Letovanje -> Letovanje Turska -> Letovanje Ičmeler

Letovanje Ičmeler

Letovanje Ičmeler

Letovanje Icmeler

Ičmeler je poznato Tursko letovalište, udaljeno 8km od Marmarisa. On je je ujedno i samostalna opština. Grad je okružen borovim šumama sa tri strane, a četvrtom stranom izbija ne beskonačni horizont. Grad se naglo razvija u poslednjih 15 godina u moderno turističko mesto, a nekada je to bilo malo ribarsko mesto, ujedno poznato po lovu na sunđere. Ičmeler je počeo da se razvija zahvaljujući turistima koji su želeli da se sklone od gužve i buke Marmarisa, a da ipak budu blizu grada. Nabavka je jednostavna, jer u Ičmeleru ima pino supermarketa, koji su otvoreni do kasno u noć.


/

/

/

Letovanje Ičmeler - Atrakcije

Planine u zaleđu Ičmelera su popularne među hajkerima i omogućavaju divne poglede i uživanje u prirodi. Ičmeler je do skoro bio poznat po šopingu (uglavnom kopije brendiranih marki garderobe i satova), cene su se utrostručile od 2010. godine, kako bi se približili cenama zemalja iz evro zone. Sredom je pijačni dan u Ičmeleru, gde ima robe, koliko Vam duša hoće. Šoping traje dugo i može biti zamoran zbog velike gužve, glasnih i navalentbih prodavaca... Cene su dosta visoke ali cenjkanje dolazi u obzir. Samo, nemojte se nadati velikom popustu, a mnoge cene su fiksirane. Dulmus saobraća na sve strane sa svih strana. Pravilo je da polazi kada je pun! Do Marmarisa se može stići i vodenim taxijem, što je takođe atrakcija.

Letovanje Ičmeler - Plaže

Obala Ičmelera je smeštena na poluostrvu Dača. Na plaži su zastupljeni gotovo svi sportovi na vodi, a posebno su popularni ronjenje i skijanje na vodi. Obala se nežno spušta ka morskim dubinama, tako da je potrebno hodati i do 150m ka pučini, da bi se dosegle nešto veće dubine, što je idealno za neplivače i roditelje sa decom. Plaža je peščana, a pesak je žućkaste boje, presijava na Suncu, te ga nazivaju zlatnim peskom. Ičmeler plaža se smatra najboljom plažom u regionu Marmarisa.

Letovanje Ičmeler - Izleti

Predlažemo izlet do obližnjeg gradića Akyaka na Gokova plaži, udaljen je samo sat vožnje od Ičmelera, a usput, pažnju će Vam privlačiti kamene nadgrobne ploče, pored puteva, koje datiraju iz daleke prošlosti. Akyaka će ljubitelje prirode i fotografe ostaviti bez daha. Sam grad je smešten na obali, sa planinama u zaleđu, a u samom gradu se reka Azmac uliva u more, preko koje je izgrađen rustični drveni most, u neposrednoj blizini male luke. Na samom ušću reke se nalaze brojni čamci i brodići, koji omogućavaju turistima da se približe bogatom divljem životinjskom svetu regiona: kornjače, patke i raznovrstan riblji i ptičji svet. Pored obale je šetalište duž kojeg su načičkani riblji restorani, a na samoj plaži ima lažaljki i suncobrana u izobilju. Mesto je mirno i tiho, a to i jeste njegova glavna odlika. Brod Panorama Princess organizuje mnogobrojne izlete do bliskih destinacija zanimljivog sadržaja, kao što su: -Izvor termalne vode sa lekovitim muljem za kupanje, na otvorenom -plaža kornjača -Dalyan delta -kamene nadgrobne ploče,uklesane u okolnim stenama -plivanje sa ribama.


TURF AND SURF BOAT TRIP vožnja traje oko 45 minuta duž Bozburun poluostrva. Brod je kapaciteta 26 mesta. Tokom putovanja ćete biti posluženi čajem ili kafom, a muzika će Vas opustiti dok. Vam se pogled gubi duž linije horizonta. Brod staje nekoliko puta kako biste se osvežili u kristalno čistoj morskoj vodi, a onda nastavili sa razgledanjem. Pešice se odlazi do Američke kuće, na vrhu brda, koju je jedan Američki turista sagradio za svoju ženu. Odatle se pruža divan pogled, a moguć je i ručak, ukoliko to želite. U blizini je razrušeni manastir na samom vrhu brda. Povratak u Ičmeler je u ranim večernjim satima.


JEEP SAFARY TO ORANIHIYE preporučuje se vožnja đžipom do ovog malog mesta gde možete da odmorite ili jašete kamile. Najimpozantniji oblik reljefa je peščana dina, duga 150m koja se direktno spušta na plažu.


BOAT TRIP ROUND GOKOVA Žak Kusto je opisao ova plažu kao najlepšu, sa najfinijim peskom u Evropi. Ovde možete posetiti Englesku luku u kojoj su se krili Engleski brodovi tokom rata. Mesto je poznato i po skulpturi male sirene. Možete videti Kleopatrino ostrvo, koje je ona dobila od Marka Antonija na poklon.


TAXI BOAT TO MARMARIS OR TURUNC ovo je zanimljiv predlog da dodjete do ovih mesta, na drugačiji načim. Samo nemoguće je posetiti oba mesta u istom danu, jer su u suprotnim pravcima. U oba grada možete da odete na plažu ili prošetate ulicama prepunim šetača, kafića, butika. Možete da dulmusom obiđete dalje bilo koji deo regije.


ATLANTIS WATERPARK Ičmeler nema svoj aquapark, ali Marmaris, do kojeg dulmusom stižete za 10 minuta, ih ima tri!


SUNRISE AT ICMELER BEACH poranite i budite na plaži oko 6:50 sati. Videćete jedan od nezaboravnih izlazaka Sunca. Dok se Sunce pomalja i izdiže između dva planinska vrha, imaćete osećaj da se more pred Vama pretvara u zlatan tepih.

Letovanje Ičmeler - Zabava

Noćni život nije odlika Ičmelera. Njega odlikuje mir tokom dana pa se taj mir beskonačno nastavlja i u tople noći. Ima nekoliko barova i restorana sa, uglavnom, živom muzikom, ali su otvoreni do ponoći. Posle ponoći, jedina mesta za zabavu su noćni barovi, a najpoznatiji su East Enders i Ambiance (ranije poznat kao Pleasure). U njima se organizuju žurke sa različitim vrstama muzike, pena party, đuskanje do 4:00 sata ujutro.


MITOS LOUNGE se nalazi na samoj plaži. To je bar na otvorenom, sa kamenim stepenicama i brojnim jastučićima, palmama, lepim osvetljenjem i prijatnom muzikom, koji doprinose Vašem maksimalnom opuštanju.