Evropski gradovi -> Bosna

Bosna

Gradovi Evrope – Bosna
Putovanja u Bosnu

Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Evrope. Ovde se istočne i zapadne civilizacije susreću, ponekad sukobljavaju, ali češće pomažu i obogaćuju jedna drugu kroz dugu i fascinantnu istoriju. Možda ono što je turistima danas važnije da znaju je da je Bosna i Hercegovina zapanjujuće lepa zemlja sa nepreglednim nizom prirodnih pejzaža, kultura, tradicija i izrazito srdačnih ljudi. I po onom starom klišeu ljudi čine mesto, Bosna i Hercegovina može biti ponosna na svoju gostoljubivost i postupanje prema gostu kao da je član porodice. A znamo da se porodica nosi u srcu.


Sarajevo – glavni grad Bosne i Hercegovine, grad sa izuzetnim noćnim životom i opuštajućom atmosferom. Grad koji je prava poslastica za dušu i telo. Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda naterati da ostanete duže nego što ste planirali ili da se zasigurno ponovno vratite.


Trebinje – grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, udaljen od Dubrovnika samo 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je to grad sunca i platana, a smatra se jednim od najlepših gradova u BIH. Trebinje krase očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom, a ujedno to je i grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš i hercegovačka Gračanica, kao i crkva Presvete Bogorodice, koja je izgrađena po ugledu na manastir Gračanica na Kosovu.


Putovanja u ponudi:

Trebinje, Dubrovnik, Sarajevo...

Trebinje, Drvengrad, Višegrad, Andrićgrad, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo
4 dana / 3 noćenja

Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928

Aranžmani za Bosnu:
Andricgrad Drvengrad, Mostar, Sarajevo, Trebinje