Top 10 destinacija za doček nove godine u Evropi | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Top 10 destinacija za doček nove godine u Evropi


Jeste li umorni od gledanja istih lica u novogodišnjoj noći? Želite li doživeti Novu godinu u drugačijem okruženju i upoznati nove ljude? Ako jeste, ovo je tekst za vas! Donosimo vam najbolje destinacije za proslavu Nove godine u Evropi.


1. Krakov, Poljska

Gde? Trg Market
Zašto? U večernjim satima 31. decembra, hiljade stanovnika Krakova i turista iz cele Evrope i sveta se okupi na ovom trgu da doceka Novu godinu uz besplatne rok koncerte najvećih poljskih muzickih zvezda. Neposredno pred ponoć, odbrojavanje počinje, a na zvuk zvona sa katedrale Svete Marije vatromet se pali na noćnom nebu. Zagrlie dragu osobu jer novogodišnja noć u Krakovu zna biti hladna.



Krakov

2. Berlin, Nemacka

Gde? Brandenburška kapija
Zašto? Berlin slavi doček Nove godine u velikom stilu – sa oko milion posetilaca koji se okupe oko Brandenburške kapije svake godine! Sve tradicionalne poslastice su tu – na više od dva kilometra dužine, štandovi sa hranom i pićem, bine sa muzičkim i scenskim programima, party šatori, vrhunska rasveta... Spektakularni vatromet počinje u ponoć na istom mestu, dok se proslava nastavlja do sitnih sati!



Berlin

3. Beč, Austrija

Gde? Trg ispred Gradske kuće, Prater
Zašto? U novogodišnjoj noći ceo Beč je podređen dobrom provodu i plesu. Vrhunac novogodišnje noći je u starom delu grada. Ambijent je takav da možete uživati koliko na gala večeri ili svečanom balu, toliko i na koncertu, u operi, hip-hop klubu ili sofisticiranom baru. Sve u skladu sa čuvenom izrekom: za svakoga po nešto...



Bec

4. Rim, Italija

Gde? Piazza del Popolo i dalje širom grada
Zašto? U Italiji se doček Nove godine se naziva La Festa di San Silvestro. Tradicionalni italijanski doček Nove godine se odvija na Piazza del Popolo. Brojni turisti i lokalno stanovništvo okupljaju se da uživaju u rok i klasičnoj muzici, plesu i vatrometu koji oduzima dah. Ako ipak želite, možete prošetati niz Via della Conciliazione do Trga svetog Petra, slušati muziku uživo, uživati, pa čak i kuvati tradicionalna italijanska jela. Vatromet su zaista spektakularni i možete u njima uživati pored Koloseuma, Španskih stepenica, na Španskom trgu, Trgu Navona i mnogim drugim lokalitetima Rima.



rim

5. Prag, Češka

Gde? Letná park
Zašto? Prag se smatra jednim od najlepših gradova na svetu još od srednjeg veka. Pridevi kao što su "zlatni", "grad stotinu tornjeva", "kruna sveta" su pripisani Pragu, koji se nalazi u samom srcu Europe. Tradicionalno, Prag pozdravlja Nove godine sa vatrometom iz Letná parka i najbolje se može posmatrati sa mostova i nasipa duž Vltave.



Prag

6. Pariz, Francuska

Gde? Na brodu
Zašto? Ajfelova kula, Sena, mostovi Pariza ... čaroban ambijent za novogodišnje slavlje. Neka vam ovaj doček bude noć koju nikada nećete zaboraviti. Pored tradicionalnih francuskih gastronomskih specijaliteta, uživaćete i u muzici francuskih muzičara. Imajte na umu da gosti moraju biti obučeni na odgovarajući način na brodu, te se pre polaska dobro raspitajte o svemu.



Pariz

7. London, Engleska

Gde? Sky Bar
Zašto? Moderan doček Nove godine čeka vas na 28. spratu londonskog Tower Millbanka sa kojeg se pruža predivan pogled od 360 stepeni na London! Docek uključuje koktel piće dobrodošlice, hranu na štandovima, ponoćni šampanjac, zabavu uz DJ-eve i druge izvođače plus predivan pogled na vatromet u ponoć!



London

8. Rejkjavik, Island

Gde? Iako ne postoji zvanicno organizovan docek nećete pogrešiti ako odaberete Rejkjavik jer se sve to nadoknadi sa dosta privatnih proslava i manjih dešavanja po celom gradu.
Zašto? Doček Nove godine na Rejkjaviku je nestvarno iskustvo, pogotovu s obzirom na činjenicu da nema zvaničnih vatrometa u gradu. Ovu legendarnu noć su zapravo krirali stanovnici Rejkjavika koji kolektivno odrade sjajan posao. U 23:35h briljantan vatromet kreće dok 200.000 ljudi, aktivira oko 500 tona vatrometa. Nakon ponoći, u noćnim klubovima i pabovima nastavlja se proslava do ranih jutarnjih sati.



Rejkjavik

9. Bratislava, Slovačka

Gde? Glavni trg & Hviezdoslav trg
Zašto? Bratislava se poslednjih godina neprimetno pridružila evropskim i svetskim gradovima sa tradicijom dobrog domaćina i spektakularne proslave dočeka Nove godine. Priprema za proslavu je podeljena u više zabavnih zona sa programom koji traje tokom celog dana i večeri sa poznatim ličnostima iz Slovačke pop kulture. Vrhunac je odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine na Dunavu uz veliki vatromet.



Bratislava

10. Madeira Španija

Gde? Iz luke Funčal.
Zašto? Čuveni vatromet, i zvanično priznat 2006. godine od strane Ginisove knjige rekorda kao najveći vatromet na svetu. Ovaj veličanstveni scenario, retke lepote, je naprosto jedinstven. Hiljade raznobojnih lampica svake godine se upale da okite amfiteatar Funčal, pretvarajući ga u grandioznu binu.



Maderia