Evropski gradovi -> Italija -> Grande Italia

Grande Italia

Grande Italia

Italija je država na jugu Evrope i obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri ostrva na Sredozemnom moru: Siciliju, Sardiniju i Elbu, i svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Još su stari Grci na ovom području pronašli praistorijsko pleme Sabini koje su nazvali Enotrijanci - ljubavnici vina, i odatle je i koren naziva Italije. Zemlja sa uzbudljivim gradovima, čuvenom i uzvišenom kulturom, bezgrešnom kuhinjom i devičanskim vinima... Gde god da se okrenete, svaki pogled je nov uzdah i zaljubjivanje. U svom sklopu ima dve nezavisne države San Marino i Vatikan, sto je čini jedinstvenom u svetu. Pored turističkih znamenitosti Italija je poznata u sveti po kulinarskih specijalitetima, modi, arhitekturi, umetnosti i dizajnu. Italija izlazi na pet mora: Jadransko, Sredozemno, Jonsko, Tirensko i Ligursko more.Evropski gradovi - Grande Italia

Grande Italia avionom
15.10. - 22.10.2017. 7 noćenja

1. dan(15.10.2017.) Beograd - Katanija - Palemo
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla" kod šaltera infromacija dva sata pre poletanja. Poletanje za Kataniju (tačno vreme poletanja znaće se 2 dana pred put). Direktan čarter let kompanijom Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Kataniji nakon 2h leta. Transfer do Palerma. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


2. dan(16.10.2017.) Palermo - Taormina - Đardini Naksos/Letojani
Doručak. Napuštanje hotela i polazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, grad koji su osnovali Feničani, grad na čijim su ulicama vidljivi tragovi prošlosti vladavine Rimljana i Vizantije pa sve do danas: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Slobodno vreme do polaska za Đardini Naksos/Letojani. Po dolasku smeštaj u hotelu. U dogovoreno vreme večernji odlazak do Taormine. Taormina - "Biser Mediterana" je mondensko i svakako najlepše letovalište na Siciliji koje se nalazi na brdu Monte Tauro: šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar iz 3. veka p.n.e. jedan od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba, palata Di Stefano, crkva Sv.Katarine, crkva Sv.Nikole, Gradska opština, vidikovac… Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan(17.10.2017.) Đardini Naksos/Letojani - vulkan Etna - Katanija - Đardini Naksos/Letojani
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do vulkana Etna i Katanije. Vulkan Etna (3.340m) – najveći i jedini živi vulkan u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Put vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava, dolazak na visinu od 1.900m i slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska žičarom (doplata na licu mesta) na visinu od oko 3.000m do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001. godine (napomena: izlet vulkan Etna zavisi od vremenskih uslova). Nastavak puta ka Kataniji, po dolasku panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: katedrala, univerzitetski trg… Slobodno vreme. Povratak u Đardini Naksos/Letojani. Noćenje.


4. dan(18.10.2017.) Đardini Naksos/Letojani - Sicilijanska sela - Napulj
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela. Sicilijanska sela Forza d’Agro i Savoka su poznata po legendarnom filmu "Kum" u kojima je sniman. Obilazak katedrale Sv.Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, bar "Viteli" u kojem je Al Paćino snimio scenu prosidbe. U dogovoreno vreme polazak za Napulj. Ukrcavanje na trajekt i nastavak puta. Po dolasku u Napulj smeštaj u hotelu. Noćenje.


5. dan(19.10.2017.) Napulj - Pompeji - Rim
Doručak. Napuštanje hotela i polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta – pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, ulica Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem – Kastel Nuovo, brdo Posilipo, priobalje Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, villa Comunale, dvorac Jaje… Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Pompejama. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. Avgusta 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga "čuvala" narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra… Povratak u Napulj. Po povratku nastavak puta za Rim. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


6. dan(20.10.2017.) Rim - Vatikan
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Dioklecijanove terme, trg Republike, Via Nacionale, trg Barberini, Via Veneto, vila Borgeze, tvrđava Sv.Anđela i crkva Sv.Petra, ostrvo Tiberina, "Bocca della Verita", Kampidoljo, trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, crkva Sv.Petra u lancima, crkva Sv.Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore. Slobodno vreme ili poludnevna fakultativna poseta crkvi Sv.Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još uvek obogaćuju. Obilazak najznačajnijih delova zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Razgledanje Sikstinske kapele sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara; u periodu od 1508. do 1511.godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Sv.Petra, u kojoj se nalazi čuvena "Pijeta", jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Program se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. Individualni povratak do hotela. Noćenje.


7. dan(21.10.2017.) Rim - Sijena - Montepulsiano - Kjanćano terme
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kjanćano Terme. Slobodno vreme do smeštaja u hotelu ili fakultativni polazak za Sijenu i Monteulsiano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala-nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Montepulsiano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima, poznatom po vinu Nobile. Slobodno vreme za šetnju gradom: crkva San Biađio-remek delo renesanse, glavni trg Piazza Grande sa gradskom palatom i plemićkim kućama idealno je mesto za odmor uz čašu vina. Smeštaj u hotel (važi za putnike koji su bili na izletu Sijena i Montepulsiano). Noćenje.


8. dan(22.10.2017.) Kjanćano terme - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.


Cena aranžmana po osobi: 299€

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- avio prevoz direktnim čarter letom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Katanija
- karta za trajekt Mesina – Vila San Đovani
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelima 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- aerodromska taksa – 16,28€
- turistička taksa: Kjanćano Terme – 1€, Rim – 4€, Napulj – 2€, Đardini Naxos/Letojani – 1.5€, Palermo – 2€ (po osobi po noći, plaća se na recepciji hotela, cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika, fakultativni izleti
- ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
- Sijena i Montepulsiano – 25€
- Vatikan (ulaznica, vodič, slušalice) – 40€
- Pompeji – 40€
- Etna i Katanija – 25€
- Sicilijanska sela – 25€.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 50 plativih putnika


OPIS HOTELA (smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom):
Palermo: San Paolo Palace 4* www.sanpaolopalace.it ili sličan
Đardini Naksos/Letojani: Hotel Alexander 3* www.hotel-alexander.eu, Hotel San Pietro 3* www.sanpietro-hotel.it ili sličan
Napulj: Hotel Cristina 3* www.hotelcristinanapoli.com, Hotel La Pace 3* www.hotellapacenapoli.it/index2.html ili sličan
Rim: Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com, Hotel Colony 3* www.colonyhotel.it ili sličan
Kjanćano Terme: Hotel Reali 3* www.hotelreali.it, Hotel Miralaghi 3* www.miralaghi.it ili sličan

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje). Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke. Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen 7 dana pre polaska na put.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

/

/

/

Grande Italia 2017

Piza - Montekatini - Firenca - Rim - Pompeja - Napulj - Siena - Venecija

17.04.2017 - 25.04.2017.
9 dana, 6 noćenja

1 noćenje Monteketini, 4 noćenja Rim, 1 noćenje Lido Di Jesolo


1. dan (17.04.) MESTO POLASKA – PIZA:

Vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. (noćna vožnja)

2. dan (18.04.) PIZA – MONTEKATINI TERME:

Dolazak u Pizu u podnevnim satima. Panoramsko razgledanje znamenitosti na “Trgu čudesa”: Krivi toranj, Krstionica, Katedrala. Nastavak putovanja za Montekatini terme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (19.04.) MONTEKATINI TERME – FIRENCA – RIM (okolina):

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja za Firencu. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Katedrala, Krstionica, Dotov toranj, Trg Sinjorija, Galerija Ufici, Ponte Vekio…. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Rim. Po dolasku smeštaj u hotel (okolina Rima do 40 km od grada). Noćenje.

4. dan (20.04.) RIM (okolina):

Doručak. Polazak na panoramsko ragledanje grada: Koloseum, Forum, Trg Venecija, Španski trg, fontana di Trevi, … Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim Noću – panoramski obilazak grada i odlazak do prelepog vidikovca sa kojeg se pruža najlepši pogled na Rim. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (21.04.) RIM (okolina) – VATIKAN:

Doručak. Odlazak autobusom za Rim. Fakultativna poseta Vatikanu: trg Sv. Petra, crkva Sv. Petra i vatikanski muzej… ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska boemske četvrti Trastevere, crkve Sv. Marije i prelepe palate Korsini. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (22.04.) RIM (okolina) – POMPEJA – NAPULJ – RIM:

Doručak. Fakultativni izlet za Pompeju i Napulj. Poseta najočuvanijem rimskom nalazištu koje je vekovima bilo skriveno ispod 5 m pepela nakon erupcije vulkana Vezuv. Nastavak izleta do “Grada Pesme”- Napulja. Slobodno vreme.  Povratak u Rim. Noćenje.

7. dan (23.04.) RIM (okolina) – SIENA – LIDO DI JESOLO:

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sienu. Po dolasku panoramsko razgledanje grada pešice sa obilaskom trga San Domingo, fontane veselja, gradske palate sa čuvenim sto metara visokim zvonikom, katedrale… Nastavak putovanja za Lido di Jesolo. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan (24.04.) LIDO DI JESOLO – VENECIJA – BEOGRAD:

Doručak. Odlazak u luku Punta Sabioni. Fakultativni odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg sv. Marka, Duždeva palata, Bazilika sv.Marka, Veliki kanal, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vreme za individualni program. U večernjim satima povratak brodićem u luku Punta Sabioni. Polazak za Beograd. Vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. (noćna vožnja)

9. dan (25.04.) Dolazak u mesto polaska u jutarnjim satima. (Kraj usluga)Termin: 17.04 - 25.04.204
Beograd
Jagodina, Pojate
Kruševac, Kraljevo, Niš
Cena za uplatu u celosti do
20.12.2013
269€
279€
289€
Cena za uplatu u celosti do
01.02.2017
299€
309€
319€
Cena za uplatu u celosti do
polaska ili na odloženo
319€
329€
339€

Aranžman se plaća u dinarskoj provivrednosti na dan uplate po prodajnom kursu poslovne banke.

Bus 1 - Polazak iz Kraljeva
Bus 2 - Polazak iz Niša

Broj mesta za uplate u celosti do 20.12.2013. – 15 MESTA;

Broj mesta za uplate u celosti do 01.02.2017. – 15 MESTA

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 15 € PO OSOBI
(MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 4 PLATIVIH PUTNIKA)

DOPLATA ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA 5 € PO OSOBI NA CENU IZ BATOČINE
(MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 4 PLATIVIH PUTNIKA)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do datuma navedenog u cenovniku za rane uplate (20.12.2013. ili 01.02.2017.)ili najkasnije 10 danapre početka putovanja (za redovne uplate do polaska)

- 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana zaključno sa 15.06.2017. po prodajnom kursu Crédit Agricole banke na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja) uz uvećanje od1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga

- 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo administrativnom zabranom zaključno sa 15.06.2017.po prodajnom kursu Crédit Agricole banke na dan dospeća rate uzuvećanje od1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 45% OD CENE ARANŽMANA

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ IZNOSI 50 € PO OSOBI.

POPUSTI: (*Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.)

- dete od 2-10 godina u 1/2  sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelima).*
- dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelima).*
- dva deteta od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruju popust od po 10% (imaju sedišta u autobusu, dele ležaj u hotelu).*
- III odrasla osoba u 1/2+1 sobi  ostvaruje 5% popusta.

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Hoteli sa kojima sarađujemo su: Montekatini Htl PICCADILLY 3*, ili SLIČNI, Rim  Htl TREC 4* www.trechotel.it, Htl PARK SERENISSIMA 4* www.parkhotelserenissima.com, Htl CAPANNELLE 4* www.hotelcapannelle.com ili SLIČNI u okolini Rima do 35 km, Lido di Jesolo Htl ROBY 3*, Htl ALLA ROTONDA ili SLIČNI iste kategorije. Tačna lokacija i ime hotela će biti saopšteni najkasnije u roku od 7 dana od termina polaska.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
- smeštaj u hotelu sa 3* u Montekaitniju na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),
- smeštaj u hotelu sa 3* u Rimu (u okolini Rima do 35 km) na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),
- smeštaj u hotelu sa 3* u Lido di Jesolu na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),
- razgledanja po programu putovanja,
- usluge turističkog vodiča – pratioca,
- ulaske u gradove,
- takse i drumarine,
- troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 9 €,
- ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera)
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela) za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 2 € po noćenju/po osobi, a za boravak sa 4* i 5* – 3 € po noćenju/po osobi
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montekatini (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela) za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 2 € po noćenju/po osobi, a za boravak sa 4*  – 3  € po noćenju/po osobi,
- putnikove individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

- brodić na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione – 16€,
- Pompeja i Napulj – 59€,
- Vatikanski muzeji  (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti, u agenciji prilikom rezervacije – ograničen broj mesta – cena uključuje ulaznicu, uslugu vodiča i slušalice) – 40€ (odrasli) / 30€ (deca 2-10god),
- Rim noću – 10€,
- Boemska četvrt Trastevere (sa obilaskom crkve Sv. Marije Trasteverske i palate Korsini) –  20€.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja:

Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU:

Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu:

- za II ili III red 15 € po osobi ,
- za IV ili V red 12 € po osobi.


UPUTSTVA & NAPOMENE

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU.

* VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

* Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

* Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako je upisano u pasošu (Odnosi se na devojačko prezime, skraćene oblike imena i sl., slovo dj ili đ). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi, kao i u samim hotelima. Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane pasoša i tačan kontakt telefon.

* Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina….), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

* Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

* U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

* Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.

* Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

* Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

* Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

* Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

* Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

* Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.

* Putnici se mole da se informišu o zakonu o zabrani pušenja na odabranoj destinaciji i da se striktno pridržavaju lokalnih propisa s tim u vezi!

* Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku. Millenium će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

* Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Millenium ne može imati uticaja.

* Millenium ne učestvuje u organizaciji slobodnog vremena putnika na odredištu, te ni na koji način ne snosi odgovornost za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta koji su u organizaciji ino partnera.

* Ovaj Cenovnik je rađen prema lokalnoj kategorizaciji i klasifikaciji hotela zemlje odredišta.

* Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

* VAŽNO: Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

* Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. Millenium zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

* U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put.

Organizator putovanja: Turistička agencija “MILLENIUM” iz Trstenika – Licenca Minisatrstva Turizma OTP 76/2010 od 02.02.2010. godine.

Organizator putovanja osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti broj 8002427, te Polisom osiguranja potraživanja – jemstva broj 8002428 osiguravača Takova osiguranja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.

Cenovnik br.2 od 02.12.2013.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije “MILLENIUM”Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928