Skriveni biser koji je tako blizu | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Polinjano a Mare: Skriveni biser koji je tako blizu


Jedan od najlepših obalskih gradova u Italiji skriva malu, ali potpuno čarobnu plažu. Kamene ulice, mirni trgovi i mistične morske pećine mame vas da dođete u Polinjano.
Ovaj grad je nastanjen još od praistorijskog vremena. Njegove mračne špilje bile su dom ljudima još u doba neolita, kasnije su ga osvojili Germani, a vladarske porodice smenjivale su se sve do 19. veka.
Gradić se nalazi na jugu italijanske čizme u blizini Barija i, za divno čudo, ne živi od turizma već od ribarenja i poljoprivrede. Baš u tome je njegova čar. Na ulicama nećete masovno sretati razgolićene i razuzdane turiste, već obične južnjake koji žive svoj tradicionalni život.



Ispod grada nalazi se plaža koja je na elitnom popisu Koste dei Truli, grupe plaža koje zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta vode i čistoće životne sredine. U špiljama koje se nalaze na litici ispod grada smešteni su restorani sa pogledom na pučinu, a te iste pećine i litice Red Bul koristi za održavanje svoga Klif dajving takmičenja.



Ako mislite da je ovaj grad u nekoj zabiti i da je do njega komplikovno doći - varate se. Ukoliko ste avanturista možete do Bara, odatle trajektom do Barija, a onda vrlo lako do Polinjana.
Postoji i druga varijanta, a to je avion. U susednom mestu dalazi se međunarodni aerodrom, odakle autobusi voze svakih sat vremena tokom celog dana. Međutim, najbolja opcija je da iznajmite auto i uživate u prizorima dok se vozite prema ovome mestu u regiji Puljia. Bez obzira za koju vrstu prevoza se odlučite na pravom ste putu, jer je ovo mesto pravo blago.






Source: www.zanimljivedestinacije.info