Zimovanje -> Zimovanje Srbija -> Zimovanje Stara planina

Zimovanje Stara planina

Zimovanje Stara planina

Zimovanje Stara Planina

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema Bugarskoj. Udaljena je 50 km od Knjaževca i Pirota. Najviši vrh je Midžor, 2.169 m. Fascinantna lepota netaknute prirode čini Staru planinu najlepšom planinom istočnog dela Srbije i jednim od njenih najvrednijih turističkih prostora. Ona predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i zaštićeni je park prirode.


Zimovanje Stara planina - detaljnije

Stara planina hoteli i apartmani 2015

Stara planina

Zimovaje Stara planina - Atrakcije

Prirodne karakteristike Stare planine pogodne su i za planinarenje, letenje zmajem i paraglajderom, ribolov, sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja, gljiva i dr.

Stara planina ski staze

Stara planina je skoro pet meseci godišnje pod snegom, na visini između 1.100 i 1.900 m. To je dobar potencijal za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje. Izgradnjom sistema žičara i ski staza, smeštajnih kapaciteta kao i druge infrastrukture, Stara planina će veoma brzo postati jedan od najvećih i najznačajnijih skijaških centara u Srbiji, posebno namenjen ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja.
Babin zub je jedan od vrhova Stare planine i nalazi se na 1.780 mnv. Planirano je da se izgradi veliki Turistički centar “Babin zub”, sa alpskim skijalištima kapaciteta 14.000 skijaša, 40 km žičara, 100 km ski staza i smeštajnim kapacitetom od preko 8000 ležaja. Trenutno sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, kao i Markova livada, koja je osvetljena i za noćno skijanje. Četvorosedna žičara “Konjarnik”, sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, ima kapacitet 1500 skijaša na sat, a ski-lift “Sunčana dolina” kapaciteta 1200 skijaša na sat, kao i ski-lift “Markova livada”.

Zimovaje Stara planina - Izleti

Knjaževac - Zavičajni muzej u svom sastavu ima Muzej grada u kući Ace Stanojevića, Arheo-etno park u Ravni i antički lokalitet Timacum Minus. Postavka je stalna i sastoji se iz arheološkog, etnološkog, istorijskog, umetničkog i geološkog dela. Posebno je zanimljiva celina „Muzej čarapa“.
Pirot - Pirot je pun kulturnih dešavanja, a najveće je „Pirotsko kulturno leto“, koje se održava svakog leta, a tokom kojeg se održavaju razna dešavanja, kao što su: Međunarodni folklorni festival, Moto skup, Skup raznih koncerata. Posebno je zanimljivo svetsko takmičenje u „Peglanoj Kobasici“. Grad je poznat i po proizvodnji i izložbi kvalitetnih ćilima.

Stara planina zabavava

Dobroj atmosferi, zabavi i odličnom skijanju prisustvuje  više od hiljadu skijaša koji uživaju u zimskim sportovima, i na stazama Stare planine voze skije ili bord, i druže se u prijatnoj vožnji gondolom,a onda se opuštaju u kafićima I restoranima do kasno u noć.

Hotel Falkensteiner ****

Hotel Falkensteiner Stara planina zimovanje

Zimovanje 2015

Prenociste Sunce

Prenoćište sunce Stara planina zimovanje

Zimovanje 2015Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928