Evropski gradovi avionom -> Italija -> Katania

Katania

Katania

Evropski gradovi Katania 2017

Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Ukoliko vas zanima zbog čega ovaj grad posećuju turisti iz svih krajeva sveta, možda je dovoljno reći da je gradsko, barokno jezgro grada stavljeno na spisak svetske baštine UNESCO-a. Katanija ima dobro očuvane antičke ostatke, a to su: Starogrčko pozorište (2. vek p.n.e.), Rimski amfiteatar (2. vek) i starorimska kupatila (2. vek). Simbol grada je Slonova fontana (sicilijanski naziv u Liotru), koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja. Fontanu je izgradio Đovani Batista Vakarini, a ona prikazuje drevnog kamenog slona iznad kojeg se nalazi egipatski obelisk iz Asuana. Samo neki od mnogobrojnih znamenitosti koji se mogu videti u Kataniji su: katedrala Svete Agate, opatija svete Agate, crkva Svetog Plaćida, Svetog Josifa, stara crkva Svete Agate, Licej Santa Marija, crkva Svetog Franje Asiškog, kao i mnoštvo prelepih fontana iz 16, 17. i 18. veka.


Evropski gradovi - Katania

Sicilija – Katanija avionom 2017


Program putovanja:
1. dan: Beograd - Budimpešta - Katanija.
Transfer iz Beograda i Novog Sada mini busom do aerodroma u Budimpešti. Direktan let do Katanije low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje aviona je u 19:05h a sletanje na aerodom u Kataniji je u 21:10h. Povratni transfer od aerodroma do hotela moguće je rezervisati preko agencije i on košta oko 40€ po osobi. Druga alternativa je javni prevoz koji saobraća od aerodroma do centra grada a cena karte koja važi 90 minuta košta oko 4€ po pravcu. Ukoliko želite da koristite taksi vozilo cena od aerodroma do hotela bi bila oko 25€ po pravcu po vozilu. Za više informacija pogledajte link: https://www.airportsineurope.com/airports/catania-fontanarossa-airport/. Smeštaj u hotel i noćenje.


2. dan- 3. 4, (5). dan: Katanija.
Posle doručka u hotelu predlažemo Vam da upoznate Kataniju sa lokalnim vodičima koji organizuju besplatne ture po gradu. Oni će vas najbolje uvesti u tajne ovog šarmantnog sicilijanskog grada i potruditi se da Vam daju informacije za dodatne obilaske i ekskirzije koje se organizuju po ostrvu. Na linku: http://www.frommers.com/destinations/catania/walking-tours možete pronaći više informacija o ovoj turi.


Na sledećem linku se možete informisati šta sve možete videte u Kataniji: http://turismo.provincia.ct.it/english/upload-file/opuscolo_catania_eng.pdf.


Za ekskurzije koje se organizuju iz Katanije, možete se informisati na recepciji hotela, u turističkoj organizaciji Katanije čije kancelarije se nalaze na aerodromu, železničkoj stanici, luci ili u centru grada u Palati Minoriti koja se nalazi u ulici Via Etnea, 63/65, a detaljnije ponude izleta možete dobiti i u našoj agenciji. Slobodno vreme. Noćenje.


4. dan 5. (6) dan: Katanija - Budimpešta.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do odlaska na aerodorm. Individualni transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje aviona je u 21:50 h. a sletanje u Budimpeštuje u 23:55 h.


5. dan 6. (7) dan: Budimpešta - Beograd.
Transfer do Beograda ili Novog Sada. Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi za april, maj, jun:
5 dana / 3 noći:        6 dana / 4 noći:       7 dana / 5 noći:
Hotel 3*: 395 €            Hotel 3*: 425 €            Hotel 3*: 455€

Aerodromske takse i transfer uključeni u cenu aranžmana
Polasci: Utorak, četvrtak, subotaCena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Budimpešta - Katanija - Budimpešta direktnim letom low coast kompanijom Wizz Air sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3, 4 ili5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu sa 3* koji se nalazi na odličnoj lokaciji u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
- Troškove organizacije putovanja;
- Ručni prtljag do 8 kg dimentija 42x32x25cm;
- Transfer: Beograd- Budimpešta- Beograd;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškove putnika;
- Povratni transfer od aerodroma do hotela;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu;
- Veliki prtljag (kofer do 23Kg) 80€ u aprilu ili 60€ u maju;


Hoteli u ponudi:
Stesicorea Palace 3* www.stesicoreapalace.it
Hotel je lociran na “Piazza Stesicoro” u samom srcu istorijskog centa Katanije. Zgrada hotela je elegantni dvorac iz 19 Veka. Hotel se nalazi u barkonoj ulici Via Etnea, između ruševina Grčko-rimskog amfiteatra. Negova poziicja je idealna I za poslovne ljude kaomi za one koji željni istraživanja i turističkih obilazaka.

Hotel De Curtis B&B 3* www.hotelscombined.com/Hotel/De_Curtis_Bed_and_Breakfast.htm
De Curtis B & B nalazi se u centru Catanije nedaleko od turističkih lokaliteta , kao što je rimski amfiteatra i Teatro Massimo Bellini. Okružen je lokalnim barovima i restoranima , i udalje je 10 minuta od Centrale železničke stanice Catania .De Curtis B & B Catania uključuju besplatan parking a hotel takođe pruža uslugu transfera do aerodroma.Sobe u hotelu su moderne sa flet TV i mini barom. Sobe imaju kupatilo sa fenom i tušem.

Catania Centro Rooms - Catania 3* www.cataniacentrorooms.com
Hotel se nalazi u centru Katanije , samo 100 metara od Giardino Bellini , a hotel ima ima svoj bar. Doručak je uključen, a Piazza Giovanni Verga je udaljen svega 800 metara. Terase hotela imaju prelep pogled na grad, a sve sobe imaju besplatan Vi-Fi , kupatilo , flat-screen TV , fenom i ormanom. Gosti Catania Centro mogu uživati u raznim restoranima i barovima u okviru 10 - minuta hoda od hotela.
... Ili sličan hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.10.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

Cena je rađena na dan 14.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.
Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso.
Cenovnik br. 1 važi od 14.03.2017.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928