Putovanja i aranžmani za Češku | Club Paradiso
Radno vreme: 10h - 18h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Česka - Filtriraj pretragu

Broj noćenja:

Česka

Putovanja u Češku 2020

putovanja u ceska

Češka Republika je kontinentalna država u srednjoj Evropi. Graniči se sa Poljskom na Severu, Nemačkom na severozapadu i zapadu, Austrijom na jugu i Slovačkom na istoku. Glavni i najveći grad je Prag. Češka Republika se sastoji od pokrajina Bohemije, Moravske i Šelske. Ovo trojstvo je prisutno kroz istoriju i na državnom grbu.

Češka je zemlja kraljeva i dvoraca, zemlja Kafke i Smetane, zemlja pravih arhitektonskih dragulja, zemlja sa istorijom gugom preko hiljadu godina, zemlja neverovatnih prirodnih lepota, zemlja piva... Češka se može opisati kao valovita dolina okružena planinama. Na severu se nalazi venac sa najvišim vrhom Češke Snežka na 1602 m nadmorske visine,u delu zvanom Krkonoše. U Češkoj izviru velike reke Laba i Vtlava. U Bohemiji se gaji dosta hmelja, pa je poznata po proizvodnji piva, a u Moravskoj grožđa, tako da je ova oblast poznata po proizvodnji vina.

Putovanja u ponudi