Evropski gradovi -> Španija -> Barselona avionom

Barselona - Gaudijeva bajka

Barselona

Barselona avionom

Barselona (1,6 miliona stanovnika) je glavni grad Katalonije. Grad ispunjava kosmopolitska atmosfera – mešavina životne radosti,težnje za slobodom i umetničkog zanosa. Prvi tragovi naseljenosti datiraju od pre 4.000 godina (krajem neolita). Tokom II Punskog rata naseljavaju je Kartaginjani. Unutar njenih zidina živeli su Vizigotski i Franački kraljevi, pa Mavri, a potom Arapi koji su dosta uništili grad i ostavili tragove svoje kulture, najviše u arhitekturi samog grada. Grad i luku na obali Mediterana su osnovali Rimljani koji su grad pretvorili u Kastrum (vojnu tvrđavu), a napredak je Barselona doživela kao prestonica franačko-katalonskog kraljevstva Aragonije, u srednjem veku. Kolumbo se poštuje kao gradski svetac (zaštitnik grada). Ovde su održane Letnje Olompijske igre 1992.godine. Barselona je bitna turistička destinacija i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe, od kojih se posebno ističu remek dela arhitekture genijalnog Antonija Gaudija.


Barselona avio putovanja Barselona avio putovanja Barselona avio putovanja Barselona avio putovanja Barselona avio putovanja Barselona avio putovanja

Evropski Gradovi - Barselona avionom

Barselona avionom
Polasci svakog dana

Program putovanja:
1. dan: Beograd – Budimpešta – Barselona
Transfer iz Beograda i Novog Sada mini busom do aerodroma u Budimpešti. Direktan let do Barselone low cost kompanijom Wizz Air ili Ryan air. Poletanje aviona je u 06:05h/20:15h a sletanje na aerodrom u Barselonije u 08:45h/22:55h. Organizovan transfer od aerodroma do hotela.Smeštaj u hotel i noćenje.


2. dan - 3.4.(5).dan: Barselona
Posle doručka u hotelu predlažemo Vam da upoznate Barselonu sa lokalnim vodičima koji organizuju besplatne ture po gradu. Oni će vas najbolje uvesti u tajne najposećeniijeg grada u Evropi i potruditi se da Vam daju informacije za dodatne obilaske i ekskurzije koje se organizuju u gradu. Više informacija o besplatnoj turi možete pogledati na sledećim linkovima:
- http://freewalkingtoursbarcelona.com/en
- http://www.runnerbeantours.com
- http://www.neweuropetours.eu/barcelona/en/home

Potrebno je samo izvršiti rezervaciju ture pre puta ili mi to možemo učiniti umesto vas.Za kretanje po gradu i obilazak muzeja najpraktičnije je koristiti Barselona city karticu koja je skrojena za tutiste. Sa ovom karticom ste u mogućnosti ste da na najbolji mogući način putujete javnim prevozom, posećujete najznačajnije znamenitosti, muzeje, kulturne ustanove i ostvarite popuste za ulaznice za neke lokalitete, restorane, u zavisnosti koji paket izaberete. Više Informacija o paketima i kartici možete pogledati na sledećim linkovima:
- http://www.barcelonacard.com/en/benefits
- https://www.barcelonacard.org
Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate


4.dan- 5.(6).dan: Barselona – Budimpešta.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme i organizovani transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje aviona je u 09:25h/17:10h a sletanje u Budimpeštuje u 12:00/19:55h. Transfer do Beograda ili Novog Sada. Kraj programa.

Cena aranžmana po osobi:
4 dana / 3 noći:
Hotel 3*: 499€

5 dana / 4 noći:
Hotel 3*: 565€

6 dana / 5 noći:
Hotel 3*: 625€
Aerodromske takse i transferi uključeni u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Budimpešta –Baerselona– Budimpešta direktnim letom low coast kompanijom Wizz Air sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3, 4 ili5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu sa 3*(na upit može I duži boravak) koji se nalazi u širem centru u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
- Troškove organizacije putovanja;
- Ručni prtljag do 8 kg dimentija 42x32x25cm kod kompanije Wizz Air;
- Ručni prtljag do 10 kg dimenzija 55cm x 40cm x 24cm plus prtljag dimenzija 35 x 20 x 20 cm;
- Transfer: Beograd- Budimpešta- Beograd;
- Povratni transfer od aerodroma do hotela;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškove putnika;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu;
- Veliki prtljag kod Wizz air (kofer do 23Kg) 80€ u aprilu ili 60€ u maju;
- Veliki prtljag kod Ryan Air do 15 kg- 45€; 20 Kg- 55€;


Hoteli u ponudi:
Holiday Inn Express Barcelona City 22 3* https://www.ihg.com
Ovaj objekat je udaljen 13 min hoda od plaže. Hotel Holiday Inn Express Barcelona City 22@ se nalazi u četvrti Distrikt 22@ u Barseloni, na 300 metara od stanice metroa Ljakuna (Llacuna). Ponuda hotela obuhvata kontinentalni doručak na bazi švedskog stola i sobe sa televizorom sa satelitiskim kanalima.Hotel Barcelona City je jednostavno i savremeno dekorisan. Sve sobe su prostrane i klimatizovane. Svaka soba sadrži pribor za pripremu čaja i kafe, radni sto i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Bežični internet se može besplatno koristiti. Gosti takođe mogu besplatno da koriste računar i štampač. Hotel City 22 predstavlja odlično polazište za obilaske brojnih atrakcija Barselone, a plaža je udaljena manje od 1 km. Do Trga Katalonija i čuvenog Šetališta Las Ramblas se metroom stiže za manje od 20 minuta.

Sunotel Aston 3* www.sunotel.es
Smešten na 15 minuta šetnje od trga Katalonija i šetališta Las Ramblas, Sunotel Aston poseduje sezonski bazen i hidromasažnu kadu sa panoramskim pogledom na Barselonu. Besplatan bežični internet dostupan je na recepciji.Sobe u hotelu Sunotel Aston uređene su u toplim nijansama i opremljene klima-uređajem. Sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.Bogat doručak služi se na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Hotel Aston takođe raspolaže kafeterijom, a osoblje će vam rado preporučiti obližnje restorane i barove.Stanica metroa Ospital Klinik (Hospital Clinic) udaljena je 400 metara. Od nje možete direktno stići do čuvene katedrale Sagrada familija u Barseloni, koju je projektovao Antonio Gaudi
... Ili sličan hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti.

... Ili sličan  hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti!


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 04.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.


Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Cenovnik br. 1 važi od 04.03.2017.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Ulica Ramblas (pešačka zona duga 2 km i široka 46m), placa de Katalunja, luka, Gotski kvart, Kolumbov spomenik, reprodukcija broda Santa Marija, Plase dei Rej, Palau Rejal Major, Pikasov muzej, Zlatni trg, Sagrada familia (gradi se od 1882. godine i još nije završena), vidikovac Monžuik (brdo na kome su smeštene galerije i futuristički sportski objekti), Muzej Miroa, park Guelj, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran Via, avenija Paseo de Gracia, casa Batllo, casa Mila (la Pedrera).


/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928