Evropski gradovi -> Grčka -> Tragom srpske istorije Krf

Krf - Ostrvo spasa

Tragom srpske istorije Krf 195€

Ostrvo vido

Ostrvo Vido na nekim mapama je prikazano i kao ostrvo Ptichia, ili ostrvo zmija, u našim enciklopedijama nosi i naziv „ostrvo smrti“. Svaki posetilac ostrva Vido nije više samo turista već postaje hodočasnik. Ovo sveto mesto pohodi godišnje oko 15.000 Srba. Ostvro Vido, plava grobnica i 27 vojničkih grobalja na Krfu večni su dom za oko 10.000 srpskih junaka. Pesma “Plava grobnica” objavljena je 1917. godine u Solunu u zbirci “Pesme bola i tuge”. Zbirka govori o egzodusu i golgoti sopstvenog naroda ali i o podvigu istog tog naroda i armije koja se okrepljena, reorganizovana i sabrana trijumfalnim pohodom probila Solunski front 1918. godine i oslobodila otadžbinu, te stvorila Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca!


Ostrvo Vido Plava grobnica Kerkira Solun Meteori Zebrnjak

Tragom srpske istorije Krf 195€

Srpska epopeja Krf


Srpska epopjeja – Krf
Zebrnjak – Paralia – Meteori – KrfSolun

28.04.2016 - 04.05.2016. 7 dana/ 5 noćenja autobusom


1. dan Srbija-Zebrnjak-Bitolj-Ohrid

Dnevna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa obilaskom Zebrnjaka. Spomen - kosturnica na brdu Zebrnjaku je bilo monumentalno i trijumfalno spomen obeležje podignuto u slavu i čast poginulim srpskim vojnicima tokom Kumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu 1912. godine. Spomen obeležje je najznačajnije ostvarenje beogradskog arhitekte Momira Korunovića i bio je najmonumentalniji vojni memorijal na prostorima središnjeg Balkana. Nastavak putovanja. Obilazak srpskog vojnog groblja u Bitolju, gde su sahranjeni srpski junaci nakon Bitoljske bitke 1912.godine. Dolazak u Ohrid u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.


2. dan Ohrid - Igumenica - Krf

Doručak. Razgledanje Ohrida: Odlazak u razgledanje Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: crkva Sv. Sofija iz XI veka - najveći očuvani fresko ansambl u Evropskom slikarstvu tog vremena, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. godine na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak Stare čaršije, dućana i prodavnica. Nastavak putovanja ka Igumenici. Vožnja trajektom ka Krfu. Dolazak na Krf u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan Krf - Vido - Krf

Doručak. Obilazak grada Krfa - šetnja starim gradom i panoramsko razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: gradske zidine, Vizantijska tvrđava, gradska većnica, trg Dimarhio, parlament, čuveno šetalište Spijenada, park, Crkve Sv. Spiridona, anglikanska crkva Sv. Đorđa. Obilazak Srpske kuće i razgledanje bogate postavke eksponata iz vremena boravka Srpske vojske i vlade na ostrvu. Odlazak na ostrvo Vido, i obilazak spomen kosturnice. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.


4. dan Guvija - Agios Mateos - Ahilion

Doručak. Odlazak u Guviju mesto gde se dolazeći iz Albanije iskrcala srpska vojska. Zatim polazak za Agios Mattheos do spomenika palih boraca Drinske divizije. Posle toga sledi odlazak u dvorac Ahileon, palatu koju je podigla austrijska carica Elizabeta 1896/98. godine i ukrasila mnogobrojnim skulpturama junaka Homerovih epova. Palata je okružena raskošnim parkom. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan Krf - Igumenica – Meteori - Paralija

Doručak. Napuštanje hotela. Prelazak trajetkom od Krfa do Igumenice. Polazak prema gradu Kalambaka koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak Meteora. Manastiri Meteori ili "viseće stene" je skupina pravoslavnih manastira koji su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama - stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete gore. Nakon obilaska, polazak ka Paraliji. Dolazak u Paraliju u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.


6. dan Paralija - Solun - Zejtinlik - Polikastro

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Solun. Panoramsko razgledanje grada: Rotonda, Bela kula, Citadela, Crkva Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijusov slavoluk… Slobodno vreme za šoping. Oko 14h obilazak srpskog groblja na Zejtinliku. Nastavak putovanja za Polikastro. Obilazak monumentalnog spomenika podignutog 1968. godine u čast velike savezničke pobede na Solunskom frontu. Polazak za Srbiju u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.


7. dan Srbija

Dolazak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim časovima.


First minute ponida: 175€ (za rezervacije do 15.11)
Redovna cena aranžmana po osobi 195

Aranžman obuhvata:

- Prevoz modernim autobusom turističke klase (klima,tv,video i audio oprema)
- 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu sa 3* na Ohridu
- 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu sa 3* u Paraliji
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)u hotelu sa 3* na Krfu
- Razgledanje prema programu
- Karte za feribot Igumenica- Krf
-Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

- Doplatu za 1/1 75 eura (na upit)
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti (Ahilion 6€, Meteori 3€)
- Brod Krf-Vido oko 5€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika


Program je rađen na bazi 40 putnika, u slučaju manjeg broja putnika, cena se uvećava za 20 evra.

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak u 6 rata (oktobar - mart) čekovima građana bez uvećanja
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja OTP 12/2010 Falcon tours.

Građevine koje preporučujemo da posetite tokom Vašeg boravka na Krfu su: Jonska akademija, Stara i nova tvrđava, Katedrala, vizantijska crkva Svetog Jasonosa i Sosipatrosa, crkva Svetog Spiridona, osnivača i zaštitnika Krfa, Muzej arheologije, sa postavkom od neolita do rimskog perioda, te Muzej azijske umetnosti i Muzej Vizantije, tunel ljubavi. Detaljnije na Atrakcije na Krfu

/

Krf je čuven po bogatom noćnom životu. Glavni grad ima mnoštvo barova sa zabavom i muzikom za svačiji ukus. Van glavnog grada, u turističkim naseljima Kavos, Roda, Ypsos, Gouvia i Dassia nalaze se brojni barovi koji se naveče praktično pretvaraju u velike klubove sve do ranog jutra. Detaljnije Krf Noćni život.


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928