Evropski gradovi -> Poljska -> Krakov

Krakov - Remek delo renesanse

Krakov

Putovanja Krakov

Krakov nije samo „grad kamenja koje govori“, već Krakov i grad legendi. Već 900. godine Krakov je bio uspešan trgovački grad, a stotinak godina kasnije postao je središte biskupije. Godine 1038. Ovde se nastanila kraljevska dinastija Pjastovića. Od Vavela, malog mesta iznad reke Visle, napravili su dvorac i uspeli da zadrže grad iako su ga Tatari zamalo zauzeli u XIII veku. Ulogu glavnog grada izgubio je u XVI veku,kada je postao kulturna metropola. Krakov je u prošlosti bio prestonica Poljske, a sada je jedan od najvažnijih centara Poljske. Mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Jedan je od najznačajnijih evropskih turističkih centara sa vrednim atrakcijama iz raznih vremenskih epoha. U njemu se nalazi preko 6.000 atraktivnih objekata, a krakovski stari grad je uvršten na listu svetske kulturne baštine UNESCO. Grad koji definitivno ne treba propustiti.


Krakov Krakov Krakov Krakov Krakov Krakov Krakov Krakov

Evropski gradovi - Krakov

Krakov - Aušvic - Velička
5 dana/2 noćenja autobusom


1. dan Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.


2. dan Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.


3. dan Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.


4. dan Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.


5. dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.


TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

JESEN: 12.10 - 16.10.2017.

u centru 3*

 109 €

/

van centra  3*

 89 €

 79 €

JESEN: 09.11 - 13.11.2017.

u centru 3*

 95 €

85 €

van centra 3*

 85 €

 75 €


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.
Specijalna ponuda je ograničena na maksimalno 20 putnika po polasku.


Doplate i popusti:
- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
- doplata za 1/1 sobu - 50 €,
- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust -30€.


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
- dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge pratioca grupe,
- agencijske usluge.


Aranžman ne obuhvata:
- fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog obavezne ranije rezervacije za grupe)
- individualne troškove,
- međunarodno zdravstveno osiguranje


Cene fakultativnih izleta:
- Aušvic – 25 €,
- Rudnik soli Vielička – 25 €.


Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.


- Sigurni polasci iz Niša (parking kod Tempa) i Čačka (železnička stanica) – doplata 20 €; Kragujevca (tržni centar Roda) - doplata 15 €. U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do beograda i nazad.
- Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive


Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
Hotel u centru:
Hotel Polonia 3* - nalazi u samom centru Krakova, na 180m od starog grada. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon, internet. Više informacija o hotelu na www.
Hotel Wyspianski 3* - nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl
HOTEL VAN CENTRA:
Hotel City SM 3* - nalazi na oko  7km od centra grada. Svaka soba poseduje kupatilo, SATTV, WI-FI. Vise informacija o hotelu na: http://www.hotelcity.pl
Hotel Chopin 3* - nalazi na oko 2km od centra. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na:  http://www.vi-hotels.com/en/chopin-cracow
Hotel Efekt Express 3* - nalazi na 5 kilometara od centra Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, SATTV, telefon, internet priključak. Više informacija o hotelu na www.krakowexpress.pl


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Napomena:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010

Stari grad, Tvrđava Vavel, katedrale, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom (sa koje se svakog sata oglašava Hejnalova truba), kraljevski put, crkva Sv.Petra i Pavla, spomenik Sv.Stanislavu, Univerzitet, gotska dvorana tkanina (kao trgovačka katedrala), Najveći gotski oltar u Evropi, renesansni "oltar zlatnog doba", Aušvic (najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke), jevrejska četvrt Kazimierc, Florijanova vrata, Florijanov kvart, ulica Rinek Glovni, spomenik pesniku Adamu Mickjeviču,avenija Grodzba.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928