Zimovanje -> Zimovanje Francuska -> Zimovanje Val Cenis

Skijanje Val CenisZimovanje Francuska: Val Cenis

Zimovanje Val Cenis

Zimovanje Val Cenis

Manje francusko skijalište Val Cenis, smešteno je u dolini Maurienne, na 1.300 - 1450 mnv, nedaleko od Italijanske granice. Dolina Maurienne je jedna od najdužih ledničkih dolina na francuskim Alpima (oko 130km).
Pripada nacionalnom parku Vanoise i čine ga tri naselja - Termignonna (1.300 mnv), Lanslebourg (1.400 mnv) i Lanslevillard 1.450 mnv), međusobno udaljena oko 2,5 km i povezana autobuskim linijama.
Specifičnost ovog skijališta je u tome što se kroz celo brdo, pa tako i na samom vrhu, na 2.800 mnv, protežu plave i zelene staze, pa je i početnicima omogućeno da skijaju po celom skijalištu i koriste većinu žičara.
Val Cenis je poznato skijalište i po najdužoj (10 km) zelenoj stazi u Evropi – L'Escargot  ( spušta se sa 2.100m na 1.400mnv).

Skijalište je otvoreno od decembra do aprila.

Zimovanje Val Cenis - detaljnije

Zimovanje Val Cenis smeštaj 2015

/

/

Zimovanje Val Cenis atrakcije 2015

Skijašima su na raspolaganju 56 ski staza svih kategorija, dužine 125 km i 26 ski liftova.Poseduje 9 zelenih,10 plavih,18 crvenih i 6 crnih staza.
Skijaški tereni se pružaju iznad oba naselja, kao i iznad Termignona, sve do 2.800 mnv, što čini visinsku razliku od 1.500 m,a 84 snežna topa proizvode veštački sneg na mestima gde je to potrebno.
Nakon skijanja, na raspolaganju su brojni restorani, sportski centar sa bazenima, skate park, klizalište. Skijalište se preporučuje porodicama za miran odmor.

Prateće manifestacije, dnevna i večarnja animacija, kao i dva otvorena klizališta i sportski centar sa zatvorenim bazenom i kuglana, samo dopunjuju ionako kvalitetnu ponudu ovog ski centra.

/

Zimovanje Val Cenis izleti 2015

Sva sela su specifična i odlikuju ih ljubazni meštani,koji žele da podele svoju kulturu i istoriju sa turistima.U njima možete uživati uz kulinarske specijalitete tog kraja.

U blizini je najveće zaštićeno dobro zapadne Francuske – Nacionalni Park.U njemu je priroda predivna sa brojnim,snegom i ledom pokrivenim vrhovima Alpa,ledničkim jezerima u dubokim,kanjonskim dolinama reka.Flora i fauna su raznovrsni – mrmot,kozorog,divokoza,bradati lešinar. Možete se zabaviti planinarenjem i pecanjem.

 

/

Paket aranžmani autobusom + smeštaj + dnevni ski pass

Valmonts de Cenis

Val Cenis

Januar 2016

Les Balcons de Val Cenis le Haut

Val Cenis

Januar 2016Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928