zatvor S-21 (poznatiji kao Tuol Sleng), koji je sada muzej i opomena na mnogobrojna polja smrti. Slobodno vreme. Noćenje.


28. dan: Pnom Pen – Sijem Reap
Buđenje i pakovanje. Nastavljamo put autobusom ka Sijem Reapu. Dolazak u popodnevnim satima, smeštaj u guesthouse. U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Sijem Reapa, posetićemo centralnu pijacu (Psar Kandal), noćnu pijacu, Pub Street. Slobodno vreme. Noćenje.


29. dan: Angkor
Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet – kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji među njima je Angkor Vat. Zauzimajući površinu od 400 km², uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Posetićemo Angkor Vat, Angkor Tom, Bajon, Bapuon, Bantaj Kdej, Terasu gubavog kralja, Terasu slonova, Ta Prom – hram potpuno stopljen sa prirodom. Imaćete utisak da je drveće progutalo ceo hram. Neverovatno iskustvo… Povratak u guesthouse. Noćenje.


30. dan: Sijem Reap – Bangkok
Buđenje i krećemo ka Tajlandu. Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak na aerodrom i transfer do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


31. dan: Bangkok
Nakon doručka, fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Čao Praja. Vožnja tradicionalnim brodićima dugog trupa (ruea hang yao), sa kojih ćemo videti stari deo Bangkoka, život na vodi i muzej kraljevskih barki. Posetićemo najstarije i najznačajnije budističke hramove – Vat Arun (Hram zore), zatim Vat Po (Hram ležećeg Bude) i na kraju Veliku palatu, nekadašnju kraljevsku rezidenciju u sklopu koje se nalazi hram Vat Pra Keu, poznat po smaragdnom Budi! Po završenom razgledanju, kraća šetnja i povratak u smeštaj. Nakon odmora, u dogovoru sa vodičem, možemo posetiti Asiatique, nekadašnju trgovačku luku, danas tržnicu na otvorenom sa mnoštvom restorana i barova. Oni najznatiželjniji mogu kupiti karte za Calypso show – kabare u kojem glavnu ulogu imaju ladyboy-evi! Povratak u smeštaj. Noćenje.


32. dan: Plutajuća pijaca
Posle doručka fakultativni, poludnevni izlet – obilazak plutajuće pijace. Očaraće vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cenjkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u ukusima raznolikog voća i pravimo nestvarne fotke okruženi čamcima i simpatičnim bakicama koje se na njima nalaze. Po povratku u Bangkok, odlazimo do hrama Vat Saket, poznatijeg kao Zlatna planina, koji datira još iz ere Ajutaja, a sa čijeg se vrha pruža neverovatan pogled na Bangkok. Slobodno vreme za finalni šoping i šetnju ulicom Kaosan i uživanje u tajlandskim specijalitetima. Noćenje.


33. dan: Ajutaja
Slobodan dan ili fakultativni izlet u Ajutaju. Nakadašnja prestonica Tajlanda, bivšeg kraljevstva Sijam. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka palata. U popodnevnim satima povratak u Bangkok. Uzimamo stvari i krećemo na ostrvo Ko Pangan. Noćna vožnja autobusom (mogućnost doplate za avio prevoz do ostrva uz još jedno noćenje u Bangkoku; više informacija u agenciji; doplata oko 60€ po osobi).


34–41. dan: Bangkok – Ko Pangan
U jutarnjim satima dolazak u mesto Surat Tani, odakle polazi brod za Ko Pangan. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas čeka tamo negde. Dolazak na ostrvo u popodnevnim časovima. Transfer do bungalova, smeštanje, klopa… i zabava može da počne…
Ostrvo Ko Pangan je poznato po neponovljivoj energiji, fantastičnoj prirodi, prelepim plažama, ali i sadržajnom noćnom životu, zbog koga ga nazivaju Ibicom jugoistočne Azije! Partijaćemo po plažama i džunglama, na žurkama Full Moon Party, Black moon, Shiva moon, Half moon i u klubovima Loi Lay, Merkaba, Oasis… Radimo sve što volimo, bez ograničenja. Neko će gledati meč tajlandskog boksa uživo, neko će ići na organizovano noćno pecanje, nekog će možda privući noćna pijaca, a neke ljude nećete moći da odvojite od neodoljivih Tajlanđanki.
Na ostrvu nećete videti hotele sa mnogobrojnim zvezdicama, niti velike tržne centre. Ostrvo je kao stvoreno za mlade ljude pune energije. Svakodnevno ćemo uživati u mirisu i ukusu tropskog voća i odmarati telo i duh uz tajlandsku masažu.
Svakako ćemo svi iznajmiti motore ili džipove, a onda kreće zujanje po ostrvu, obilaženje svih mogućih plaža i vodopada, idemo na jahanje slonova, obilazimo farmu guštera, a možemo i na treking. Smejemo se svaki dan, po ceo dan!
Na ostrvu postoji dovoljno interesantnih stvari da, ako planirate da se odmorite, nešto morate da propustite. Organizovan je i fakultativni izlet brodićem u morski park Mu Ko Ang Tong, nacionalni park nedaleko od Ko Pangana, koji je sačinjen od 42 ostrva (jednodnevni izlet). Nenaseljena ostrva sa netaknutom prirodom dozvoliće nam da biramo puste, rajske plaže, da se slikamo sa majmunčićima, da probamo snorkling okruženi mnoštvom šarenih ribica koje će nam jesti iz ruke. Postoji mogućnost obilaženja susednih ostrva Ko Tao i Ko Samui, ronjenja i još mnogo, mnogo toga…


41. dan: Ko Pangan – Bangkok
Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. Vožnja brodom do Surat Tanija, transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak u Bangkok i transfer do smeštaja. Dan predviđen za šoping. Otkrićemo vam sva mesta gde možete nabaviti sve što vas interesuje (odeća, elektronika, suveniri…) po najpovoljnijim cenama. Noćenje.


42. dan: Bangkok
Pakovanje stvari, klopa, mali odmor i polako se krećemo prema aerodromu u Bangkoku. Polazak aviona za Beograd. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.


43. dan: Bangkok – Beograd
Dolazak u Beograd. Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi:
(avionski prevoz sa svim taksama, smeštaj i transferi)

Redovna cena: 3099€
Promotivna cena: 2999€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate.
Smeštaj:

Rangun: Hotel H Valley Yangon
Nalazi se u blizini turističkog dela Ranguna. Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj i TV.


Jezero Inle / Njaung Šve: Golden Lotus Inle
Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj, TV i mini-bar. Hotel poseduje restoran i besplatan Wi-Fi.


Bagan: New Wave guesthouse
Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj, TV i mini-bar.


Mandalej: Hotel Yadanarbon Mandalay
Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, frižider i ketler. Hotel poseduje restoran.


Hanoj: Golden Charm
Nalazi se starom delu grada. Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran.


Hue: Cherish Hue Hotel
Nalazi se u centru grada. Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj, frižider i TV. Hotel poseduje restoran.


Hoj An: Thanh Van 1 Hotel
Nalazi se u starom delu grada. Smeštaj u dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, mini-bar i TV.


Ho Ši Min: Dragon Palace Hotel
Nalazi se u centru turističkog dela grada (Okrug 1). Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj. Hotel poseduje restoran, internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag i sefove.


Pnom Pen: Silver River Guesthouse
Nalazi se u centru grada i u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj. Guesthouse poseduje restoran, internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag i sefove.


Sijem Reap: Shadow Angkor Guesthouse
Nalazi se u centru grada, blizu stare i centralne pijace. Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj.


Bangkok: New Siam Guesthouse
Nalazi se u centru turističkog dela grada (stari grad). Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj i TV. Guesthouse poseduje restoran, bar, internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag i sefove.


Ko Pangan: Haad Son Resort
Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim bungalovima i sobama. Svi bungalovi i sobe se nalaze u blizini plaža (Son i Secret Beach) na kojima gosti mogu da uživaju u aktivnostima: kajak, odbojka na pesku, ribolov. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Resort poseduje restoran sa tajlandskim specijalitetima i zapadnom kuhinjom.
Aranžman obuhvata:
– avionski prevoz Beograd – Bangkok i Bangkok – Beograd sa uključenim taksama i prtljagom do 23 kg;
– avionski prevoz Bangkok – Rangun sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– autobuski prevoz Rangun – jezero Inle;
– autobuski prevoz jezero Inle – Bagan;
– autobuski prevoz Bagan – Mandalej;
– avionski prevoz Mandalej – Hanoj sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– avionski prevoz Hanoj – Hue sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– autobuski prevoz Hue – Hoj An;
– avionski prevoz Hoj An – Ho Ši Min sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– avionski prevoz Sijem Reap – Bangkok sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– autobuski prevoz Bangkok – Surat Tani;
– brodski prevoz Surat Tani – Ko Pagan i Ko Pagan – Surat Tani;
– avionski prevoz Surat Tani – Bangkok sa uključenim taksama i prtljagom do 15 kg;
– pet noćenja u hostelu u Bangkoku (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– dva noćenja u hotelu 2* ili 3* u Rangunu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– dva noćenja u hotelu 2* ili 3* kod jezera Inle (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– tri noćenja u hostelu u Baganu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– tri noćenja u hotelu 2* ili 3* u Mandaleju (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– četiri noćenja u hostelu u Hanoju (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– dva noćenja u hostelu u Hueu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– tri noćenja u hostelu u Hoj Anu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– tri noćenja u hostelu u Ho Ši Minu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– dva noćenja u hostelu u Pnom Penu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– dva noćenja u hostelu u Sijem Reapu (dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom);
– sedam noćenja u bungalovima na Ko Panganu (dvokrevetni ili trokrevetni sa kupatilom);
– transfere po programu;
– usluge stručnog vodiča za vreme boravka;
– usluge organizacije i vođstva puta.


Aranžman ne obuhvata:
– tajlandsku tranzitnu vizu sa dva ulaska – 90€ po osobi;
– vijetnamsku vizu – 60€ po osobi;
– kambodžansku vizu – 35$ po osobi;
– mjanmarsku vizu – 35$ po osobi;
– hranu i piće;
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
– fakultativne izlete i obilaske;
– individualne troškove putnika.


Napomene:
– Prijave su otvorene do 45 dana pre polaska. Molimo da prijavu izvršite na vreme.
– U slučaju promene cena avionskog prevoza od strane avio kompanija, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
– Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
– Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
– Fakultativni izeti nisu obavezni, niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, tj. lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih putnika, uz blagu korekciju cene (cene mogu biti više)). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino-partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti, na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za nastale promene.


Mogući načini plaćanja:
1) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak na jednake rate čekovima građana (poslednji ček najkasnije dva meseca nakon povratka sa putovanja),
3) 200€ prilikom rezervacije, cenu avionske karte najkasnije dva meseca pre putovanja, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


/

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928