Evropski gradovi -> Nemačka -> Oktobarfest

Oktobarfest - Samo za prave pivopije

Duh Bavarske, pivo i kobasice

oktobarfest

Ko nije svratio u neku od praških pivnica kao da nije ni bio u Pragu. One predstavljaju ne samo mesta na kojima se može dobro popiti i pojesti, već su ujedno i kulturne i turističke atrakcije. Svaka od njih ima svoju istoriju, svoju tradiciju i svoje pivo koje se sprema po sopstvenom receptu a koje ne možete naći na drugom mestu. Neke su velike a neke nisu, neke su u centru a neke van njega, neke su skuplje a neke ne, ali zajedničko svima njima je to da imaju fenomenalno pivo.

Kada pomislite Minhen i Bavarsku, prva asocijacija je naravno "Oktobarfest". Zaštitini znak ove pokrajine datira još od pre 200 godina, kada je upriličena velika konjička trka, povodom venčanja prestolonaslednika Ludviga Bavarskog i princeze Tereze Saksonske 12.10.1810. godine. Narednih godina trka se tradicionalno održavala, da bi kasnije prerasla u festival koji je danas poznat kao Oktobarfest. Svake godine se popije na milione litara piva, jedu pečeni volovi, bele kobasice, kolenice, liciderska srca, mirisni slatkiši.


Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest Oktobarfest, Putovanja Oktobarfest

Oktobarfest

Prag - Plzen - Minhen - Oktoberfest
28.09 - 02.10 - 5 dana/2 noći autobusom


1. dan: Beograd / Novi Sad
Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima oko 17:00h sa parkinga preko puta buvlje pijace (Novi Beograd – ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe), iz Novog Sada oko 18:00h sa parkinga kod Lokomotive i iz Subotice oko 19:00h sa parkinga iza radničkog univerziteta. (Tačno vreme polaska znaće se dva dana pred put).


2. dan: Prag
Dolazak u Prag, obilazak Praga šetnjom. Katedrale sv. Vida, brazilike sv. Đorđa, Karlovog mosta, Hradčana... Odlazak do hotela, smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja večernjeg izlaska u neku od poznatih Praških pivnica. Noćenje.


3. dan: Prag - Plzen
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Plzena, (ili do Karlovih Vari *) koji je četvrti grad po veličini u Češkoj, poznat po svom pivu – Pilsner Urkuelu. Po dolasku, razgledanje grada, renesansne gradske većnice, sinagoge, starog trga, katedrale sv. Bartolomea sa najvišim tornjem u Češkoj. Obilazak pivare Plzenski Prazdroj i poseta Muzeju piva. Slobodno vreme. Povratak u Prag. U kasnim popodnevnim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi uz panoramsko razgledanje grada. *Ukoliko ne bude dovoljan broj zainteresovanih putnika za posetu Plzenu, moguce je organizovati odlazak do Karlovih Vari. Noćenje.


4. dan: Prag - Minhen
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak za Minhen na Oktoberfest. Jednu od najpoznatijih manifestacija širom sveta. Manifestacija se održava u Minhenu na 42 hektara prostora u čijem krugu se nalaze ogromne tende podignute u tu svrhu. Pored izobilja bavarske hrane i pića koje je gostima dostupno na svakom koraku, prisutno je i dosta sadržaja za zabavu. Individualni odlazak na festival piva. U kasnim večernjim časovima polazak za Srbiju.


5. dan: Beograd - Novi Sad
Dolazak u Srbiju na mesto polaska.


First minute cena po osobi: 99 € (za rezervacije do 01.09.)


Redovna cena po osobi: 119 €

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom turističke klase
– smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
– usluge licenciranog vodiča
– troškovi organizacije putovanja


Cena aranžmana ne obuhvata:
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– fakultativni troškovi
– individualni troškovi putnika


Fakultativni troškovi:
– večernji izlazak u pivnicu – 10€
– poseta Plzenu sa ulaznicom u pivaru Pilsner Urquell + muzej piva – 30€
– krstarenje Vltavom – 15€


Doplate:
– doplata za jednokrevetnu sobu: 40% od cene aranžmana


Popusti:
– deca do 2 godine besplatno uz dve punoplative osobe (imaju mesto u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
– jedno dete 2-12 godina uz dve punoplative osobe popust od 10% (imaju mesto u autobusu, imaju ležaj u hotelu).


Smeštaj:
– Hotel Fortuna city 3* www.hotelfortunacityprague.com
– Hotel Juno 3* www.hoteljuno.cz


Napomene:
Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika.
Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta je ograničen.
Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.
Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima sami informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, putno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na internet stranici Delegacije Evropske Unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Ukoliko putnik ne poseduje dokumenta i finansijska sredstva, agencija posrednik ili organizator neće snositi odgovornost zbog eventualnih dodatnih troškova putnika ili u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji – subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja organizatora OTP 51/2010 Astra Tours 021.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928