Evropski gradovi -> Nemačka -> Koblenc

Koblenc - Najromantičniji grad Nemačke

Koblenc - Dolinom reke Mozel

U zapadnom delu, na ušću reke Mozel u Rajnu, nalazi se jedan od naromantičnijih gradova Nemačke, Koblenc. Okružuje ga slikoviti pejsaž koji čine planine srednje visine, zelene doline, simpatična sela, vinogradi i šume dok o njegovoj tradiciji i bogatstvu svedoče prelepe crkve i zamkovi, nekadašnji plemićki dvorci i kuće sa stilom. Šarmantni Koblenc je magnet za više od dva miliona posetilaca godišnje. UNESCO je prepoznao lepotu ovog dela zemlje i uvrstio ga na spisak svetske baštine.


Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping Koblenc, Koblenc shopping

Evropski gradovi - Koblenc

Pasau – Regenzburg - Rotenburg – Hajdelberg - Koblenc - Trir – Bernkastel - Kes - Dvorac Rltz – Vorms

16.10.2017. - 22.10.2017. 7 dana/4 noćenja autobusom


1 - 2. dan: Beograd – Pasau
Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Pasau u podnevnim časovima. "Grad na 3 reke" - In, Ilz i Dunav, unikatan je upravo zbog tog prirodnog fenomena. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje starog gradskog jezgra s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu. Slobodno veče za šetnju i odmor. Noćenje.


3. dan: Pasau – Regenzburg – Rotenburg – Hajdelberg
Doručak. Polazak za Regenzburg, koji se smatra najlepšim srednjevekovnim gradom Nemačke na rekama Regen i Dunav. Razgledanje starog gradskog jezgra koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a : katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. Nastavak putovanja za Rotenburg. Ovaj srednjevekovni grad opseda na hiljade turista i zbog svog ambijenta važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke. Razgledanje srednjovekovnog grada: Toppler zamak, kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus... Nastavak putovanja za Hajdelberg. Smeštaj u hotel u okolini Hajdelberga. Slobodno veče. Noćenje.


4. dan: Hajdelberg – Koblenc
Doručak. Razgledanje Hajdelberga sa lokalnim vodičem: Stari Grad; Stari Most; crkva Svetog Duha (Heiliggeistkirche); Karlova Vrata; kuća viteza Sv. Đorđa (Zum Ritter Sankt Georg); dvorac Hajdelberg; Univerzitet u Hajdelbergu (Univerzitet Rupreht-Karl)... Polazak za Koblenc. Smeštaj u hotel u okolini Koblenca. Odlazak na razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Liebfrauenkirche, crkva iz 13. veka; crkva Sv. Kastora; palata (Residenzschloss); Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I; dvorac Erenbrajtštajn... Slobodno popodne. Noćenje.


5. dan: Koblenc – Eltz – Bernkastel - Kues – Trir
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet. Vožnja dolinom reke Mosel, čiju lepotu je opisao latinski pesnik Auzonije u 4. veku n.e. u istoimenoj pesmi, i prolazak pored srednjovekovnih dvoraca koji se nalaze na njenoj obali. Poseta dvorcu Eltz iz 12.veka, jedan je od najlepših i najbolje očuvanih dvoraca u Nemačkoj. Ovaj prekrasni dvorac i dalje je nepoznat široj publici i posećuje ga manji broj turista nego druge nemačke dvorce.... Nastavak putovanja za Bernkastel-Kues, mali grad na reci Mosel, predstavlja centar uzgoja vina i vinove loze u centralnom Moselu, podregiji koja prati istoimenu reku. Obilazak grada Bernkastel-Kues. Nastavak putovanja za Trir, najstariji grad u Nemačkoj, na obali reke Mosel, kojeg je UNESCO uvrstio na listu svetske baštine. Trir je u Srednjem veku bio centar trirske nadbiskupije koja je kontrolisala zemlje od francuske granice do Rajne. Obilazak i razgledanje Trira: Crna Vrata (Porta Negra), najstarija očuvana rimska vrata severno od Alpa; rimski amfiteatar; Konstantinova bazilika; rimski most; trirska katedrala; crkva Naše Gospe... Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni program i šetnju jednim od najromantičnijih gradova Nemačke. Slobodno veče. Noćenje.


6 - 7. dan: Koblenc – Vorms – Srbija
Doručak. Polazak za Vorms u Rajnskoj regiji, poznat po svojoj katedrali i kao grad koji se pominje u srednjevekovnom spisu Pesma o Nibelunzima iz 13.veka. Obilazak grada: Katedrala u Vormsu, izgrađena u 12.veku i jedna od najpoznatijih ranohrišćanskih katedrala posvećena Sv. Petru; crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga; jevrejsko groblje; muzej Nibelunga... Pauza za ručak i odmor. Polazak iz Vormsa u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja do Srbije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima.


Cena aranžmana po osobi: 265€


Aranžman obuhvata:
- Autobuski prevoz modernim turisičkim autobusima
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pasau
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Hajdelberga
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini Koblenca
- Izlet dolinom reke Mozel
- Razgledanje gradova prema programu
- Troškove organizacije i vođstva puta


Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 sobu 105€ (na upit)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
- Individualne troškove putnika


Rok za prijavu: 15 dana pre putovanja ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 25€.


Napomena:
- Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. u suprotnom, agencija ne snosi odgovornost ako se avio-karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
- Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja OTP 31/2017 Falcon Art Tours.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928