Evropski gradovi -> Italija -> Verona

Verona - Grad dve duše

Putovanja Verona

Verona je grad emocija, poprište čuvene Šekspirove tragedije „Romeo i Julija“, mesto u kome se i danas pišu najlepša ljubavna pisma i najbolje romantične priče. Ovaj velelepni, aristokratski grad može da se pohvali mnogobrojnim draguljima srednjevekovne arhitekture koji su magnet za hiljade turista.Evropski gradovi - Verona

Opera u Veroni
24.08 - 27.08.2017 3 noćenja

1. dan: Beograd - Verona
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.00h. Polazak autobusa u 06.30h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Veronu u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Fakultativni odlazak autobusom na operu „Aida“. Noćenje.


2. dan: Verona
Doručak. Nakon doručka razgledanje centralnog dela grada pešice: Trg Bra, Via Macini, trgovi Erbe i Sinjori, Julijina kuća… Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni odlazak autobusom do Arene na operu „Tosca“. Noćenje.


3. dan: Verona - Jezero Garda (Desenzano I Sirmione) - Verona
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Veroni ili fakultativni izlet na jezero Garda, najveće jezero u Italiji, poznato po šarmantnim mestima na obali, srednjevekovnim dvorcima i letnjikovcima, vrtovima koji su bili fascinacija za Getea i Bajrona, a danas za brojne turiste. Obilazak mesta Desenzano di Garda, koje se nalazi na južnoj obali jezera. Još od davnina Desenzano dominira svojom lepotom i tako privlači evropsku elitu. Odlazak u Sirmione. Po dolasku obilazak malog mondenskog gradića: Scaliger tvrđava, crkva Santa Maria Mađore, vila Kalutusovih… Slobodno vreme za uživanje i šetnju pored jezera. Povratak u Veronu. U večernjim satima fakultativni odlazak autobusom do Arene na operu „Nabucco“. Noćenje.


4. dan: Verona - Beograd
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 219€


Aranžman sadrži:
- prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


Aranžman ne sadrži:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
-fakultativne izlete, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu


Fakultativni izleti:
- jezero Garda – 25€
- ulaznice za operu: sektor D i E – 40€ po osobi, sektor C i F – 35€ po osobi (prema izboru, u zavisnosti od sektora).
NAPOMENA: sektori D, C, E i F se nalaze na vrhu Arene (kameno stepenište – nenumerisano). Postoji mogućnost rezervacije numerisanih mesta, bočno ili centralno pozicioniranih, cene se kreću od 90 – 210€. Više informacija na sajtu www.arena.it Agencija rezerviše ulaznice za operske predstave za putnike prijavljene do 15.07.2017. godine. Posle tog roka ulaznice se mogu tražiti na upit. Prilikom uplate aranžmana potrebno je rezervisati i ulaznice za operske predstave po želji.


Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom: Hotel Ibis Verona 3* www.accorhotels.com Hotel je udaljen oko 5 km od istorijskog centra Verone, nalazi se u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza kojim se do Arene stiže za oko 10 minuta. Hotel poseduje restoran, snek bar, wifi internet. Sve sobe poseduju TV, kupatilo, klima uređaj. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni švedski sto).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928