Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia -> Edipsos

Ostrvo Evia: Edipsos - Prva grčka banja

Edipsos letovanje 2019: hoteli

Edipsos apartmani

Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora cine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Severna obala ostrva blago se spušta u more stvarajuci slike fascinantne lepote. Ova oblast doživela je snažan turisticki razvoj poslednjih decenija. Posebno mesto zauzimaju Pefki, Limni, Edipsos..

Ovaj šarmantan gradić je smešten na zelenim obroncima brda Telethriou. Sama pozicija ovog grada presdstavlja prelepu kombinaciju planina i mora, zelenih boja i tirkizno plave boje. Na teritoriji opštine postoji 752 izvora tople vode, što je čini atraktivnom turističkom destinacijom. Banje na tim prostorima datiraju od pre 20.000 godina. U Edipsosu ima preko 6.000 stanovnika. I dan danas, ovo je mesto koje privlaci ogromnu pažnju turista iz svih delova sveta. Ovo je prava prirodna oaza mira i uživanicije. Zato ne propustite priliku da priuštite sebi ovu destinaciju po veoma atraktivnim cenama.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa, odakle je Edipsos udaljen 20-ak km. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje

Edipsos apartmani i vile 2019

Edipsos mapa

Edipsos patrola – Kolima do Edipsosa

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Edipsosa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO EDIPSOSA

Edipsos video

Edipsos atrakcije

/

Edipsos plaže leto 2019

Edipsos izleti leto 2019

Poseta Atini

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.


Delfi

Obilazak arheološkog nalazišta u Delfima, poseta muzeju, etno selu Arahova. Delfi je arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj. U antička vremena bio je prebivalište Delfske Sibile, proročice posveće bogu Apolonu. Delfi su poštovani širom grčkog sveta kao mesto kamena, centra sveta. U unutrašnjosti ili srcu hrama delfskog Apolona, goreo je večni plamen. Posle bitke kod Plateje, grčki gradovi su ugasili svoje vatre i doneli su novu vatru iz srca Grčke, Delfa.


Lihadinisia - Grčki Sejšeli

Odlazak autobusom do mesta Sv. Đorđe, odakle je ukrcavanje na gliser. Zatim kreće obilazak 15 manjih vulkanskih ostrva, obilazak stare olipune iz II Svetskog rata. Slobodno vreme za sunčanje i kupanje, uz ručak na taverni na plaži.


Severna Evia

Obilazak primirskom mesta Orei, zatim banje edipsos. Poseta manastiru Svetog Jovana Rusa, posle Meterora najvažniji svetilišta u Grčkoj. Poseta manastiru Svetog Davida, zaštitnika ostrva.


Skiatos i Skopelos

Obilazak Skopelosa, slobodno vreme za odlazak na čuvene plaže u blizini grada. Krstarenje prema Skiatosu gde se provodi slobodno vreme.

Edipsos noćni život i zabava leto 2019

Hotel Kentrikon Spa 3*

Leto 2019
Naša preporuka

Hotel Hermes 3*

Leto 2019

Hotel Galaxy 3*

Leto 2019


Hotel Ilion Spa 3*

Leto 2019

Hotel Metropol 3*

Leto 2019

Novo! Hotel Xara 3*

Leto 2019