Grčka otvara granice | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Grčka otvara granice


Planirajte pakovanje, idemo na more!

Sada kada je skoro izvesno da ćemo u 2021-toj ići na more, postavlja se pitanje kako i pod kojim uslovima ćemo moći da putujemo?

letovanje-grcka

Održan sastanak koji je organizovan na zahtev Grčkog ministra turizma, a na inicijativu naših kolega iz privatnog sektora u Grčkoj koji su u komunikaciji sa YUTA-om. Tema sastanka bili su uslovi za putovanje u Grčku, a na osnovu sporazuma dve zemlje koji će biti potpisan u prvoj polovini aprila meseca.

Uslovi za ulazak u Grčku:

• Ulazak u Grčku će biti omogućen srpskim državljanima sa sertifikatima o vakcinaciji protiv COVID-19 (bez obzira na poreklo vakcine).

• Za putnike koji nisu vakcinisani omogućiće se ulazak sa negativnim PCR testom, kao i negativnim anti-genskim testom (deca do 10 god u pratnji roditelja ne moraju imati test).

Granični prelazi koji će biti otvoreni:

Već od polovine aprila će biti omogućen ulazak Srpskih državljana u Grčku (samo preko Bugarske uz obavezan PCR test za sve u ovom periodu), a od 14. maja se očekuje primenjivanje sporazuma i protokola kako je navedeno.

Što se tiče otvaranja pralaza sa Severnom Makedonijom, dobili smo uveravanja da će u maju biti omogućen ulazak preko ovih prelaza.

29.03.2021

letovanje-grcka