Evropski gradovi avionom -> Poljska -> Varšava avionom

Varšava - Pariz na istoku

Varšava

Glavni grad Poljske se nalazi na reci Visli i u njemu živi oko 1,7 miliona stanovnika. Današnja Varšava je ubrzana i pomalo haotična, ali to je pre svega moderan grad u kom stanovnici zainteresovano posmatraju šta se dešava na zapadu. U samom gradu su radile brojne arhitekte iz Italije, Francuske i Nemačke, nakon što je grad u XVI veku proglašen kraljevskom prestonicomi, oni su zajedno sa poljskim arhitektama stvorili ovaj grad budućnosti. Grad je više puta rušen, gotovo do temelja, ali su njegovi stanovnici svaki put uspeli da ponovo podignu svoj grad i da ga restauriraju na osnovu fotografija.


Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje

Evropski gradovi - Varšava

Polasci: svakodnevni
6 dana/5 noći; 5 dana/4 noći; 4 dana/3 noći; Avionom


Program putovanja:
1. dan: Beograd – Varšava
Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja. Direktan let kompanije Air Serbia/Lot. Poletanje u 14:00h. Sletanje na aerodrom u Varšavi u 15:35h. Individualni transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.


2. dan – 3. (4. 5. ) dan: Varšava
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


4. (5. 6. ) dan: Varšava – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma. Direktan let kompanije Air Serbia/Lot. Poletanje u 14:40h. Sletanje na aerodrom „ Nikola Tesla” u 16:15h. Kraj programa.


Napomena: Vremena letova se razlikuju od polaska do polaska, tačno vreme biće potvrđeno prilikom rezervacije!


Cena aranžmana po osobi:
4 dana / 3 noći – 365€
5 dana / 4 noći – 395€
6 dana / 5 noći – 425€
Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd - Varšava - Beograd direktnim letom kompanije Air Serbia/ LOT sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3, 4, 5 noćenja sa doručkom (Na upit može i duži boravak) u hotelu po izboru u zavisnosti od raspoloživosti koji se nalazi u centru, na odličnoj lokaciji u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama;
- Troškove organizacije putovanja;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Transfer aerodrom – hotel - aerodrom ;
- Lokalne turističke takse koje se plaćaju u hotelu na licu mesta oko 3 € po osobi po danu;
- Individualne troškove putnika;


Hoteli u ponudi:
Hotel MDM 3* www.hotelmdm.com.pl
Hotel MDM City Centre je smešten na svega 200 metara od stanice metroa Politehnika, na lokaciji sa koje se pruža pogled na čuveni varšavski Trg Ustava. U ponudi ima sobe sa besplatnim bežičnim internetom, TV-om sa satelitskim kanalima i mini-barom. Sve sobe hotela MDM City Centre poseduju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Iz većine soba pruža se pogled na trg. Pojedine uključuju prostor za sedenje. Raznovrstan doručak se služi svakog jutra u baru i bistrou Upstairs, koji je specijalizovan za pripremu jela internacionalne i poljske kuhinje. U večernjim časovima gosti mogu pijuckati pića i uživati u lepom pogledu na grad. Osoblje recepcije je na raspolaganju 24 sata dnevno i rado će vam pomoći oko organizacije izleta po gradu. Obezbeđene su usluge hemijskog čišćenja i perionice veša. Hotel MDM City Centre se nalazi pored autobuskih i tramvajskih stanica koje nude lak pristup svim delovima Varšave. Glavna železnička stanica u Varšavi udaljena je svega 1, 3 km od hotela. Destinacija Sródmiescie je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, kultura i restorani.

Metropol Hotel | Central Warsaw Hotel 3* www.hotelmetropol.com.pl
Smešten preko puta Palate kulture i nauke u Varšavi, hotel Metropol raspolaže prostranim sobama sa besplatnim bežičnim internetom. U jutarnjim satima služi se raznovrstan doručak sa tradicionalnim poljskim jelima. Sobe hotela Metropol nude sopstveno kupatilo i besplatan toaletni pribor. Svaka soba je opremljena radnim stolom i TV-om sa satelitskim kanalima. Iz soba se pruža pogled na centar Varšave. U hotelskom džez baru i bistrou Metro pripremaju se izvrsna jela internacionalne kuhinje i tradicionalni poljski specijaliteti. U bistrou možete gledati TV program na velikom ekranu i uživati u živoj muzici. Hotel Metropol se nalazi na svega 1 minut hoda od stanice metroa Centrum i brojnih autobuskih i tramvajskih stanica, od kojih se može lako stići do svih delova grada. Glavna železnička stanica u Varšavi udaljena je samo 500 metara od hotela. Destinacija Sródmiescie je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, kultura i restorani.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

Cena je rađena na dan 15.09.2016 i važi do popune mesta po ponuđenoj promotivnoj tarifi. Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Organizatora je 5 dana pre početka putovanja


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Love 2 travel.

Kraljevska palata, Sigismundov stub, Univerzitet, Univerzitetska biblioteka, Kipovi Sv. Marije i drugih svetaca, palata Ostrogski sa spomenikom Šopenu, crkva Svetog Krsta (u stubu ove crkve je ugrađeno Šopenovo srce, koje je iz Pariza preneto u Varšavu 1850. godine), palata Lacjenki – sa spomenikom Šopenu, spomenik ustanku u varšavskom getu, Novi Svjat (trgovačka ulica).


Stari grad, uvršten je 1980. na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine kao jedinstven primer posleratne obnove starog centra grada, koji je potpuno razrušen tokom Drugoog svetskog rata i u kome su se nalazile građevine od 13. do 20. veka. Tako su verno rekunstruisani stari srednjevekovni grad, stari trg, brojne kuće, Zeleni krug (deo sa gradskim zidinama i utvrdom Barbikan), brojni sakralni objekti i Kraljevski dvorac sa Sigmundovim stupom.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928