Evropski gradovi -> Italija -> Sardinija

Sardinija - Cena aranžmana već od 269€ po osobi

Sardinija & Korzika

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najvedi grad ostrva je Kaljari, na sardinijskom jeziku znači dvorac, u samom gradu nalazi se prelepa peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija, prvonastalo ostrvo u Mediteranu, sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostavide vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.Evropski Gradovi - Sardinija

7 Dana Autobusom I Feribotom / 3 + 2 Noćenja
Livorno – Algero – Kastelsardo – Kaljari – Bonifačio – Ajačio - Olbija – Porto Ćervo


Termini putovanja
3. – 9. April 2018. – Uskršnji Praznici
26. April – 2. Maj 2018. – Prvomajski Praznici


1. dan (Utorak 3. April / Četvrtak 26. April):
Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim večernjim/noćnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan (Sreda 4. April / Petak 27. April): Livorno
Dolazak u Livorno u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,... Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje... Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 19h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Nakon prolaska neophodne procedure sledi ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, sledi smeštaj u kabine. Isplovljavanje feribota u 21h. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike...


3. dan (Četvrtak 5. April / Subota 28. April): Olbija – Algero – Kastelsardo
Uplovljavanje u Sardinijsku luku OLBIJA oko 6.30h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji, i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala... Odlazak iz Algera u 14h. Smeštaj u hotel u Kastelsardu posle 16h. Odmor. Slobodno vreme za individualno uživanje u šetnji do starog grada. Noćenje.


4. dan (Petak 6. April / Nedelja 29. April): Kastelsardo – Kaljari
Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.


5. dan (Subota 7. April / Ponedeljak 30. April): Kastelsardo – Korzika / Bonifačio - Ajačio
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnnosti, ili polazak u 5h ujutro na celodnevni fakultativni izlet na Korziku (zbog ranog polaska, doručak će biti u vidu paketa). Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČIO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Polazak iz Bonifačija ka Ajačiju u 10h. Dolazak u AJAČIO oko 13h. Po dolasku, sledi kraći organizovani obilazak grada uz šetnju i razgledanje: Citadela, Napoleonova promenada, trg Maršala Foša, Gradska kuća, Napoleonova rodna kuća. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju i uživanje u pravom mediteranskom duhu grada. Polazak iz Ajačija u 16h. Putovanje do Bonifačija, pa potom povratak sa Korzike ferijem i dalje busom do hotela. Povratak u hotel oko 23h. Noćenje.


6. dan (Nedelja 8. April / Utorak 1. Maj): Kastelsardo – Olbija – Porto Ćervo
Doručak. Odlazak iz Kastelsarda. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posetu znamenitom Arheološkom muzeju... Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu oko 2 sata i povratak u Olbiju. Slobodno vreme. Oko 19h ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem.


7. dan (Ponedeljak 9. April / Sreda 2. Maj): Livorno – Novi Sad/Beograd
Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja autobusom preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Novi Sad/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.


First minute cena aranžmana po osobi: 269€
(za prijave i revervacije do 16.03.2018)

Redovna Cena aranžmana po osobi: 299€ po osobi


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 140€ samo 110€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Izlet do Kaljarija prema programu putovanja
- Izlet do Korzike sa obilaskom Bonifačija i Ajačija, povratnim kartama za feribot, prema programu putovanja
- Izlet do Porto Ćerva / Smaragdne obale prema programu putovanja


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- prevoz feribotom na relaciji Livorno - Olbija na Sardiniji - Livorno
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Kastelsardu
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
- usluge profesionalnog turističkog vodiča


Aranžman ne obuhvata:
- Sve druge nepomenute usluge
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.)
- Doplata za smeštaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija - Livorno – cena po kabini iznosi 100 € za oba pravca (kabina je četvorokrevetna sa 2 redovna ležaja+2 ležaja na sprat; dakle cena po osobi iznosi 25 € za oba pravca) – OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRE PUTOVANJA!
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 75 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu: 120 €


Fakultativni izleti:
- Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima – 40 €
- Izlet do Korzike sa uključenim kartama za feribot i obilaskom Bonifačija i Ajačija – 70 €
- Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu – 30 €


Opis hotela:
- HOTEL „PEDRALADDA“*** Castelsardo www.hotelpedraladda.it ili sličan
Hotel se nalazi u lepom letovalištu i srednjovekovnom gradu Kastelsardo u regiji Sasarija. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, restorana/salona za doručak (kontinentalni, slab i jednoličan doručak)... Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožava komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.


FERIBOT - Naša agencija koristi usluge kompanije „Grimaldi Lines“. Njihovi feriboti su sasvim solidni, sadrže nekoliko barova, zatim 2 restorana, toalete, unutrašnje i spoljne kabine, otvorene palube… Sve kabine na brodu su četvorokrevetne i poseduju dva klasična ležaja + 2 ležaja na sprat (na rasklapanje – pomoćni). Kabine sve sadrže tuš-WC i imaju ograničeni komfor. Putnici koji ne uplate kabine mogu uplatiti na recepciji feribota tzv. „sleeping chairs“ ukoliko su iste raspoložive u tom trenutku! NAPOMENA: putnici se pešice ukrcavaju na feribot i nije im dozvoljeno unošenje prtljaga, već samo ručnog prtljaga sa stvarima koje su putnicima potrebne za noćnu plovidbu! Dakle, molimo da pre putovanja pripremite ručni prtljag koji ćete moći uneti na feribot. Vaš ostali prtljag ide sa autobusom u kargo deo feribota! Kabine se moraju rezervisati odmah prilikom prijave za putovanje!Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928