Evropski gradovi -> Španija -> Taragona avionomnom

Taragona avionomnom

Taragona je grad koji se nalazi na mediteranskoj obali u španskoj autonomnoj pokrajini Katalonija, i glavni je grad okruga Taragona. Prema nekim izvorima, grad su osnovali Feničani koji su ga nazvali Tarhon što na feničanskom jeziku znači utvrda. Ime je dobio zbog svog strateškog položaja na brdu visokom 200 metara, na reci Frankoli, u zalivu između Pirineja i reke Ebro. Grad ima veoma dugu kulturnu tradiciju i takođe je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Španiji zahvaljujući koliko svojim plažama, toliko i kulturnoj zaostavštini. UNESKO je arheološko nalazište rimskog grada Tarako proglasio svetskom baštinom 2000. godine.


Taragona avionom putovanja Taragona avionom putovanja Taragona avionom putovanja Taragona avionom putovanja Taragona avionom putovanja Taragona avionom putovanja

Evropski Gradovi - Taragona avionomnom

✈ Taragona avionom
Ljeida - Reus - Taragona - Park Portaventura
23.10 - 27.10.2018

1. dan (utorak, 23. oktobar 2018) Beograd – Taragona - Taragona
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 19.40 sati. Let za Barselonu u 21.40 sati (let VY 1287). Dolazak u Barselonu u 00.10 sati (24. oktobra). Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.


2. dan (sreda, 24. oktobar 2018) Taragona – Ljeida – Reus - Taragona
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Ljeida i Reus”. Polazak za Ljeidu, grad koji se nalazi na zapadu španske autonomne zajednice Katalonija. Glavni je grad pokrajine Ljeida i smešten je 160 km južno od Pirineja, blizu granice sa Andorom i Francuskom. Ljeida je jedan od najstarijih gradova u Kataloniji, čiji temelji datiraju još iz perioda bronzanog doba. Obilazak grada: šetnja gradom, obilazak Stare katedrale, panoramski obilazak Nove katedrale izgrađene u baroknom stilu, Kraljev zamak.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Reusa, grada osnovanog u 12. veku. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi interaktivni centar posvećen Gaudiju, karakterističan po tome što se posetiocima preporučuje da dodiruju eksponate, kako bi što vernije doživeli Gaudijevo poimanje prirode, koja mu je bila večna inspiracija za oblike koje je kasnije i sam projektovao. Brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Povratak u Taragonu. Noćenje.


3. dan (četvrtak, 25. oktobar 2018) Taragona – Portaventura – Taragona
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “PortAventura park”. Jedna od najvećih atrakcija svakako je zabavni park PortAventura, koji je od Taragone udaljen oko 12 km. Prostire se na 825 hektara i spada u pet najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina - Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija. Tokom 2017. godine otvorena je i nova celina – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Šambala, sa padom od 78 metara, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu. U period putovanja, aktuelna tema parka je Noć veštica. Ceo park je ukrašen motivima karakterističnim za ovaj praznik. Povratak u Taragonu. Noćenje.


4. dan (petak, 26. oktobar 2018) Taragona
Doručak. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar koji se nalazi na samoj obali mora i akvadukt „Đavolji most” (Pont del Diable), koji je ujedno i najstariji očuvani most u Španiji, a veruje se da je podignut početkom nove ere. Od ostalih turističkih znamenitosti, pažnju privlače i Avgustova palata, nekropola iz III veka nove ere, rimska trijumfalna vrata, kao i katedrala sagrađena na mestu nekadašnjeg Jupiterovog hrama. Obilazak centra grada pešice. Slobodno popodne. Noćenje.


5. dan (subota, 27. oktobar 2018) Taragona – Taragona – Beograd
Doručak. Odlazak u Barselonu. Panoramski i pešački obilazak glavnih kulturno-istorijskih znamenitosti: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt... Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 18.30 sati (VY 1286). Dolazak u Beograd u 21.00 sat.


Cena aranžmana po osobi: 359€


Termini putovanja: 23.10 - 27.10.2018


Aranžman obuhvata:
- prevoz avionom na relaciji Beograd–Taragona–Beograd (prevoznik Vueling),
- smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
- transferi na relacijama aerodrom–hotel–aerodrom;
- poludnevno razgledanje Barselone i Taragone,
- troškovi vodiča i organizovanja putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
- aerodromske takse (oko 82,57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),
- fakultativni izleti,
- turistička taksa u iznosu od 0,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


Fakultativni izleti:
- Celodnevni izlet “Ljeida i Reus”. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Ulaznica za Staru katedralu i Kraljev zamak u Ljeidi i ulaznica za Gaudi centar su uključene u cenu.
- Celodnevni izlet “PortAventura park ”. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica u PortAventura park i Ferarri Land su uključene u cenu.
● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.


Opis hotela:
- Hotel Nuria *** Taragona, Via Augusta, 145, 43007, Tarragona, telefon: +34 977 23 50 11, http://www.hotelnuria.com/en/
Hotel Nuria je idealno lociran, 200m od plaže Arabasada, na nekoliko minuta hoda od samog centra grada. Katedrala i čuvene rimske ruševine udaljene su 1km od hotela. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, WI FI internet konekcijom, balkonom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Ulica Ramblas (pešačka zona duga 2 km i široka 46m), placa de Katalunja, luka, Gotski kvart, Kolumbov spomenik, reprodukcija broda Santa Marija, Plase dei Rej, Palau Rejal Major, Pikasov muzej, Zlatni trg, Sagrada familia (gradi se od 1882. godine i još nije završena), vidikovac Monžuik (brdo na kome su smeštene galerije i futuristički sportski objekti), Muzej Miroa, park Guelj, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran Via, avenija Paseo de Gracia, casa Batllo, casa Mila (la Pedrera).


Celodnevni fakultativni izlet “Ljeida i Reus”. Polazak za Ljeidu, grad koji se nalazi na zapadu španske autonomne zajednice Katalonija. Glavni je grad pokrajine Ljeida i smešten je 160 km južno od Pirineja, blizu granice sa Andorom i Francuskom. Ljeida je jedan od najstarijih gradova u Kataloniji, čiji temelji datiraju još iz perioda bronzanog doba. Obilazak grada: šetnja gradom, obilazak Stare katedrale, panoramski obilazak Nove katedrale izgrađene u baroknom stilu, Kraljev zamak.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Reusa, grada osnovanog u 12. veku. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi interaktivni centar posvećen Gaudiju, karakterističan po tome što se posetiocima preporučuje da dodiruju eksponate, kako bi što vernije doživeli Gaudijevo poimanje prirode, koja mu je bila večna inspiracija za oblike koje je kasnije i sam projektovao. Brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Ulaznica za Staru katedralu i Kraljev zamak u Ljeidi i ulaznica za Gaudi centar su uključene u cenu.


Celodnevni fakultativni izlet “PortAventura park”. Jedna od najvećih atrakcija svakako je zabavni park PortAventura, koji je od Taragone udaljen oko 12 km. Prostire se na 825 hektara i spada u pet najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina - Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija. Tokom 2017. godine otvorena je i nova celina – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Šambala, sa padom od 78 metara, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu. U period putovanja, aktuelna tema parka je Noć veštica. Ceo park je ukrašen motivima karakterističnim za ovaj praznik. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica u PortAventura park i Ferarri Land su uključene u cenu.

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928